Bult boven sleutelbeen

  • #1

    Hallo,

    Mijn naam is René en ik 40 jaar oud. Ruim een maand geleden kreeg ik vrij plots pijn in mijn linkersleutelbeen. Dat straalde uit naar mijn schouder en bovenarm. Ik liep op dat moment bij de chiropractor en ik dacht dat het daarmee te maken had. Deze verzekerde mij echter dat dat niet zo was. Wel wilde hij mijn bloeddruk meten waaruit bleek dat mijn onderdruk te hoog was (98). Op zijn advies de huisarts gebeld die mij onderzocht heeft. Hart en longen klonken goed. Ook had ik een bobbel boven mijn linkersleutelbeen zitten. Niks aan de hand, moest vanzelf weggaan. Nu, ruim een maand later nog steeds pijn en nog steeds die bobbel. Weer naar de huisarts gegaan en deze heeft mij doorverwezen voor een echo. Als het een lymfe betrof dan zou er ook direct een X-Thorax en punctie worden gedaan. De radioloog kon echter niets geks vinden. Ook hij voelde de bobbel maar kon deze niet zien op de echo, in ieder geval geen afwijkend weefsel. Het lijkt er dus op dat de bobbel op de spier zelf zit.

    Iemand een idee wat dit kan zijn? Verder heb ik weinig klachten alleen doet mijn sleutelbeen dus pijn en die gekke bobbel zit er......

    Reageer
    #2

    Ik denk eigenlijk alleen aan een hardnekkige lymfeklier. Blijkbaar is onderzocht op maligniteiten en is er niets gevonden. Houd toch de vinger aan de pols, en mocht je nevenverschijnselen hebben, ga dan toch nog even naar de huisarts. Hoogstwaarschijnlijk een sisser dus!

    Reageer
    #3

    Hoi Rene,

    het lijkt erop of mijn dochter van 9 hetzelfde heeft. Ook een bobbel op? haar sleutelbeen. Er is een echo en een foto van gemaakt, maar daar was niks op te zien. Diagnose: vetophoping. Maar gezien de pijn die ze heeft kan dat haast niet waar zijn! Weet jij inmiddels meer?

    Reageer
    #4

    Uitstralende pijn is meestal zenuwpijn. Het kan zijn dat door het verlies aan de natuurlijke integriteit van de schouder een zenuw beknelt is. Logischer als de zenuwbeklemming in de hogere nekwervels zit als gevolg van een hernia. Is daar onderzoek naar gedaan?

    Reageer
    #5

    hallo rene ik ben wendy 27 jaar oud ik had ook een knobbeltje onder mijn rechtersleutelbeen. bij mij hadden ze ook en echo en puntie gedaan maar daar kwam ook niks uit ik ging terug na de dokter voor de uitslag toen zeiden ze dit echo zat goed net als in 2008 had ik ook gehad de puntie wat ze hadden gedaan ook 2008 zag ook weer zelfde uit de cellen wat eruit hebben gezogen waaren schoon toch werd afgelopen donderdag opgenomen voor dag opname ze ging de knobbel verweijdereneen maal op de afdeling kwam de dokter we hebben het weefselruim weg gesneden met hardeknobbel er in en stuur naar lad dus over 5 dagen weet ik meer maar de dokter denkt zelf dat vetbultje is maar voor de zekerheid maar toen zij hij oja de weefsel rond die plek wat we weg hebben gesneden is heel erg gezond maakje maar niet druk maar je zit wel zo 5 dag onzeker en bang als er nog iemandis die mij ook gerust kan stellen groetjes wendy

    Reageer
    #6

    Waarom wil je gerustgesteld worden? Alle signalen wijzen op een benigne tumor. Dus geen reden om ongerust te zijn.

    Reageer
    #7

    HALLO ALLEMAAL IKWOU EVEN MELDEN DAT IK DE UIT SLAG BINNEN HEB EN DAT NIKS KWAAD AARDIGS IS
    ZE HEBBEN HET ONDER ZOCHT EN ER KWAM UIT BINDWEEFSELEN LITKENWEEFSEL DUS EEN MEE VALLERTJE EN VOLGENDE WEEK GAAN DE HEGTINGEN ER UITNOU DE GROETJES VAN WENDY KOOLMOES

    Reageer
    #8

    Benigne is een medisch woord voor goedaardig.

    Fijn dat je het nu 100% zeker weet!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb ongeveer het zelfde probleem.. Bij mij zegt de physio dat het komt doordat ik van het paard af gevallen ben en ze noemde het een klassiek piano toetsje. Bij mij kunnnen ze er niks aan doen.

    Reageer
    #10

    Bij bijvoorbeeld een val op de schouder kunnen de banden tussen de afzonderlijke gewrichtsdelen van de schouder scheuren. Hierdoor kan het sleutelbeen aan de zijde van de schouder iets hoger komen. Als je die 'bult' dan probeert terug te duwen, komt het vanzelf toch weer omhoog, zoals bij een piano-toets. Daarom wordt dit symptoom ook wel het pianotoets-fenomeen genoemd. In de meeste gevallen is dit geen reden om de schouder te opereren hoewel het er best vreemd uit kan zien dus, zo`n bobbel op je schouder.
    De medische naam voor het schoudergewricht dat hier bedoeld wordt is het acromioclaviculaire gewricht.

    Reageer
    #11

    Ik denk dat het een triggerpoint is, een knoopje in je spier zo klein als een kopspelt. Dat erwtje zit dan in de kern van die bult. Google maar even bij triggerpointmassage.

    Succes

    Reageer
    #12

    Boven het sleutelbeen liggen ook de supraclaviculaire lymfeklieren. Een vergroting van die klieren kan wijzen op een immuunreactie in het lichaam.

    Reageer
    #13

    ik heb ook een bult boven mijn schouderblad einde sleutlbeen aan mijn rechterkant eerder dichter bij mijn nekzijde dan shouderzijde m aar ook niet onder mijn nek. Dit heb ik sinds mijn val op mijn shouder waar ik een gebroken bovenarm aan over hield , nu heb ik ook een gescheurde pees maar de chirurg na het vertellen van mijn pijn klachten van die bult die strekken tot ver onder mijn rechterschouderblad laat hij over een week een echo maken. Hij zei eerst na het voelen er van in het begin vlak na mijn val dat het niks was en later zei hij dat nog maar nu drong ik er op aan dat het niet te houden is als ik savonds lig , vooral savonds veel pijn maar overdag ook pijn.
    dit al vanaf 17 december.
    Mijn breuk heelt ook niet goed en daar doet hij ook niks aan hij zei dat het bij de een langer duurt dan de ander tsss.
    nou ik denk dat ik maar een andere arts ook ga raadplegen second upinion .

    Reageer
    #14

    [i]Hoi, ik heb sinds zaterdag jl een bobbeltje ontdekt op mijn schouderblad. als ik het aanraak, is het best pijnlijk. ik dacht zelf eerst dat het een pukkeltje zou worden maar het ziet er nu nog steeds hetzelfde uit en nog steeds is het pijnlijk. ik heb ook last van een zware linkerarm. ik ben nu eerst achter de pc gekropen om er onderzoek naar te doen. voordat ik naar de dokter ga...

    groetjes.[/i]

    Reageer
    #15

    Hallo allemaal,

    Ik loop nu ongeveer 3 weken rond met een bultje op mijn borstsleutelbeen gewricht tot aan de helft van mijn sleutelbeen.

    De dokter heeft bij mij in eerste instantie de diagnose ontsteking gesteld, waarvoor ik medicijnen heb gekregen.

    Deze hebben de zwelling echter niet doen afnemen en ik kreeg last van jeuk, waarschijnlijk ivm overgevoeligheid voor het medicijn. In ieder geval geen zin meer om daar mee door te gaan!

    Toen heeft de dokter me voor een rontgenfoto gestuurd, waar geen afwijking op het bot of kraakbeen te zien was maar waar wel als notitie bij stond: raadzaam om echo te laten maken.

    Wat zou dit betekenen?? Dat het gewoon opgezette klieren zijn, of zullen ze soms iets gezien hebben op de rontgenfoto? Ik maak me redelijk zorgen maar gelukkig kan ik (vergeleken met andere echo's) redelijk snel terecht.

    Het lastige is alleen dat de klachten zich uitbreiden en ik geen verband zie tussen de pijnaanvallen en mijn houding of omgeving..

    Reageer
Reageer op: Bult boven sleutelbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief