Chronische hyperventilatie?

  • #1

    Hoi,

    De laatste paar jaren heb ik wat klachten die met hypochondrie te maken hebben. Daarnaast heb ik volgens de dokter last van CHV. De laatste tijd heb ik weer een aantal vreemde klachten.

    Ik heb af en toe een licht gevoel in mijn hoofd en een doof/tintelend gevoel in mijn gezicht. Vooral rond de slaap en de ogen, maar ook bij mijn bovenlip. Ook heb ik een ‘trekkend’ gevoel bij mijn linker oog. Af en toe heb ik last van hoofdpijn en kortademigheid.

    Komen deze klachten allemaal voor bij chronische hyperventilatie? Ik ben me er niet bewust van dat ik verkeerd adem, maar het wordt natuurlijk niet voor niks ‘chronisch’ genoemd.

    Bedankt alvast!

    Reageer
    #2

    Dat zijn toch wel typische klachten die bij chv horen

    Reageer
    #3

    Denk bij hyperventilatieklachten en vage klachten vooral ook aan de rol van voeding en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Bloedonderzoek zegt wat dat betreft niet zo heel veel.

    Reageer
    #4

    Beste Tandor,

    Vermoeidheid is toch ook echt een verschijnsel van/door CHV? Angsten vreten toch energie? Dan hoef je toch niet gelijk weer bang te zijn voor kanker? ??

    Reageer
    #5

    dat klopt helemaal

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Ik heb hier ook al meer dan een half jaar last van, waar ik nu nog vooral last van heb is licht in het hoofd, bij drukke conversaties het gevoel dat ik niet aanwezig ben, oorsuizingen en vooral spiertintelingen ( spasmen ) in heel het lichaam. Ook heb ik soms het gevoel van slapende vingers ( terwijl dat niet zo is ), droge ogen en zware ogen. Ben hier 2x mee naar huisarts geweest en ook al 2x bloed laten controleren. 2x kreeg ik te horen alles perfect inorde meneer. De 1ste huisarts zei beetje hyperventilatie, de 2de huisarts controleerde mijn neurologische werking met allerlei oefeningetjes zoals door je hurken gaan, met je vinger je neus raken, cordinatie, ... na een 10 tal testjes zei hij ik zie niks vreemds bij jou.... Dus ik ben weer naar huis gegaan en na 7 maanden weet ik nogaltijd niet wat ik heb 🙂

    Reageer
Reageer op: Chronische hyperventilatie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief