Tom

Tom - Medische Forum - Dokter.nl

Tom

 • #1

  Hi lotgenoten,

  Sinds vorige week woensdag heb ik een virus te pakken. Zeer ziek geweest. Klachten zijn inmiddels wel voorbij, alleen nog de neusverkoudheid die aan blijft en het gevoel dat er slijm achteraan de keel hangt/bij de huig. Dan heb ik het echt over enorm veel slijm, dik en taai, niet door te slikken. Ik probeer het soms uit te spugen maar dat lukt niet. Het snot uit m'n neus is nog wat groen en taai.

  Na even wat googelen kwam ik erachter dat dit een Post Nasale Drip heet en de verhalen zijn niet mild, ik lees verhalen over mensen die er jaren mee lopen. Ik kan er al slecht tegen na een paar dagen, laat staan jaren.

  Wat kan ik doen hiertegen? Ik heb geen goede band met mijn HA (vertrouwen is weg na verkeerde diagnoses en niet willen doorverwijzen in het verleden). Vandaag contact gezocht met hem en hij adviseerde mij neusspray, maar dat heeft weinig effect.

  Delen jullie mijn gedachtes of de Post Nasal Drip en welke alternatieve behandelingen en/of specialisten kan ik hiervoor raadplegen?

  Reageer
  #2

  Verwacht je nou dat na een keer neusspray gebruikt te hebben dat de klachten dan meteen weg zijn? Het zal nog even nodig hebben als een forse verkoudheid had

  Reageer
  #3

  Hi John,

  Ik geef aan weinig vertrouwen te hebben in het advies. Dus op zoek naar mensen die of mijn mening delen over deze zelf diagnose of adviezen voor behandeling

  Reageer
  #4

  Ik zou toch liever de adviezen van mn huisarts opvolgen dan van mensen op een forum,ookal heb je weinig vertrouwen in je huisarts.
  Je huisarts heeft in ieder geval wel medicijnen gestudeerd en de kennis om een diagnose te stellen en aan de hand daarvan (medicatie) advies te geven.
  Advies op volgen van mensen die dat geen van allen hebben, kan ook het verkeerde resultaat hebben.
  En wat John zegt, medicatie moet de tijd hebben om in te werken.
  Soms zie je pas na het afmaken van een kuur resultaat.

  Reageer
  #5

  Probeer eens een flesje capsinol, kan je enigzins de dag helpen door te komen

  Reageer
Reageer op: Tom
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif