Verleden genitale wratten

Online ZorgZus
  • #1

    Het is nu 2 jaar geleden dat ik genitale wrattten heb gehad. Ik had het van mijn toenmalige vriendin gekregen.. maar gelukkig zijn ze nu 2 jaar weg. Ik weet dat het virus in je lichaam blijft zitten. Ik heb daarom de vraag bij mijn huisarts gesteld of ik het aan toekomstige partners moet vertellen. Zij vond dat niet nodig omdat er ook veel stille dragers zijn, en de kans dat ik het doorgeef en dat het daadwerkelijk wratjes worden ook klein is. Het zou ook een zware belasting zijn op een prille relatie. Dat was kort gezegd haar advies. Ik heb een tijdje gedate met een meisje. Veilige seks gehad. Haar heb ik het dus niet verteld. Het is uiteindelijk niks geworden. Maar toch heb ik er niet zo'n goed gevoel bij.. moet je zoiets zeggen en wanneer?

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Dat is een gewetensvraag....

    Zou je het zelf wel graag meteen hebben geweten van je toenmalige vriendin zodat je zelf had kunnen beslissen of je risico had willen nemen?

    Reageer
    #3

    oke even opnieuw,

    In 2013 voor het eerst naar de dokter voor wat bruine plekjes geweest waaraan hij niet direct een naam labelde maar ik heugde de naam bewonoide papulose uit zijn mond te horen komen.

    Condyline gekregen en de plekjes waren weg. Waren het genitale watten? Dat heeft hij nooit gezegd “ of dat wat ik toen had besmettelijk was”

    Inmiddels een paar jaar later een andere huisarts in een andere woonplaats.

    Een tijdje geleden ter hoogte van mijn zwembroek rand een donker wratje gekregen. Naar de doktor met de angst voor genitale wratten, want inmiddels ouder en zelf research gedaan.

    Het was een normaal wratje volgens de dokter en de wat donkere plekjes op de penis schans waar ik me zorgen om maakte waren fordyce spots.

    Mijn vermoede ging uit naar bowenoide papulose. Hierdooor na het eerste bezoek nog 2x de zelfse arts bezocht en nee ik hoefde me geen zorgen te maken.

    Toch zit het me niet lekker aangezien ik me niet kan voorstellen dat er plekjes ontstaan die  er daarvoor nooit waren en dat dan Fordyce spots zijn. Die hadden er dan toch altijd al moeten zitten?

    Nu een verzoek gedaan om een dermatoloog te bezoeken. Echter is ze er van overtuigd dat dit niet nodig is en wilt me niet een doorverwijzing verstrekken.

    Ik voel me nog steeds ongerust en wil niet het risico lopen dat ik mijn vriendin iets geef wat voorkomen kan worden door onderzoek.

    HPV heeft naast wratten nare gevolgen “ baarmoederhals kanker”...

    ook tref ik bultjes in mijn mond en ben ik bang voor orale hpv

    Ik heb lichtelijk jeuk en er lijken voor me gevoel plekjes bij te komen.

    Misschien verbeeld ik me dit omdat het mentale factor al weken speelt

     

    Tandor wat zeg jij? Terecht of onterecht ongerust?

     

    Reageer
    #5

    Wat raar dat niemand reageert op deze oproep?! Zo waardeloos als artsen geen verwijzing willen geven voor een dermatoloog. Huisartsen zitten er zo vaak naast! Tegenwoordig weten patienten veel meer dan vroeger. Ik vind dat je samen in overleg met de huisarts tot een comprimis moet komen. De patient moet gerustgesteld worden. En hier zie je duidelijk dat de arts met stelligheid iemand de gang naar een dermatoloog ontzegt. Patient is totaal niet geholpen!

    Als ik naar de foto's kijk lijken het mij ook wratjes, ik denk alleen geen bowenoide papulose.

    Ik zou naar een andere arts gaan en daar een verwijzing naar een dermatoloog vragen.

    Reageer
    #6

    Hallo,

     

    ik ben 20 jaar en heb nu al een half jaar een relatie ik vraag mij echt af of dit allemaal genitale wratten zijn of eerder irritaties bultjes. Verder heb ik er ook geen last niks van.
    Ik maak mij namelijk ernstige zorgen
    hierbij een foto:

     

     

     

    Bijlagen:
    Reageer
    #7

    Ik kan helaas niet inzoomen op de foto om de bultjes van dichterbij te zien. Je zou naar de huisarts kunnen gaan en ernaar laten kijken

    Reageer
    #8

    Dankjewel voor de snelle reactie !!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Verleden genitale wratten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief