Genitale wratten gehad

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik heb 5 jaar geleden genitale wratten gehad, hiervoor ben ik in behandeling geweest en ik heb het hierna nooit meer gehad. Nu heb ik al een jaar een vriend en had nooit aan hem verteld dat ik wratjes heb gehad omdat ze nooit terug kwamen en de dokter mij had verteld dat ik het niet kan overbrengen als ik geen wratjes heb. Laatst constateerde ik een bultje bij m'n vriend en ik schoot meteen in de stres. Ik heb hem toch maar verteld wat ik gehad heb. Nu is mijn vraag of ik nog besmettelijk ben na al die tijd? Ik check mezelf regelmatig goed en ik heb nu ook nergens last van. Help mij!!

  Anoniem

  Reageer
  #2

  Ook als je een behandeling hebt gehad blijft het virus in je lichaam en huid aanwezig. Als de wratten weg zijn is de kan sop overdracht wel veel kleiner maar niet onmogelijk.

  Reageer
  #3

  Mijn dokter heeft altijd gezegd dat als ik geen wratjes heb ik gewoon onveilig seks kan hebben.. Hij heeft nooit gezegd dat er alsnog een kans is dat ik het over kan dragen. Ook lees ik overal dat het binnen 2 jaar uit je lichaam kan zijn. Dit is dus ook niet waar? Blijft het voor de rest van mijn leven in m'n lichaam zitten??

  Reageer
  #4

  Genitale wratten zijn onschuldig, maar wel lastig. Ze verdwijnen vanzelf, al kan dat even duren: bij 90 procent van de mensen met genitale wratten zijn de wratten na twee jaar verdwenen.

  Na verdwijnen van de wratten kan het virus in je huid aanwezig blijven. Je kan het virus dan nog steeds op anderen overdragen, al is de kans kleiner. Ook kunnen de wratten terug komen.

  Iemand met genitale wratten kan het virus gemakkelijk op anderen overdragen. Maar slechts een op de honderd mensen die besmet worden, krijgt wratten. De mensen die besmet zijn kunnen het virus wel aan anderen overdragen, ook al krijgen ze zelf geen wratten.

  Dit is overigens een tekst die door het NGH (de vereniging van huisartsen) zelf is opgesteld. Je huisarts heeft dus niet helemaal de juiste info verstrekt.

  Reageer
  #5

  Dus als ik onveilig seks met iemand heb geef ik sowieso het virus door aan diegene? Ik snap er helemaal niets meer van. M'n gynaecologe zegt ook dat ik het niet kan overbrengen zolang ik geen wratjes heb

  Reageer
  #6

  Er is een hele kleine kans dat je iemand besmet. Van sowieso doorgeven heb ik niets gezegd en is ook geen sprake. Je kunt het virus namelijk ook bij je dragen, zonder dat je wratjes hebt.
  Ook als de wratjes na de behandeling zijn verdwenen, is veilig vrijen belangrijk. Je weet namelijk niet zeker of je het virus kwijt bent.
  Gebruik van een condoom beperkt het risico maar is ook geen 100% garantie.

  Reageer
Reageer op: Genitale wratten gehad
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief