Valse herinneringen?

  • #1

    Ik heb meerdere herinneringen van vroeger. Met name de herinneringen dat ik vroeger ‘billenkoek’ van mijn ouders kreeg, als ik niet wilde douchen aan mijn haren naar boven getrokken werd en dat als ik me misdroeg met mijn hoofd onder de koude kraan moest.

    Voor mij zijn dat niet leuke herinneringen natuurlijk en ik ervaarde toen absoluut ook angst. Nu begon ik daar laatst over bij mijn ouders en het aan mijn haren naar boven trekken ontkende ze volkomen en ze deden alsof alles reuze meeviel.

    Voor mij is dit natuurlijk heel erg kwetsend omdat ik (voor mijn gevoel) zeker weet dat dit is gebeurd.

    maar nu vroeg ik mij dus af; kan het ook zo zijn dat dit valse herinneringen zijn? En dat mijn ouders dus niet ontkennen/het zijn vergeten.

    Reageer
    #2

    Het lijkt mij dat ze gewoon ontkennen.

    Reageer
    #3

    Hi,

    Het kan dat je het allemaal wat groter maakt dan dat het daadwerkelijk is, maar hier ga ik niet van uit. Al eens overwogen om hier over te praten met een psycholoog?

    Reageer
Reageer op: Valse herinneringen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief