Harde klier op de halsspier en “achter-boven” sleutelbeen

 • #1

  Hi leden,

  Ik ben een jongen van 22 jaar oud, altijd gezond geweest en veel gesport.

  Twee weken geleden merkte ik een harde onbeweegbare knobbel op mijn halsspier rechts van misschien 1,5cm. Die knobbel is zo hard als bot. Ik ben zo hypochonder als maar kan, dus ben ik dr google gaan raadplegen. Je komt uit op de ergste dingen. Naar de huisarts geweest, die gaf aan dat het inderdaad heel erg hard was, maar dat ze wel vaker heeft gezien dat een klier heel hard wordt. Na 2 maanden kon ik terugkomen en als het nog steeds zo zou zijn, een echo maken. Mooi niet dus, met mijn hypochondrie. Ik nam 2 dagen later weer contact op of ik gewoon alvast een echo kan maken. Dit is mogelijk.

  Gisteren zat ik een beetje te voelen en ik voelde aan dezelfde kant net boven mijn sleutelbeen ook zo een keiharde klier, deze is gevoelig als ik erop druk. Het gekke is dat als ik de huid naast de knobbel indruk, het wel lijkt alsof die knobbel super diep de huid ingaat want het blijft hard, aan de andere kant niet. Ik weet dat het dicht tegen een spier aan zit maar het is wel echt heel erg hard. Deze knobbel is (in de diepte geeeen idee) maar de diameter is misschien 1cm max en het lijkt wel alsof hij doorgaat in mijn spier naar de hals toe. Ik weer naar de dokter vandaag, arts heeft gevoeld en die maakte zich alsnog niet echt zorgen. Mijn echo was pas gepland over 4 weken maar ik gaf aan dat ik dat echt niet vol zou houden. Deze is nu gelukkig verplaatst naar volgende week. Ik heb al jaren ook darmklachten (winderigheid, veranderende ontlasting etc.) maar dat is destijds weggezet als PDS omdat ik geen andere alarmsymptomen had en mijn leeftijd niet pastte bij bijvoorbeeld darmkanker.

  Mijn vraag. Wat denken jullie van bovenstaande? Ik ben echt enorm bang.

  Reageer
  #2

  Ter aanvulling. Ik ben dus bang dat van alles in mijn lichaam is uitgezaaid en ik geen symptomen heb. Vandaag bloed laten prikken op Hb-waarden en Leukocyten diff.

  Reageer
  #3

  Je hebt angsten en PDS. Je kunt het beste gewoon even de echo afwachten.

  Reageer
Reageer op: Harde klier op de halsspier en “achter-boven” sleutelbeen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief