Harde, niet beweegbare onderhuidse bult boven sleutelbeen

  • #1

    Hallo!

    Ik heb al minstens 4 weken een hard, klein en niet beweegbaar onderhuids bultje boven mijn sleutelbeen. Ik dacht dat het een onderhuidse puist was en dat het na enkele dagen wel zou verdwijnen. Ik kan het 'vastpakken' tussen twee vingers en het doet geen pijn als ik knijp.

    Ik ben recentelijk al twee maal bij de huisarts geweest met vermoeidheisproblemen, hoofdpijn en sombere gevoelens. Ergens wil ik graag het bultje onderzocht hebben, vooral gezien er toch in het verleden wat gevallen van kanker geweest zijn in mijn familie. Aan de andere kant schaam ik mij een beetje dat ik anders voor de derde keer bij de huisarts kom in twee maanden tijd en dat er waarschijnlijk helemaal niets aan de hand is. Ik wil niet dat men het beeld krijg dat ik om elke scheet naar de huisarts kom, maar ik denk wel dat ik het ga doen puur om zeker te zijn dat het niets is. Wat denken jullie?

    P.S: ik heb een vitamine d gebrek, daarvoor heb ik vitamine d suplletie gekregen. Ook slik ik magnesium/calcium/zink tabletten.

    Reageer
    #2

    Het ziet er trouwens zo uit:

     

    http://nl.tinypic.com/view.php?pic=2z4e2w5&s=9

    Reageer
    #3

    Waarschijnlijk een vetbultje. In ieder geval niks om je zorgen over te maken zoals het er nu uitziet. Blijf er maar eens wat meer vanaf...

    Reageer
    #4

    Een vetbult is toch juist zacht en beweegbaar?

    Reageer
    #5

    Dat hoeft niet altijd.

    Ga dan naar de huisarts en laat ernaar kijken.

    Reageer
    #6

    Bedankt voor je hulp trouwens Tandor.

    Ik heb er trouwens niet veel aan gezeten. Ik ontdekte het per toeval ongeveer een maand geleden, daarna ben ik het 'vergeten' tot gisteren. Ik weet zeker dat het hetzelfde plekje is.

    Het bultje is heel klein en ik twijfel of iemand anders het goed genoeg kan voelen. Ik zelf kan het bultje voelen, maar dat is vooral door gevoel in mijn huid.

    Om eerlijk te zijn ben ik vooral voorzichtig om er enerzijds veel kanker in mijn familie zit, en anderzijds omdat ik de laatste maanden veel vage klachten heb terwijl ik daarvoor bijna 10 jaar niet meer bij de huisarts ben geweest.

    De klachten zijn vooral vermoeidheid, bijna elke dag wel hoofdpijn, elke dag 's nachts minimaal twee keer wakker worden, om de tijd spierpijn in mijn nek en klieren voelen bij mijn kaak.

    Zal ik anders nog een tijd wachten, kijken hoe het bultje zicj ontwikkeld?

    Reageer
    #7

    Dat kan je doen. Het heeft geen proriteit

     

    Reageer
Reageer op: Harde, niet beweegbare onderhuidse bult boven sleutelbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief