Taai hard opgedroogd slijm ophoesten

  • #1

    Bijna een jaar last van slijm wat ingedroogd is (dik vel) wat heel moeilijk is op te hoesten alleen bij kokhalzen komt het eruit. Zeer veel bij de huisarts geweest uiteindelijk een kweek laten maken van wat er dan uitkomt dit was een bacterie en hier een antibiotica kuur voor gehad leek in eerste instantie te helpen maar na enkele weken was het er weer. Door twee kno artsen bekeken mri allergie test gehad maar er komt niets uit. Maar ik ben het zo zat om bijna dagelijks hier mee bezig te moeten zijn, ik hoef niet te hoesten, geen koorts niets te zien volgens de kno arts, masr ik heb het wel en wil er heeeeel graag vanaf. Wie heeft hier ook last (van gehad) wat is het en wat kan ik er aan doen. Ik heb niets kunnen vinden op het forum wat betreft deze vervelende kwaal. Dus heb je ook regelmatig soms dagelijks harde opgedroogde prop die heel moeilijk is om eruit te krijgen vanalles al ingenomen en met een neusdouche bezig geweest maar niet geholpen. Graag advies of informatie.

    Reageer
    #2

    Ik heb hier ook last van zou graag willen weten wat het is hoest taai slijm bolletjes op

    Reageer
    #3

    Misschien goed om even naar je huisarts te gaan. Die kan dan even naar je luchtwegen en je longen luisteren en even naar je keel kijken.
    Zo zonder verder onderzoek is het moeilijk om daar iets over te zeggen.

    Reageer
    #4

    Heb net, maar echt krak het dezelfde, dagelijks last van. Nko geweest, huisdokter, vanalles geprobeerd, ze zeggen dat het tussen mijn oren zit en ik ben wanhopig.. Mee leren leven probeer ik::

    Reageer
    #5

    Ik ben de gene van het eeste berichtje, inmiddels na een zoveelste arts te hebben bezocht, heeft deze arts me een neussoray flucticasanpropionaat voorgeshreven, en het helpt geeft zeker verbetering, er mee stoppen gaat niet. Via de huisarts allergietest gehad en gaf oa een pollenalkergie aan. Kno arts een bloedtest gehad hier kwam niets uit, dus volgens de kno arts geen allergie. Toch zou ik heel graag willen weten wat het precies is, en wat ik er zelf aan zou kunnen doen.

    Bij wat voor een arts ben je dan op de juiste plek?

     

     

     

    Reageer
    #6

    Dat is moeilijk te zeggen. Als het slijm echt uit je keel komt, is het de KNO-arts, komt het uit je luchtwegen, dan de longarts.

    Reageer
    #7

    Ik weet niet of  dit item nog actueel is want ik zie dat het al een tijdje geleden is maar wat ook erg veel slijm veroorzaakt zijn zuivelprodukten. Probeer eens een tijdje alle alle zuivelprodukten te schrappen en kijk of je verbetering ziet. Bij mij heeft het zeker geholpen..

    Reageer
    #8

    ik heb best wel last van hard slijm in mijn keel die ik er niet uit krijg ook heb ik er best wel veel moeite mee om te ademen

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik had jaren last van vastzittend slijm,vanallerhande bloedonderzoeken gehad,long foto's,longtest,ik rook niet,de hele dag slijmpropjes spierwitte taaie propjes net siliconenkit,bij toeval ben ik ander brood gaan eten werkelijk waar de tweede dag na het eten van ander brood werd ik wakker met een zee van lucht niks hoesten geen slijm,ik dacht er een wonder was gebeurt en snapte niet waarom dit nu ineens weg was,ik viel 5 kilo af in een paar weken tijd kreeg een dosis energie niet meer prikkelbaar geen kortademigeheid meer,zoveel onverklaarbare jaren lange klachten waren opeens weg ,wat blijkt citroenzuur wat in heel veel brood zit kan ik niet tegen,dus misschien een idee om hier eens jezelf in te verdiepen.intolerantie van sommige producten.

    Reageer
    #10

    Ik kots elke dag of om de dag een opgekropte harde slijmprop uit. Maar dat gaat niet zomaar. Eerst veel schrapen snot omhoog trekken uit neus. Iedereen om mij heen wordt er kots misselijk van als ik daarmee bezig ben. Op het moment dat die prop los gaat komen ben ik meestal aan het kokken en hoest ik hem er uit. Die verlichting is dan zalig. Ik wil hier heeeeel graag vanaf. Ik ben er al 20 jaar mee bezig. 10 jaar geleden geopereerd aan neus en keelholte. Niets helpt. Snuif van allerlei sprays. Eet veel tragitol en fisherments enz. HELP

    Reageer
    #11

    Ga met de klachten naar de KNO arts

    Reageer
    #12

    Kno kan hier niets aan doen. Tenminste dat zeggen ze. Na de operatie is het er niet beter op geworden.

    Reageer
    #13

    Ga dan eens voor een second opinion naar een andere KNO arts

    Reageer
    #14

    Al een week super benauwde aanvallen, die komen meestal met 1 hoestje al opzetten. Bij de 1e hoest komt er opgehoopt slijm(meestal helder heel licht gekleurd wat dikkig soms maar meer volume als ik ooit heb meegemaakt) vrij wat zich naar boven heeft gewerkt maar voelt erg irriterend en na die 1e hijs wordt ik 9 van de 10 keer gruwelijk benauwd alsof ik door een rietje adem ik voel het knijpen, salbutamol helpt met 5 a 10 seconden en voel ik dat het wijder is. Al 2 jaar heb ik dat ik last heb van mijn strot hier en daar en soms bij de 1e hijs van een sigaret slaat het ergens op in mijn keel. Soms vraag ik me af o de anatomie nog wel klop. Het slijm wat taaier is, groen beige wormpjes en klontjes hoor ik vaak borrelen en doen maar zodra ik soort van huf voel ik irritatie en springt het gebied in een soort stand en slaat het op mijn keel. Het is alsof er van binnen iets veranderd is. sinds dinsdag antibiotica omdat de huisarts licht wat hoorde in mijn rechterlong. Dus mikte het op ontsteking van de luchtwegen. Ik zeg eerder pijp en vertakking dan long zelf kan het mis hebben. Vandaag is het vrijdag gaat het beter maar de (andere)huisarts die ik vandaag had mikt het op de geest, stress en spanning enzo maar dan zou ik aan andere dingen in mijn lichaam dat moeten merken zoals benen armen etc. terwijl dat vaak gewoon goed voelt.
    Vanochtend vroeg bijna ambulance gebeld om 4 uur snachts omdat ik de halve nacht niet kon slapen was lange periode extreem benauwd. De fluimen die er met meer moeite uit komen maar nog wel iets dikkige meer in volume en blank tot lichtgelig zijn smaken naar oesters, dat is goed merkbaar als ik soort van nasaal uitblaas En als ik een hijs van een sigaret neem die dan bij de eerste hijs al ergens op lijkt te slaan. Iets wat beroerd geweest afgelopen dagen is vandag stukken minder vandaag eigenlijk overall minder last maar af en toe steekt die intense benauwdheid of de neiging nog op en de oester smakende fluimen. Dit alles is redelijk nieuw voor mij. Ook al rook ik 20 jaar plus en de laatste jaren/maanden stevig. Ik zeg er is iets met mijn luchtwgen niet puur angst, paniek of wat dan ook of teveel spanning.
    Iemand enig idee? Want zoals het de afgelopen 2 jaar gaat hoeft het van mij n iet te lang meer te gaan duren. Op deze manier wordt ik zeker geen 50.

    Ik heb vaker last van dysfunctioneel of hyperventileren maar dit lijkt meer iets op zichzelf. dat andere gebeurt al maanden dit is van het afgelopen weekend de week in.

    Iemand een idee, Met vriendelijke groet, L. Berrev.

    Reageer
    #15

    Klinkt toch al een luchtweginfectie. ( en dat zijn niet je longen btw, anders heet het een longontsteking)
    je hebt een heleboel vervelende klachten van je luchtwegen, zou het niet verstandig om in ieder geval voorlopig niet te roken?

    Reageer
Reageer op: Taai hard opgedroogd slijm ophoesten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief