risico van deze handeling.

 • #1

  Beste,

  Ik had graag extra info gehad omtrent deze situatie:

  In de eerste plaats heb ik enkele wetenschappelijke studies gelezen waarin wordt gezegd dat HIV enkele dagen of langer kan overleven buiten het lichaam.

  Het tweede punt is dat slijmvliezen vatbaar zijn voor infectie. Zoals oog, neus, binnenkant voorhuid,...

  Dus stel, iemand gaat naar het toilet en raakt hierbij enkele klinken en sloten aan met zijn hand en raakt vervolgens de binnenkant van zijn voorhuid aan bij het plassen. Stel er waren restanten van voorvocht, sperma of eventueel bloed aanwezig door de voorganger die niet direct zichtbaar waren of eventueel wel. Waarom wordt deze actie als geen risico beschouwd. Voorvocht (of een andere vloeistof) komt zo in aanraking met een slijmvlies wat eigenlijk een risico vormt.

  Zie ik iets over het hoofd?

  Groeten

  Reactie
  #2

  Ja, HIV kan een tijdje overleven , maar dan wel uitsluitend onder gunstige omstandigheden. Deurlinken, toiletbrillen e.d. zijn geen gunstige omstandigheden. En dan hangt het ook nog van het contact af. De kans om zo zoals je beschrijft HIV te krijgen is nihil.

  Reactie
  #3

  Bedankt voor het antwoord. Begrijp ik, maar er zijn cases waarbij men HIV heeft gekregen via een tandenborstel bv of scheermes. Dit zijn ook geen rechtstreekse contacten en worden waarschijnlijk ook niet beschouwd als gunstige omstandigheden, maar zijn toch gebeurd. Wat is er dan verschillend met die voorvallen?

  Reactie
  #4

  Nee, maar het kunnen dan wel contacten zijn waarbij het virus rechtstreeks in contact komt met bloedende wondjes via beachadigd tandvlees of scheerwonden.

  Reactie
  #5

  Overigens zijn dat cases die nooit wetenschappelijk bewezen zijn. Men moet daar dan vanuit gaan dat datgene wat de patienten zeggen. En dat strookt niet altijd met de waarheid

  Reactie
  #6

  Beste John,

  Bedankt voor het antwoord. Ja, de case met scheermes was denk ik zelf bij iemand die nooit seks had gehad in haar leven. Haar zus had wel HIV en ze gebruikten hetzelfde scheermes.

  Over het eerste voorval dat ik beschreef kan het virus dan toch ook contact hebben met het slijmvlies?

  Ik weet, ik ben een beetje moeilijk aan het doen. Dit omdat ik veel tegenstrijdigheden lees en het moeilijk vind om de eerste situatieschets dan volledig als nihil te beschouwen.

  Maar alvast bedankt voor de snelle respons John!

  Groet

  Reactie
  #7

  Dat is niet erg waarschijnlijk omdat het speeksel in de mond een hele goed barrière voor het virus vormt. Dat is ook de reden waarom orale seks, m.u.v. deep throat pijpen en sperma slikken , tot de hele lage risico's hoort

  Reactie
  #8

  Beste,

  Ja, in de mond is er speeksel, maar niet bij de binnenkant van de voorhuid. Die wel al eens zal aangeraakt worden met de handen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ook die kans is, zonder direkte overdracht door seks, nagenoeg nihil

  Reactie
Reageer op: risico van deze handeling.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief