Angst en verdriet genitale wratten

Online ZorgZus
 • #1

  Voor het eerst in 20 jaar vertel ik mijn angst. Ik ben zo bang iemand te besmetten met genitale wratten dat mijn obsessief schoonmaken erger en erger word. Als ik mijn ondergoed aanraak na verschonen maandverband moet het in de was inclusief alle kleding. Handen zijn stuk door het vele wassen. De douche ontsmet ik na dat ik gedoucht heb en ik ben moe. Moe want ik kan er niet meer tegen. Het ritueel blijft zich herhalen. Als ik per ongeluk daar beneden aanraak moet alles weer in de was en moet alles schoon....inclusief de vloer waar het op heeft gelegen bijvoorbeeld. Ik trek het niet meer dit.

  Geen idee wat ik wil hiermee maar ik moest het kwijt.

  Reageer
  #2

  Ben je ervoor bij je huisarts geweest voor een behandeling?

  Reageer
  #3

  Voor de gw of dat ik er zo mee loop qua schoonmaken?
  Arts dacht 20 jaar terug dat er niks zat maar ik vertrouwde het niet en ging naar ggd. Die vrouw twijfelde en riep er andere arts bij en die zei: ja gw. Dus terug naar huisarts en die vond het toen opeens ook gw. Dus aanstip spul mee en daarna weet ik niet of ik ze nog heb gehad maar het beheerst mijn leven en nu opeens breekt het me op. Uit het niets. Ik durf bijna geen eens iemand aan te raken... Na toilet gang blijf ik schoonmaken.

  Reageer
  #4

  Lieve Koningin.

  U staat er echt niet alleen voor! Veel meer mensen hebben dit dan u denkt. Hellaas is het zo'n groot taboe...
  Ook ik heb het.. kreeg het kadoo van mij ex. Had me op alles laten testen toen hij bij mij weg was, en gelukkig mankeerde ik niets. Helaas 3 maanden later begon bij mij de ellende. Nu bijna 7 jaar verder is het een ramp geworden dus ik begrijp u heel goed. Wat met 1 bultje begon is uitgebreid weet ik hoeveel... Zoveel behandelingen ondergaan, trauma's aan over gehouden. De komende behandeling die ik onderga is een operatie waar ze alles in een keer weg halen/snijden. En dan nog is het niet zeker dat het weg blijft. Maar ja je blijft proberen er vanaf te komen... toch?
  Ik durft geen relatie meer aan, want welke partner wil je nog zo.
  Maar anderzijds wil ik het niet eens meer. Ik voel me in ieder geval hierdoor totaal geen vrouw meer. Dat is iets wat mijn ex me ontnomen heeft. Dank zij zijn overspelige relaties.
  Ja lieve koningin ik begrijp u maar al te goed, voel zo met u mee! Alleen doe niet wat u doet, met volop poetsen enz. want ik woon alleen. En mijn artsen hebben mij gerust gesteld door te zeggen, dat het gebruik van de zelfde natte handdoeken en washandjes het zo overdraagbaar kon zijn. Misschien dat ik nu u hiermee gerust stel..
  Waar ik inmiddels wel achter ben is dat het ook te maken heeft met een laag immuunsysteem.
  Mocht het verdwijnen blijft het toch in je lichaam slapen. Wordt je immuunsysteem weer laag steekt het de kop weer op, en zoals in mijn geval gaat het niet weg.
  Ik hoop dat door mijn verhaal u een klein steuntje in de rug gekregen hebt! Ik wens u sterkte en kracht toe! Groetjes Saartje

  Reageer
  #5

  Voor de gw. Heb je nu dan gw?

  Reageer
  #6

  Lieve staartje dank je wel voor je reactie. Lucht wel op om even af te schrijven hoor. Mijn angst zit hem in hoe ik iemand kan besmetten. Stel ik verwissel maandverband en raak daarna mijn onderbroek aan en doe daarna mijn broek en rits dicht. Daarna was je pas je handen normaal. Zo zit ik vast in gedachten en ik ben op na 20 jaar. Ik was zeker 4 wasmachine wasjes weg per dag. Ik lees en las overal dat het zeer besmettelijk is. Het voelt soms alsof mijn leven geen zin meer heeft het voelt als gevangen zitten.

  Reageer
  #7
  1. Ik denk dat ik ze nu niet heb. Tenminste geen klachten als jeuk. Mijn man heb ik het eerlijk verteld 17 jaar terug en die heeft tot nu nooit iets gehad.
  Reageer
  #8

  Wratten zijn doorgaans zichtbaar en veroorzaken geen jeuk. Dus eigenlijk is er niets aan de hand. Je lichaam zou het virus na al die tijd ook zelf opgeruimd kunnen hebben

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9
  1. Maar hoe kan ik dat zeker weten? En hoe realistisch is iemand besmetten?
  Reageer
  #10

  Als je in al die jaren geen wratjes meer hebt gehad en je partner er ook geen heeft gekregen, dan is het toch wel weg hoor

  Reageer
  #11

  Als jij 20 jaar geleden wratjes hebt gehad en in die tijd sexueel contact hebtgehad met je man, heb je wellicht het al over gedragen aan je man. Maar bij een heel klein percentage breekt werkelijkheid het wrattenvirus ook uit. Het is net als een koortslip wat ook in ons lichaam aanwezig blijft. Het kan gewoon na vele jaren ineens uitbreken.
  Maar infecteren kun je hem niet meer want dat is 20 jaar geleden al gebeurd. Tenzij je hem toen niet kende. Dan wordt het verhaal iets anders.
  Maar verdwijnen uit jou systemen doet het dus nooit meer, wel is het mogelijk dat je er geen last meer van krijgt.

  En John het genitiale wrattenvirus kan wel degelijk jeuken!! Zeker als de kleine wratjes onderhuids gaan groeien,maar ook al al ze groter zijn. Beide zeker al ervaren.

  Reageer
  #12

  Ik heb ook wratjes gehad, voornamelijk inwendig. Ook bij mij jeukten de wratjes. Ik heb ze gelukkig maar een korte periode gehad. En ze zijn daarna niet meer terug gekeerd.

  Het lichaam kan het virus wel opruimen, maar dat gebeurd niet altijd. Als je 20 jaar geen wratjes meer hebt gehad en je man er ook nooit gehad heeft kun je er wel van uit gaan dat het lichaam het virus opgeruimd heeft!

  Reageer
  #13
  1. Als ze niet zouden jeuken hoe weet je dan dat je ze hebt? Ik ging toendertijd juist heen vanwege jeuk en kreeg toen de diagnose.
  Reageer
  #14
  1. Staartje heel veel sterkte en succes met je operatie. Ook hoop ik dat je ooit weer open staat voor iemand. Dikke knuffel
  Reageer
  #15

  Voor niemand verder herkenbaar dat je dingen aanraakt of extra hygiënisch probeert te zijn? Nou ja ik sla wel erg door natuurlijk

  Reageer
Reageer op: Angst en verdriet genitale wratten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief