Vage klachten.. Psychologisch?

  • #1

    Beste allemaal,

    Ik ben Jeffrey. 25 jaar.
    Ik heb sinds een jaar of twee last van veel verschillende, vage klachten.
    Ondanks dat ik vrij gezond leef en veel sport ben ik vaak vermoeid. Daarnaast heb vaak het gevoel dat er dingen langs mij heen gaan of dat ik dingen niet bewust mee maak. Regelmatig zie ik wazig, heb ik het gevoel dat ik ieder moment kan omvallen en voel ik me duizelig en angstig.

    Deze klachten heb ik niet constant. Meestal als ik alleen thuis ben heb ik nergens last van. Zodra ik van huis af ga wel. Het zorgt ervoor dat ik niet voor de volle 100% kan functioneren op bijvoorbeeld mijn werk, de sportclub en in mijn sociale omgeving.

    Omdat deze klachten pas sinds (ongeveer 2 jaar) spelen heb ik het idee dat dit vooral geestelijk is.

    Mijn huisarts heeft mij als kind vaak hypochondrisch genoemd, omdat ik altijd denk dat ik iets ernstigs heb. Dat ik bij elke klacht direct van het ergste uitga.
    Ik probeer dit dan uit mijn gedachte te zetten, maar dit lukt lang niet altijd en met de klachten die ik hierboven beschrijf al helemaal niet.

    Zijn er mensen die zich hierin herkennen? Ik wil volgende week naar mijn huisarts gaan, omdat ik hier niet mee door kan rommelen. Deze zal mij waarschijnlijk laten bloedprikken en over een psycholoog gaan beginnen.

    Reageer
    #2

    Als onderzoek niets uitwijst en je last hebt van hypochondrie, is een verwijzing naar een psycholoog helemaal zo gek nog niet. Dat is namelijk ook een vorm van een angststoornis.

    Reageer
    #3

    Misschien moet je het zoeken bij hyperventilatie.

    Reageer
    #4

    Kan emotioneel zijn, kan zijn dat je wat tekorten hebt, zeker omdat je zegt moet te zijn. Niet alle tekorten, zoals magnesium, zijn trouwens in het bloed te meten. Kan ook zijn dat je buiten de deur last hebt van omgevingsstraling en dat kan op je zenuwstelsel werken en sinds een paar jaar schijnt er een ander netwerk te zijn dat meer belasting geeft.

    Reageer
Reageer op: Vage klachten.. Psychologisch?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief