Herinnering als baby

 • #1

  Dag.

  Ik ben een man van 29 jaar. Ik weet niet waar dit onderwerp precies hoort op dit forum, ik probeer het hier. Ik wil het graag delen want ik heb geen duidelijkheid en ik wil graag weten of er meer mensen zijn die deze ervaring hebben.

  Al heel wat jaren loop ik met deze vraag. Toen ik werd geboren, hebben we tot mijn eerste levensjaar in een flat gewoond. Daarna zijn we verhuisd naar een woning waar ik ben opgegroeid, maar mijn vraag gaat over mijn eerste jaar in de flat.

  Ik kan mij namelijk een moment herinneren in de flat dat ik in de wieg lag als baby. Lang geleden vroeg ik mijn moeder of het klopt dat er een vitrage hing voor de deur van de slaapkamer, ik kon dat zien hangen vanuit mijn bed. Ze keek mij verbaasd aan en vroeg zich af hoe ik dat kon weten. Het is zo'n specifiek detail. Ik ben helemaal zelf met dit onderwerp gekomen. Er is hier nooit eerder over gesproken en foto's hadden we al helemaal niet. Ik kon zelfs de kleuren omschrijven en de plek in de kamer.

  Ik vind het heel raar en we kunnen er geen verklaring voor geven. Zijn er meer mensen die deze ervaring hebben gehad? Of is dit normaal?

  Ben benieuwd!

  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Hoi!

  Het is normaal dat er geen herinneringen zijn van de eerste 3 jaren omdat dat zo in de hersenen is geregeld. Dat heet infantiele amnesie. Ik heb nog wat sporadige herinneringen op de grens van 3-4.

  Ik weet niet hoe het komt wat jij hebt ervaren. Misschien iets om te koesteren.

  Reageer
Reageer op: Herinnering als baby
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief