pijn bovenbeen

  • #1

    Ik heb nadat ik een schop heb gehad met voetbal. vrij last van mijn linker bovenbeen.

    Ik heb er toch nog een paar keer op gespeeld, maar gaat nu niet meer. Ik heb last als ik erop druk, als ik een trap opga of als ik ga rennen. lopen lukt wel. Als ik er op afzet heb ik last dus.

    ik kan mijn been ook niet helemaal meer buigen. dan voel ik het in mijn bovenbeen. Weet iemand mischien hoe dit kan en wat het is?

    Reageer
    #2

    het was trouwens niet echt een schop dat ik kreeg, maar meer een ijsbeen. iemand met zijn knie tegen mijn bovenbeen aan.

    Reageer
    #3

    Waarschijnlijk heb je je bovenbeenspier flink gekneusd. Hierbij worden door een trauma de vezels in de spier beschadigd. Er treedt een bloeding op die de bekende blauwe plek veroorzaakt. De gewenste behandeling van een kenuzing van de spier is ICE, dit staat voor direct koelen, niet bewegen en hoog leggen.

    Bij jou is de klacht al enige tijd gelden ontstaan. Blijkbaar is de spier nog niet hersteld en is het schademateriaal nog niet volledig afgevoerd.

    Rust is voorgeschreven om de spier de tijd te geven zich goed te kunnen herstellen. Blijf matig bewegen zonder te zware belasting.

    De fysiotherapeut kan met behulp van apparatuur dit proces ondersteunen.

    Reageer
    #4

    eens met Marije.
    en haal voor dit soort blessures eens een tube Arnica creme in huis en bij letsel zoals stoten of vallen meteen insmeren, dan gaat een bloeduitstorting en/of kneuzing eerder weg.
    het beste, Brenda

    Reageer
    #5

    Massage van de aangedane plek stimuleert de bloedsomloop ter plekke en bevordert dus de afvoer van de bloeduistorting en de aanvoer van bouwmaterialen voor de nieuwe spiercellen.
    Arnica werkt inderdaad goed, maar er zijn ook andere die extra stimuleren.

    Reageer
    #6

    bedankt voor alle tips.

    het is nog niet over. en me bovenbeen is ook wel aardig dik. en een beetje hard. weet iemand ook hoelang het ongeveer duurd tot zoiets over kan zijn.

    Reageer
    #7

    Als je blijft voetballen, kan het wel eens heel lang gaan duren. Toch vreemd, dat je er zo`n zorgen over maakt maar nog niet bij een fysiotherpeut bent geweest. Die kan het zien, voelen, onderzoeken en uiteindelijk nauwkeuriger zeggen dan wij op een forum.

    Reageer
    #8

    Eenvoudige bovenbeen spieroefeningen

    Eenvoudige oefeningen voor de bovenbeen spieren bijvoorbeeld na een operatie aan het kniegewricht of immobilisatie van het kniegewricht. De oefeningen moeten enkele malen tot tien keer achter elkaar worden herhaald en minstens een tot driemaal per dag worden gedaan. Het is beter vaak en kort te oefenen dan lang en weinig.

    http://web.inter.nl.net/users/E.van.Kesteren/bovenb.htm

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    heb nu precies het zelfde :S ook een ijsbene en de zelfde klachten, moet zaterdag een wedstrijd spelen maar kweeet niet of ik het haal :S weet iemand hoe het sneller geneest? ( het gebeurde nu 2 dagen geleden)

    Reageer
    #10

    Wanneer na enkele dagen rust de stijfheid en pijn nog niet verdwenen zijn, kan je best een kiné of fysio opzoeken. De kans dat er een verrekking of scheurtje ontstaan is door de grote impact op je bovenbeenspier is dan groot. Zeker niet masseren dan, dit kan het alleen maar erger maken. Eerst foto's laten nemen, dan pas behandelen. IJs en een zalf kan nooit kwaad.

    Goede raad van een sportverzorgster uit een voetbalploeg: wanneer pijn aan een spier langer dan 2 dagen aanhoudt, niet aarzelen om een medische opinie te vragen!

    Reageer
    #11

    Is ontspannen uitlopen ook een optie?

    Reageer
    #12

    Door een ijsbeen/lowkick heb ik ook een kneuzing opgelopen. Mijn been werd 2x zo dik en kreeg uiteindelijk een "blauwe plek" wat meer leek alsof mijn been van kleur aan het veranderen was(over de hele lengte zwart tot paars). Ik heb in eerste instantie 9 weken rust gehouden. huisarts vertelde dat ik hem weer kon belasten als ik geen last had.

    Zodoende ben ik weer gaan cardio trainen en lichtelijk kracht. Vorige week ben ik ben ik gaan voetbal trainen en na heel licht contact schoot het er in 1 keer weer in. Echo laten maken bij en het bleek dat de bloeduitstorting van 32 cm lang en 15 cm breed in de onderste twee lagen van mijn spier weer terug was.

    Ik weet ondertussen dat de 9 weken veel te kort was, maar had dit niet kunnen voorzien. De inspanning was geen probleem alleen de impact was mijn spier nog niet op berekend. Dat mijn spier nu minimaal een half jaar moet herstellen is een feit. Nu heb ik alleen ook nog steeds vocht in mijn knie zitten en is de binnen kant ook pijnlijk. Het lijkt door te trekken naar het midden.

    Heeft iemand in eerste instantie een idee wat dit kan zijn? Ik ga binnenkort naar de orthopeed en hopelijk is het niks ernstigs

    De foto is genomen circa 6 weken na impact en was toen nog niet op zijn hevigst

    Reageer
    #13

    hierbij de foto been is ook nog opgezet [img size=500]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/been-d3dc13a086f38d6c578ab61fd7cb28a7.jpg[/img]

    Reageer
    #14

    Jeetje, wat een plek! Ik vermoed dat rust het enige is dat echt helpt.

    Beterschap.

    Reageer
    #15

    het is maar een ijsbeentje heb ik ook. ik kreeg het een paar dagen geleden en het genas na 24 a 30 uur. ik heb het nu ook en twijfel of ik morgen mijn wedstrijd kan gaan spelen. ik hoop dat het geneest voor morgen middag.

    Reageer
Reageer op: pijn bovenbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief