Peter

  • #1

    Dag lezers,

    Tijdens de bouwvak vorig jaar ben ik geopereerd aan mijn knie en heeft de arts mijn slijmbeurs en enkele littekenweefsel verwijderd. Waar normaliter het herstel enkele weken is, duurde dit bij mij maanden. Halverwege december (2020) kreeg ik na meerdere keren aandringen een second opinion bij een ander arts. Hij verwees mij door naar een sportarts + fysio. Mijn eigen arts zei dat hij niks meer voor mij kon betekenen en dat ik er waarschijnlijk voor de rest van mijn leven mee zou moeten "dealen."

    Medio maart van dit jaar (2021) waren mijn pijn klachten eindelijk weg, maar de zwelling van het vocht zat er nog steeds. In de periode van juli 2020 t/m maart 2021 heb ik vrijwel tot niet kunnen werken, ik was dan ook maar al te blij dat ik eind maart eindelijk weer aan de slag kon. Na een week op een houtje hebben moeten bijten kon ik weer voor de 100% aan het werk, alhoewel mijn knie al die tijd nog steeds een zwelling had, had ik amper tot geen pijn.

    Tot enkele weken geleden. Mijn knie is inmiddels heel erg opgezwollen en na 10 minuten lopen voelt het alsof er van alle kanten in mijn knie wordt gestoken. Ik ben "bang" terug te gaan naar mijn specialist aangezien hij toen resoluut en duidelijk tegen mij was dat hij niks anders voor mij kon doen.

    Zijn er gebruikers of dokters aanwezig op dit forum die zich kunnen vinden in mijn verhaal en wellicht mij advies kunnen geven?

    Ik ben overigens nog maar 23 dus aan slijtage moet ik (hopelijk) niet hoeven te denken.

    B.v.d en een hartelijke groet,

    Peter.

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen zonder enige vorm van onderzoek. Ga naar een orthopeed in een ander (academisch) ziekenhuis

    Reageer
    #3

    hoi peter,

    ik heb jammer genoeg veel ervaring met probleemgewrichten. Wat me dit jaar heeft geholpen en ik eerder had moeten laten doen, is een mri laten maken.

    Ook een huisarts kan een mri van de knie aanvragen. Maar als er dan iets anders dan botoedeem ofzoiets uitkomt, moet je alsnog naar een orthopeed. Dus dat is aan jou.

    Ik heb trouwens legio orthopeden gehad. Niet allen zijn zo deskundig, dus kijk gewoon verder. Kijk ook eens op een ziekenhuis wie wat doet met knieen.

     

    Reageer
    #4

    Dag John, bedankt voor uw antwoord. Ik heb in december 2020 een second opinion gehad bij een ander ziekenhuis. Deze constateerde dat mijn knie enige vorm van een "x-knie/been" aantoonde. Hij adviseerde mij met name om naar een fysio te gaan. Toen ik enkele weken later weer bij mijn eigen specialist de uitslag van de second opinion besprak, gaf hij duidelijk aan dat dit mijn laatste optie zou zijn en dat hij verder niks voor mij kon betekenen. Raad je mij aan om een third opinion aan te vragen bij een ander specialist?

    --

    --

    Dag Alias,

    Voor mijn slijmbeurs operatie heb ik ook een MRI gehad, aangezien ik nu de zelfde klachten heb, weliswaar heel wat erger, vraag ik mij af of het nut heeft. Ik snap niet zo goed wat je bedoeld met legio orthopeden. Betreft een ander ziekenhuis; mij second opinion ná de operatie was bij een orthopedisch kliniek.

     

     

    Reageer
    #5

    Hey,

    De mri van toen zegt niks over situatie in je knie op dit moment. Omdat die zo als ik begrijp voor je operatie is gemaakt.

    Als je slijmbeurs is verwijderd,zou je nu bijvoorbeeld klachten kunnen hebben juist doordat die slijmbeurs er niet meer is. Wat weer ontstekingsreacties en irritatie in het gewricht kan veroorzaken.

    Een mri zou dus zeker zinvol zijn om te kijken waardoor je huidige klachten veroorzaakt worden. Of er dan wat aan gedaan kan worden,is de volgende vraag.

    Als het dan toch zo zou zijn dat er niks meer aan te verbeteren is,dan is een verwijzing naar een Pijnpoli nog een optie.  Daar werken diverse artsen samen om mensen met chronische pijnklachten te helpen om zo goed mogelijk met de pijn te kunnen leven.

    Sterkte, groetjes Suzan

    Reageer
    #6

    Ik zou dat wel doen. Misschien is de St. Maartenskliniek een optie

    Reageer
    #7

    Dank allen voor jullie suggesties en antwoorden. Volgende week staat er een bezoek aan de huisarts gepland. Hopelijk komen wij er samen uit en word ik door gestuurd naar een ander kliniek of ziekenhuis.

    Reageer
Reageer op: Peter


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief