te dik

  • #1

    op school hebben ze me laatst te dik genoemd. ik ben ook te dik, niet helemaal tevreden met mn lichaam. maar nu denk ik steeds in mijn hoofd: als ik nou gewoon niet eet, of het uitkots, krijg ik ook geen calorieen binnen.. ik heb al een paar keer boven de wc gehangen, maar het komt er gewoon niet uit. nadat ik te vet gegeten heb, bij de mcdonalds oid, heb ik ook gelijk spijt dat ik zoveel gegeten heb, dan zou ik willen dat het gewoon uit mijn lichaam gaat. ook na restaurants of snacks heb ik dit gevoel. ik vind het erg vervelend. wat moet ik doen?

    ik ben een meisje 1.61 lang en ik weeg 65 kg

    Reageer
    #2

    Hoi ss, als ik zo kijk naar je lengte en gewicht, ben jij zeker niet dik. Nee. Je bent misschien zwaarder dan je wilt zijn, maar dik is ECHT een te groot woord.

    Als je wilt afvallen, kan je het beste streng voor jezelf zijn. Gedisciplineerd. Overgeven is natuurlijk hartstikke ongezond. Je brandt je keel, geeft onnodig geld uit aan eten dat je later toch niet verteerd, en uiteraard loop je groot risico een eetstoornis te ontwikkelen. Met overgeven verhelp je het probleem helemaal niet, de kans is groot dat je juist meer en meer gaat eten, want "ik kots het er toch uit". Je eetpatroon raakt dan echt zwaar verstoord en dat is moeilijk te "repareren." Een eetstoornis houd je altijd!

    Jezelf uithongeren helpt ook niet. Natuurlijk kan je minder gaan eten, maar door een maaltijd over te slaan, gaat je lichaam vetten opslaan: als je jezelf uithongert en eens per dag eet, dan probeert je lichaam ALLES dat het krijgen kan vast te houden, want het is "een zware tijd". Je lichaam komt in een soort 'hybernation'-stand. En dat maakt je niet alleen steviger, maar ook ongezonder en erg moe (waardoor je minder beweegt en nog minder verbrandt).

    Het beste kan je jezelf aanleren andere dingen te snacken. Waarom ga je naar de macdonalds, en met wie? Moet je dan per se iets eten, of is alleen die suikerbom van een milkshake of cola ook voldoende? (Suiker zorgt voor de stijging van je suikerspiegel, waardoor je je energiek voelt, maar als deze zakt, voel je je moe, hongerig en chagrijnig....)

    Ik kom al heel lang niet meer bij fastfood restaurants. Ik weet dat het troep is en dat ik er ongelukkig van word: pest jezelf dan ook niet zo ๐Ÿ˜‰ als snacks gebruik ik vaak dadels (gedroogd), of amandelen. Dat is erg gezond en bevat natuurlijke suikers. Kijk eens of er een groente is die je lekker vind om te snacken, zoals wortelen. Of pinda's en noten! Deze bevatten wel vet, maar het zijn PLANTAARDIGE vetten. Die zijn zooo veel beter dan natuurlijke vetten! Pinda's en noten zijn echt ontzettend aan te raden.

    Wat ook handig is: als je chips of koekjes wilt (kruidnootjes bijv) doe dat dan in een bakje ipv dat je de zak bij je hebt. Zo plan je van tevoren wat je eet, en dan is op ook echt op. Zet snacks buiten beeld, in kastjes. Ook is het goed om rustig te eten, langer te kauwen. Door te kauwen raakt je maag op gang, en gaat het verteren beter en sneller. Door langzaam te eten, voel je sneller wanneer je vol zit. (Meestal na 20 min)

    In een restaurant iets laten staan is niet erg: ik ben gewend om zeer kleine porties te eten, laat daarom ook wel eens wat staan. Of ik bestel een voorgerecht en laat dat pas serveren als iedereen aan zijn hoofdgerecht begint. Hoe dan ook: push jezelf niet om te eten als je al klaar bent. Als mensen er iets over zeggen, kan je ook gewoon heel eerlijk zeggen dat je op je lijn let en minder veel eet. Zo lang je maar wel wat naar binnen krijgt (en dus meer dan een yoghurt, appels en crackers, want door dat soort "maaltijden" gaat je lichaam juist meer vasthouden.)

    Wat ook goed is om over na te denken: wat is er zo 'gezond' aan aardappel? Het zal je verbazen, maar aardappels hebben zeer weinig voedzame stoffen in zich. In plaats van aardappel, kan je veel beter rijst eten. De exacte details ben ik helaas kwijt, maar ik weet wel dat ik me ook veel gezonder en slanker voel door rijst te eten. Pasta is overigens ook niet zo gezond als je zou verwachten: je kan het beste volkorenpasta nemen, wat dan ook goed voor je ontlasting is.

    Verder heb je middelen die je laten laxeren. Laxeermiddelen zelf zijn niet gezond en sterk af te raden, maar er zijn dingen die je helpen je stoelgang te bevorderen, zoals: (bij mij dan) zoethout, mint, drop, koffie, snoep (al denk ik dat dat niet veel voorkomt: bij mij werkt het als ik teveel snoep. M'n lichaam vindt het wss zelf te ongezond ;)).
    Wit brood/bruin brood. Daar zijn veel discussies over, maar mijn ervaring is dat je met wit brood moeilijker kan poepen.

    Kortom: kijk goed naar wat je eet. Probeer je suikerspiegel niet teveel te laten stijgen en dalen, want dat geeft vreetkicks. Snack kunnen gezonder. Ongezonde snack moet je van tevoren in een bakje doen/afwegen. Eet regelmatig, zodat je spijsvertering op gang blijft. Uithongeren zorgt ervoor dat je meer vast houdt. Er zijn manieren om beter te poepen, maar let erop dat je dus wel goed eet (anders honger je jezelf alsnog uit). Drink ook voldoende water, zodat je maag actief blijft, zodat je minder trek ervaart op momenten dat je niet kan eten, en zodat je genoeg vocht binnen krijgt.

    Veel succes ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #3
    Reageer
Reageer op: te dik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief