Vastzittende slijm zonder te hoesten

 • #1

  Ik heb al langere tijd last van het probleem dat ik slijm vast heb zitten, wat storend is. Het vervelende hiervan is dat ik dit een paar weken achter elkaar kan hebben, maar ik nooit de neiging krijg om te hoesten, waardoor het al die tijd als een soort "brok" blijft zitten. Ik merk dat na enige tijd ik ook een zere keel krijg, waarschijnlijk omdat het slijm al een tijd daar zit zonder dat het weg gaat. Op het moment heb ik namelijk het probleem dat het alweer zo lang duurt dat ik ook een zere keel krijg, en ik mij eigenlijk afvraag of dit wel goed is en wat ik hier aan kan doen om dit probleem op te lossen.

  Als ik middeltjes gebruik zoals hoest drank (verdunt) of een bruistablet zoals acetylcysteïne, dan merk ik hier niet heel veel verbetering van, immers hoest ik het nog steeds niet op. Ik heb nog geen corona gehad (voor zover ik weet), en ook rook ik niet, dus dat lijken mij in dit geval niet factoren die dit probleem zouden kunnen veroorzaken.

  Toen ik destijds langs ben geweest bij een spreekuur had ik deze vraag ook gesteld (echter in een wat korter formaat), waarbij er aangegeven was dat het inderdaad voor kan komen en dat het er toch echt door middel van hoesten of iets uit zou moeten komen. Gezien ik dit scenario wel vaker heb zou ik eigenlijk wel willen weten of er niet iets aan de hand is wat mogelijk problematisch is, of iets wat ik zou kunnen verhelpen op een of andere manier. Wat zou ik mogelijk nog kunnen doen of wat is handig?

  Reageer
  #2

  Je zult er dat och mee naar de huisarts moeten gaan en het nog maar eens helemaal bespreken. Die kan wat onderzoek (laten) doen

  Reageer
  #3

  Zijn er dan niet bepaalde punten waarvan je al zou kunnen zeggen wat mogelijk een probleem is, of in ieder geval over de vraag of de logopedist de juiste plek is? De huisarts geeft namelijk aan dat voor dit probleem zonder verwijzing de logopedist bezocht kan worden.

  Reageer
  #4

  Er zou toch eerst eens vastgesteld moeten worden wat de oorzaak is. En daar kan ik zo helaas ook niets over zeggen

  Reageer
Reageer op: Vastzittende slijm zonder te hoesten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief