pijn gewrichten/rug

 • #1

  Hallo lieve lezer,

  Ik heb een vraag over een aantal pijnklachten die ik heb. Voor een paar wel eens bij de arts geweest, voor andere nog niet, omdat ik me ook wel een aansteller voel. Over het algemeen heb ik  een hoge pijngrens (denk ik niet zomaar, dit zeggen doktoren ook vaak), maar ik maak mij soms zorgen dat ik te weinig aandacht aan mijn klachten geef. Kan iemand mij misschien over deze klachten meer informatie geven en/of mij vertellen of er mogelijk een verband is? Ik heb de volgende klachten (excuus voor de waslijst):

  1. Pijn in polsen. In linkerpols had ik altijd erg pijn en bewegingsbeperking bij dorsaalflexie en radiale abductie. Hier bleek na 5 jaar een ganglion te zitten. Vermoedelijk door hypermobiliteit. Pijn is nu al een aantal jaren af en aan terug en ook in de rechterpols. Ik kan zelf geen ganglion voelen.
  2. Pijn in linkerknie bij strekken. Ongeveer 1 a 2 jaar en nog nooit voor behandeld. Bij strekken een felle stekende pijn aan de voorkant van mijn knieschijf en soms lukt dit ook niet helemaal. Gevoel van instabiliteit. Ook met voet op een stoel liggen doet bijvoorbeeld pijn aan mijn knie. Ook hardlopen e.d. kan voor klachten zorgen
  3. Pijn in rechter enkel bij dorsaalflexie. Ongeveer een maand. Ook deze pijn is een heftige steek bij hurken, rennen en/ of als ik gewoon mijn tenen omhoog trek met mijn handen.
  4.  Chronische rugpijn langs thoracale wervels aan de rechterkant. Zo'n 7 jaar last van en al regelmatig voor bij fysio, chiropractor en osteopaat geweest. Geen resultaat. Soms ook wat gezwollen en warm. In fases dat het erger is, bijvoorbeeld rond tentamenweek, wordt het erger en zorgt het door een krampachtige houding voor pijn in schouders en nek. Sinds kort Pijn van achter linker schouderblad tot onder oksel. Mijn arm en hand voelen hierdoor vaak 'doof' aan.
  5. Linker SI gewricht zit vast. Al zo lang ik me herinner voelt het alsof dit gewricht vast zit en zorgt het voor een doffe pijn. Onlangs door osteopaat behandeld en voelt nu iets losser maar als resultaat nu pijn in beide SI gewrichten en eigenlijk mijn hele onderrug. Dit kan natuurlijk ook een soort pijn zijn door veranderingen in mijn rug.

  Verder ben ik een 25 jarige vrouw, sportief en slank. Ik sport echter niet zoveel dat het overbelasting zal veroorzaken haha. Ik doe veel rek en strek oefeningen en let veel op mijn houding. Ik plan tijdens het studeren ook om de zoveel tijd een beweging en rek momentje in. Wel sta ik vaak per ongeluk met 1 schouder wat hoger, maar hier let ik zoveel mogelijk op. Wel kraakt alles altijd behoorlijk bij mij. Ik kraak mijn vingers, schouders, rug, enkel en tenen inmiddels zonder ik het door heb. Ook als ik mijn armen of schouders ronddraai is het een orkest van kraakgeluiden.

  Zo nou dat was een heel verhaal haha. Ik hoop dat iemand de tijd neemt om het te lezen en mij wat advies of informatie kan geven. Ik maak me geen ernstige zorgen, maar zou me zo stom voelen als ik voor niks met al deze klachten rondloop!

  Alvast onwijs bedankt!

  Reactie
  #2

  "Ik kraak mijn vingers, schouders, rug, enkel en tenen inmiddels zonder ik het door heb." Dit is natuurlijk wel funest voor gewrichten. En kan zonder meer klachten veroorzaken. Daarmee niet zeggende dat het DE verklaring is voor alle klachten. Maar zal er ongetwijfeld aan bijdragen. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de reumatoloog voor verder onderzoek

  Reactie
  #3

  Bedankt voor je antwoord John! Het kraken van mijn vingers is inderdaad een hele slechte eigenschap waar ik ooit nog eens mee moet stoppen. Ik heb hier echter geen pijn van verder. Het verdere kraken is juist ontstaan als reactie op.. en meningen over of dat slecht is of niet lopen nog steeds aardig uiteen. Zowel mijn huisarts als chiropractor heeft mij vertelt dat dit geen kwaad kon zolang ik er pijnverlichting door ervaar en voorzichtig doe.

  Reactie
  #4

  Het gevoel alsof je veel je gewrichten moet kraken kan het gevolg zijn van hypermobiliteit. Dit is wanneer je gewricht een groter bewegingsbereik heeft dan normaal. Wanneer je toegeeft aan de drang om uw gewrichten veel te kraken, kunnen de ligamenten in de gewrichten permanent uitgerekt raken. Dit wordt eeuwigdurende instabiliteit genoemd. Wanneer dit gebeurt, lopen de gewrichten meer risico op het ontwikkelen van artrose.

  Reactie
Reageer op: pijn gewrichten/rug
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief