Verkalking kraakbeen ribben naar borstbeen

  • #1

    Hallo,
    Kreeg vandaag te horen dat uit rontgen bleek dat het kraakbeen dat van mn ribben naar het borstbeen loopt aan het verkalken is en dat terwijl ik nog maar 30 ben.
    Als ik op internet zoek kom ik 9 vd 10 keer uit op ziekte van tietze. Wat is het precies dat ik heb? Loop al 12 jaar met rugproblemen en de facetten van Th5 t/m Th 10 worden elk half jaar geblokkeerd omdat daar een aantal zenuwen beschadigd zijn en door die behandeling kan ik met dat gedeelte een half jaar pijnvrij leven. Blijf wel andere pijnen houden en ik denk dus dat dat misschien te maken heeft met die verkalking. Wie kan mij vertellen wat het is en wat ik er misschien aan zou kunnen laten doen?!

    Reageer
    #2

    Halloo ik ben san.heb van de dokter en ook op de fotos gezien dat mijn ribben en borstbeen zijn verkalkt.ik ben radeloos.wie kan mij zeggen hoe het is ontstaan en hoe het genezen kan worden.alvast bedankt

    Reageer
    #3

    Dat was natuurlijk een vraag voor de dokter. Die heeft de foto's gezien en zou je daar over moeten kunnen vertellen.

    Reageer
    #4

    hoi,

    mijn moeder heeft ook verkalkt kraakbeen. bij haar komt het door  de vele ontstekingen die ze heeft gehad

    Reageer
    #5

    ook bij mij is mijn borstbeen aan het verkalken, jaren lang dachten ze aan het syndroom van tietze. Dat is ontstekingsreuma in de aanhechtingspunten van het borstbeen, uiteindelijk leek op een scan te zien dat er geen ontstekingen aanwezig zijn maar verkalking.

    Nu las ik op internet dat als verkalking in je “borsten” voor komt dat er een kans van borstkanker is... nu ik dit weet ga ik maar weer verder op onderzoek uit.

     

    Heeft verkalking met kanker te maken?... en even voor de zekerheid een mammografie laten maken. Vertrouw het niet.

    Dokters weten vaak ook meer dan je wil weten. Dus er zelf achteraan als je niet gewaarschuwd wordt!?

     

    Ben 28 jaar, het begon op mijn 19e.

    Het enige wat ik heb tegen de pijn zijn pijnstillers vaak moet ik dat innemen in combinatie met paracetamol oid anders werkt het niet.

    De pijn kan heel heftig zijn.

     

    Gr marja

    Reageer
    #6

    Hoi,

     

    Ik ben 28 jaar. Sinds mijn 18de geoppereerd aan de rug. Zware operatie (7x). Na een operatie dicht aan een bot bestaat er altijd extra botvorming.

    Bij mij was dit echt veel te veel. Hoe dit komt weten ze niet. Hierdoor zit ik ook met gekwelde zenuw die nooit zal kunnen herstellen.

    Ik blijf sindsdien zoeken naar een oplossing maar heb ze nog niet gevonden. Helaas. Ik blijf zoeken.

    Veel moed.

    Jenni

    Reageer
    #7

    Vandaag Infiltratie gekregen in mijn borstbeen voor verkalking, de eerste keer om eens uit die pijn période te geraken. Nadien Infiltratie met homeopatisch middel plus oefeningen doen die het borstbeen minder belast.op deze manier zou ik dus veel minder pijnen hebben is me gezegd. Nu afwachten ben wel heel blij met de Infiltratie nu zal de ontsteking ook eens verdwijnen.

    Reageer
    #8

    Ook verkalking aan borstbeen geconstateerd. Bij mij knakt dit soms tegen mijn ribben aan. Komt door (over) belasting, verkeerde houding, stress etc.

    Rust nemen, fysio voor betere houding en zo nu en dan er doorheen bijten.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    j.B. Bij verkalking kan een tekort aan vitamine K een rol spelen. Verder hebben veel mensen een tekort aan magnesium. zou je moeten uitzoeken.

    Reageer
    #10

    Dank, ga eens kijken.

    Reageer
    #11

    Ik heb verkalking aan de ribben , veel uitleg heb ik niet gekregen van de specialist, k moet Tramadol nemen, maar ik ben een beetje bang van die mediwijnen (verslaving) en ik vraag me f wat dit op lange termijn met zich meebrengt. ik heb veel pijn.

    Reageer
    #12

    Op lange termijn kun je er verslaafd aan raken.

    Reageer
Reageer op: Verkalking kraakbeen ribben naar borstbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief