Risico op besmetting

  • #1

    Ik heb morgen een bloedonderzoek bij de dokter gepland maar wil toch even wat gemoedsrust.
    Ik heb een zestal maanden geleden voorspel gehad met een jongen (geen seks maar eventueel is de vulva in aanraking geweest met het voorvocht). Een aantal weken erna begon ik regelmatig last te krijgen van wat de arts zei keelontstekingen te zijn. Hoe groot is de kans dat hiv dit uitlokt?
    Alvast bedankt om me te helpen

    Reageer
    #2

    Belangrijk om te melden misschien is dat mijn keelontstekingen steeds konden verholpen worden met antibiotica maar soms na een aantal weken, soms na een aantal maanden terugkwamen

    Reageer
    #3

    De kans op hiv overdracht op de wijze die jij beschrijft is echt heel, heel erg klein. Niet 0%, maar wel vreselijk klein.

    Voorvocht in (!) de vagina is een klein risico. Voorvocht alleen aan de buitenzijde aangeraakt een nog kleiner risico.

    Antibiotica werken vrijwel nooit tegen een keelontsteking omdat een keelontsteking bijna altijd veroorzaakt wordt door een virus (geen hiv maar het verkoudheidsvirussen) en niet door een bacterie.

    Je laten testen is een goede beslissing, niet vanwege het risico maar vanwege je gemoedsrust. Je hoeft je eigenlijk niet echt zorgen te maken.

    Reageer
    #4

    Zeer onwaarschijnlijk om zo HIV te krijgen

    Reageer
Reageer op: Risico op besmetting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief