Spierpijn rug schouders

 • #1

  Bij deze mijn verhaal al zou ik de belangrijkste dingen vermelden. Net na mijn school toen ik 23 werdt kreeg ik vage klachten uiteindelijk bleken dat trigger points te zijn. Toen had ik ook hyperventilatie erbij.

  Maar echt een fikse ontsteking in mijn rug spieren deden pijn in de rug vooral en schoulderbladen. Veel massages en goede stoel verder en sporten 2 jaar redelijk klacht vrij gebleven met een beetje pijn uitstralende pijn naar de schouders vanuit 1 schijf denk.

  Nu sinds afgelopen week weer vage spanningen en rug spierpijn, maar wel iets andere vorm. Kan ook makkelijk een griepje zijn die zich via de rug uit, maar alle spieren voelen erg warm aan, maar daar zit ik niet zo mee ik kan vooral niet slapen door de spanning naar de boven kant van mij nek trekt. Verder ben ik dit keer relatief rustig gebleven, maar kan ook niet ontkennen dat ik veel zittend werk en games heb gedaan.

  Er is al een bloed test gedaan in 2013 en eerder in 2013 een ct scan and hersen vocht al was dat om een andere reden, maar daar kwam niets uit.

  De huisarts heeft mij spierverslappers voorgeschreven neem ik daar een kwart van kan ik redelijk goed slapen.

  Maar ikzelf ben wel nieuwsgierig zijn deze klachten niet iets in de richting van reuma?

  Ik ga uit dat deze klachten snel zullen minder worden, maar ik wil ook proberen ze permanent uit de weg te ruimen om de 2 - 6 weken een massage nemen. Ruim 10 tot 15 kilo afvallen en betere conditie opbouwen.

  Dus nog ter duidelijkheid tussen het eerste en tweede verhaal zit 2 jaar tussen.

  Reageer
  #2

  De klachten die je ju hebt zouden door een verkeerde houding veroorzaakt kunnen worden. De Musculus Trapezius zou wel eens voor wat problemen kunnen zorgen. Ga eens naar een fysiotherapeut en laat er naar kijken.

  Reageer
  #3

  Huisarts heeft manueel therapeut aangeraden die ook fysio beheerst. Ik had toen ook 1 a 2 x gepost in 2013 dezelfde antwoord toen gekregen.

  Heb toen een tijd bij een manueel gelopen maar sommige veranderingen deden best pijn. Daardoor weer paniek, maarja na die hele episode heb ik gelukkig geleerd iets rustiger te blijven. Na een bepaalde periode ben ik met de behandelingen gestopt en naar een sport masseur gegaan die ging er dan 1 x per 2 maanden over en toen was ik klachten vrij daarna uitgebreider gaan sporten en het een beetje laten varen, maarja meer werk meer games is meer zitten dus dan kan je zo weer klachten ontwikkelen.

  https://www.yoga-vidya.de/fileadmin/yv/Yogatherapie/Bilder/R%C3%BCcken-Spezial/Trapezius.png

  Vooral last van de punt waar het stopt onderin dat straalde uit naar de schouders altijd wel lichtjes en rechts en links de bladen dan als het erger pijn doet en dan druk met een stok op de trigger points.

  Na de sportmessage gisteren begon het onderin vooral vast te zitten. Waar staart beentje zit volgens de chiropractor in 2013 zei die dat het tussen het glufje vast kan komen te zitten. Ik kan die rontgen foto laten zien als je daarin geintresseerd bent.

  Ik loop niet meer bij de chiropractor en ja of het werkt en niet werkt zijn de meningen over verdeeld. Ikzelf had er baat bij tot 3 behandelingen daarna voelde ik geen verbetering meer en ben ik ermee gestopt.

  Maar dat het een spier groep is die veel klachten kan geven dat geloof ik best wel. Ben gelijk helemaal van mijn routines af en hoop die snel weer op te kunnen pakken met wat aanpassingen.

  Maandag heb ik intake bij manueel en daarna ga ik een sport schema maken om klachten te verminderen.

  Reageer
  #4

  Maar eens even kijken wat de manueel therapeut er van gaat vinden en er aan gaat doen.

  Reageer
  #5

  Bevinden zijn als volgt. Hij vond verder dat ik al goed bezig was geweest om klachten te voorkomen, maar vond wel dat ik over behandeld was en de core probleem die blijft hangen niet aangepakt wordt.

  Zijn diagnose. Mijn linker schouder blad steekt iets meer uit en voor de rest beweegt het allemaal maar schokkig. Verrassend genoeg kon hij bij de trapazeus spier weinig problemen vinden, maar verder lag het meer in de houding + spieren.

  Verder een kleine verkleving onder aan mijn rug aangepakt en vrijdag begint aan de bovenkant.

  Hij heeft ook een filmpje gemaakt van het buigen van mijn armen:

  https://www.youtube.com/embed/DKZzYacJv2I

  Die deel ik hier even.

  Ik zou graag mijn boven rug sterker willen maken en dat onbelans herstellen. Wat voor opties zijn er in de zorgverzekering dat ik onder begeleiding deze spieren kan trainen naast de manueel therapeut om? Ik zit momenteel op fit for free en ben misschien naar een betere sportschool op zoek.

  Ik wil niet zomaar los gaan omdat ik misschien de oefening verkeerd uitvoerd en aangezien al best lang met mijn klachten rond loopt.

  Reageer
  #6

  https://youtu.be/DKZzYacJv2I plak het zo wel even. ๐Ÿ™‚

  Reageer
  #7

  Het lijkt er inderdaad op dat de stand van je schouderblad niet correct is of dat je schouderblad hypermobiel is. Inderdaad opmerkelijk dat je geen problemen ondervindt van de M. Trapezius

  Er zijn 2 opties.
  1. Verwijzing naar een revalidatiearts en via deze gerichte revalidatie
  2. Fysiotherapie. Maar dat hangt dan van je verzekering af..of je al dan niet aanvullend bent verzekerd.

  Reageer
  #8

  Zal het even iets anders verwoorden dat ik nu geen last van de trapezius spier heb komt omdat pas een goede masseur de spier goed pijn vrij heeft gemaakt + triggerpoints. Daarvoor waren er zeker issues aanwezig. Als ik zo blijf zitten komt dat gewoon weer terug.

  Ik zal op termijn dit filmpje even aan de huisarts laten zien.

  Deze therapeut kan ook fysio.

  Aanvullend kan ik 10 behandelingen vergoed krijgen.

  Verder ligt eigenlijk de keuze aan mij. Toch maar eens een gesprek aan gaan met de andere sportschool denk die betere begeleiding heeft en fysio therapeuten.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Lijkt alweer iets beter te gaan, maar nu worden opeens bepaalde delen van het lichaam warm bijvoorbeeld de rechte schouder of stukje onderrug en stukje heup en linker onder been. Dit gaat deels weg als ik loop of iets doet, maar als ik zit of lig is het goed te merken. Kan een reactie van de manueel zijn. Daar was ik vrijdag voor het laatst geweest.

  Kunnen ook nog griepsverschijnselen zijn.

  Slapen iets lastiger door deze klachten, maar kom wel aan mijn 7 a 8 uur.

  Heb 15 sep een afspraak bij de huisarts staan. Ook had ik eerder gepost vanwege een opgezette lymfklier, maar volgens de dokter was dat een talgklier. Daar zal die dan nog naar kijken en een kleine uitstekende moedervlek ging die weghalen.

  Verder kan ikzelf lastig beoordelen hoe erg mijn klachten nou zijn. Vroeger ging alles best snel weg als ik koorts had en zag ik de huisarts vrijwel nooit.

  Dus ja mijn eindpunt is een lichaam die ik soepeler kan bewegen en sterkere rug en schouder spieren.

  Reageer
  #10

  Bij deze sluit ik eigenlijk dit topic af. Zover ik weet kan je geen replys bewerken tenzij je een account aan maakt?

  De hoofd oorzaak is in principe al besproken verder. Eerst die schouder fixen. De manueel therapeut/fysio heeft genoeg ervaring om te kunnen inzien wanneer verder onderzoek nodig zal zijn.

  Ik ga ook met een personal trainer aan de slag.

  Ikzelf heb ook een lichte versie van pdd-nos ondanks heb ik het zeker niet slecht getroffen, maar ik ben wel iemand die alles wilt weten. Aan de ene kant vind ik dit forum wel fijn in plaats om te gaan googelen naar symptomen.

  Wanneer ik een echte vraag heb zal ik wel weer een topic openen.

  En natuurlijk wil ik Tandor bedanken voor het reageren.

  Reageer
  #11

  Graag gedaan.

  Ik hoop dat er snel nog meer verbetering komt met de verdere behandeling van de manueel therapeut. Als er weer vragen zijn zie ik ze wel verschijnen.

  Reageer
Reageer op: Spierpijn rug schouders
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief