Pijnsteken/elektroschokken in bovenbeen vreemde klachten

 • #1

  Ik weet niet goed wat ik heb maar probeer er hier achter te komen. de huisarts weet het ook niet goed.

  ik heb electro/pijnscheuten in het bovenbeen als ik voornamelijk het been van de grond til of wandel waarbij het been van de grond word getild. als ik fiets dan word het been ondersteund op de pedalen en heb ik totaal geen last. ook met zitten voel ik niets. alleen als ik dan opsta lijkt het wel of ik onder stroom sta.

  de pijn is kloppende zenuwpijn alsof er met horten en stoten een scherp mes in geduwd word.

  ik voel het vaak kloppen voorkant bovenbeen in de buurt bij de lies ,en mijn knie is ook heel gevoelig met buigen. de huid voelt heel vreemd aan. als ik mijn hand op mijn knie leg als ik zit dan voel ik elektroschokken doortrekken in het bovenbeen/dijbeen trekken.

  weet iemand misschien wat dit kan zijn?

  Reageer
  #2

  Misschien een beknelde zenuw. Ga met de klachten naar de fysiotherapeut

  Reageer
  #3

  Bedankt dat zei de huisarts ook al. die had het over een apparaatje die ze erop zetten. ik heb de fysio gebeld maar die weet niet wat de huisarts hiermee bedoeld. is dat misschien toevallig een TENS apparaat die je voor beknelde zenuwen kan gebruiken? mijn oude therapeut deed dit wel eens op mijn rug maar tegenwoordig werken de fysio's daar niet meer mee dacht ik.

  Reageer
  #4

  tens zou idd kunnen

  Reageer
  #5

  Hey,

  Een tens apparaatje helpt niet om een beknelde zenuw weer vrij te krijgen. Alleen om de pijn te verlichten. Ik heb er één via de pijnpoli,maar je kunt ze tegenwoordig ook zelf voor weinig geld kopen.

  Alleen  denk ik dat je eerst moet kijken of er een zenuw knel zit en of die weer vrij gemaakt kan worden. Dat zou een fysio of manueel therapeut kunnen bekijken.

  En anders eerst nog een bezoek aan een neuroloog en een scan om te kijken wat de klachten veroorzaakt.

   

  Reageer
  #6

  Ik heb er ook eentje van OMRON. het helpt idd niet veel. ik weet ook niet precies op welke plaats ik het moet zetten. ik voel het voornamelijk ook bij de knie. als ik mijn hand op de knie leg en op de huid van de knieschijf wrijf dan krijg ik een soort stroom steken in mijn dijbeen. als ik de bilspier of bovenbeen spieren aanspan terwijl ik op mijn rug lig met gestrekte benen dan krijg ik ook dezelfde steken in het dijbeen. ik heb wel een stuk kraakbeen midden uit de knieschijf graad 4 dus tot op het bot en een binnenste meniscus scheur. maar met fietsen ondanks het probleem geen last en traplopen ook niet. alleen als ik gewoon loop en het been naar achteren zet dan voel ik het in de knie en het been van de grond til om een stap te maken dan heb ik een vreemd gevoel . dit was kort voordat dit begon niet zo.  ik heb wel al jaren een verdoofde voet. dit komt vanuit mijn rug .ik heb een tussenwervelschijf beschadiging L5/S1. de klachten die ik nu heb zijn ontstaan tijdens het schaatsen of dat ik op mijn schaatsen ben rechtgekomen om te gaan staan want toen voelde ik pijn in het been naar of in de knie. mijn voet werd na verloop van tijd geheel gevoelloos en kon er 2 dagen niet meer op lopen en heb ook de eerste nachten wakker gelegen mijn pijn in het bovenbeen. het bovenbeen voelt ook anders aan trouwens. en  waarschijnlijk heeft dit de knie ook niet goed gedaan want die voelde ik daarna ook meer als anders.

  8 jaar eerder schaatste ik wel probleemloos dagenlang op dezelfde schaatsen toen ik deze klachten ook al had maar toen had ik schijnbaar nog minder problemen en was ik ook jonger..

  zou het uit mijn rug kunnen komen en is dit een klacht voor de neuroloog? alleen vreemd dat de huid van de knieschijf zo gevoelig is en steken veroorzaakt in bovenbeen bij enkel aanraking daarvan. of kan dat te maken hebben met knie letsel of toch eerder een zenuw beknelling?

  Reageer
  #7

  Hey,

  Als ik jou was, zou ik idd naar je rug laten kijken. Want L5/S1 is wel de zenuw naar je voet, die doofheid en uitval kan veroorzaken.

  Zou er toch even mee naar de huisarts gaan en eventueel door naar de neuroloog voor een scan.

  Je knie kan natuurlijk ook een probleem op zich zijn, dat je die ook overbelast hebt met schaatsen. Zou toch  beide even laten controleren door huisarts of fysio en als die aanraden er verder naar te laten kijken, dat ook zeker doen.

  Sterkte!

  Als je wel door een onbewust verkeerde beweging wat in je rug hebt beschadigd waardoor er nu iets op een zenuw drukt,moet je daar niet mee doorlopen. Bij mij heeft dat toen in een enorme ontsteking van de geïrriteerde zenuw geleid, met blijvende zenuwschade en minder gevoel en controle over mijn been. Met als resultaat dat daardoor nu mn enkel in puin ligt.

  Reageer
  #8

  O niet zo mooi dan dat je blijvende zenuwschade kan oplopen. ik heb morgen middag eerst een afspraak bij de neuroloog en daarna bij de fysio. bij de neuroloog was ik eigenlijk vorig jaar al geweest vanwege dezelfde klachten maar dan veel milder en gingen toen na verloop van tijd weer weg .toen kon ze niets voor mij doen en nu houd het dus heftiger aan na het schaatsen van ruim 2 weken geleden.

  ik wilde eigenlijk vorige week een second opinion maar moest daarvoor weer eerst naar de huisarts volgens deze neuroloog omdat het volgens haar andere klachten zijn waarvoor ik doorverwezen was maar de assistente van de huisarts heeft ondertussen bevestigd dat wel dezelfde klachten zijn. ik kon vorige week omdat de neuroloog anders van mening was alleen nog maar een afspraak krijgen bij dezelfde neuroloog en de huisarts waar ik gisteren ben geweest was verder van mening dat ik niet bij de neuroloog moet zijn maar bij de fysio ,zodoende had die afspraak ondertussen dus wel staan. dus ik moet dan morgen eerst de neuroloog gaan overtuigen dat het dezelfde klachten zijn en dan hoop ik dat ze me toch nog verder wil behandelen want de huisarts heeft dit keer enkel een verwijzing naar de fysio voor 9 behandelingen opgeschreven.

  ik had het ook nog over mijn voet gisteren bij de huisarts maar daar moest ik weer apart een afspraak voor maken terwijl er naar mijn idee toch wel degelijk een verband is met de verdoofde voet en deze klachten. maar kan dus een zenuwontsteking zijn. dan ga ik dat morgen zeggen bij de neuroloog. kan je zo'n zenuwontsteking krijgen van overbelasting?

  mijn beenspieren trekken ook samen als ik deze pijnlijke kloppingen krijg en voel ook dat ik krachtverlies heb op dat moment het gebeurd als ik op het been sta. ik zak dan even weg.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Wat het bij jou precies zal zijn,kan ik natuurlijk niet zeggen. Maar ik herken wel heel goed stukjes van jou verhaal.

  Als je voet doof voelt,maak je makkelijk een verkeerde beweging. Je knie is al "stuk" ,dus daar is dat niet echt goed voor waardoor je meer last van krijgt.

  Maar ook in je rug kan er daardoor wat verschieten/verschuiven, als je tussenwervelschijf is beschadigd,hoeft er maar een heel klein splintertje te verplaatsen en op een zenuw te drukken om voor flinke klachten te zorgen die je daarvoor niet had.

  Het trekken van de spieren en krachtverlies herken ik ook, dat zijn ook duidelijk hernia achtige klachten, dat zal je fysio vast ook bevestigen.

  Bij mij is die zenuwontsteking ontstaan doordat de zenuw te lang bekneld heeft gezeten, in combinatie met een verkeerd uitgepakte zenuwblokkade,waarschijnlijk een verkeerde reactie op de injectie plus de extra druk van de vloeistof.

  Je kunt de neuroloog vragen of er een scan gemaakt kan worden van je rug,als ze dit zelf niet voorstelt. Bij mij is dit veel te laat gedaan,pas toen ik helemaal niet meer op mn been kon staan.

  Laat je niet afschepen hoor!

  Reageer
  #10

  Wat vervelend te lezen allemaal wat er bij jou is gebeurd. ik zal zeker morgen eens goed mijn verhaal doen. ik merk dat als ik met mijn rug ga uithangen dit iets verlichting brengt in het been dus grote kans dat het toch wel vanuit de rug komt en dan is de diagnose van de huisarts ook niet de juiste. er is 2,5 jaar geleden een MRI scan gemaakt van mijn wervelkolom op alleen de voetklachten maar de pijn die ik nu heb in het been had ik toen nog niet. . en toen ik 3 maanden geleden bij de neuroloog kwam ging ze die MRI scan van 2,5 jaar geleden beoordelen met de klachten die ik nu heb dus dat klopt ook al eigenlijk niet..

   

  Reageer
  #11

  Ik zou in jou geval idd nu om een nieuwe mri vragen, omdat je klachten nu toch veranderd zijn en ook erger geworden.

  Je hebt eerst een afspraak bij de neuroloog en dan bij de fysio? Misschien kun je de fysio bellen of je daar eerst terecht kunt. Als die jou verhaal onderbouwt dat het uit je rug kan komen en ook een mri aanraadt, heb je al iemand aan jou kant staan, om het zo maar uit te drukken.

  Nogmaals succes, laat even weten hoe het afgelopen is!

   

  Reageer
  #12

  Zal morgen ochtend eens bellen maar vrees ervoor. de fysio had nog maar 1 plaats toen ik woensdag belde voor vrijdagmiddag 17.00 uur en moet morgen om 14.45 al bij de neuroloog zijn.

  Toch snap ik de klachten niet goed. ik kan zonder pijn in de knie de trap op waarbij ik een traptrede oversla dus de knie best flink gebogen is en dan kracht erop zetten. totaal geen problemen mee. ook voel ik dan geen pijn steken. het is alleen bij lopen als het been bij de stap naar achteren staat vanuit gestrekte knie weer naar voren word verplaatst. op dat moment voel ik iets in of bij de binnenkant van de knie alsof er even iets geblokt word en krijg dan een pijnsteek naar of in de lies of bij onverwachte beweging naar de zijkant .maar ik voel bv weer niks als ik mijn heup strek met gestrekt been en knie naar achteren.  fietsen gaat ook goed. dan voel ik eveneens niks in de knie. het blijf toch een beetje vreemd.

  Reageer
  #13

  Misschien is je knie wel een extra complexe blessure,omdat je die ook al eerder geblesseerd hebt. Daar kun je de fysio ook nog even los van je rug naar laten kijken. Of daar niet ook iets in veranderd is.

  Reageer
  #14

  Tja ik weet het echt niet meer. net kreeg ik weer uit het niks heel erge pijn scheuten in de lies onder het stil zitten in een goede comfortabele computer stoel waar ik al een kwartier inzat en helemaal niks met mijn knie deed op dat moment. ik ben benieuwd wat de neurologe morgen hier allemaal van gaat vinden en of deze pijn traceerbaar is waar het vandaan komt.

  Reageer
  #15

  Doe je verhaal zo uitgebreid mogelijk. Over alle veranderingen ten opzichte van de vorige scan. Ik hoop voor je dat er wat uit komt! En natuurlijk nog meer dat er wat aan te doen is

  Reageer
Reageer op: Pijnsteken/elektroschokken in bovenbeen vreemde klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief