dwangstoornis dochter

  • #1

    ik heb een dochter die heeft een dwangstoornis, het lijkt steeds erger te worden Nu mogen wij niet meer bij haar in huis komen, maar ontvangt ze ons in de tuin. Ook mogen wij er niet naar het toilet Ze woont 3 uur van ons vandaan en heeft net een nieuwe baby die wij graag willen zien, maar met de kou in de tuin zitten, zien wij niet zo zitten.Zo kan ze ook geen vrienden ontvangen. Ik ben er 1x geweest om de nieuwe baby te bekijken Ze heeft al verschillende therapieën gevolgd maar het helpt niet.Vraagje moeten wij nou steeds meegaan in de dwang en haar regels. Ik vind het ook naar voor haar man en kinderen.

    Reageer
    #2

    Ik begrijp nooit zo goed waarom ouders niet meer hun rol pakken, en meer richting geven/aandringen als een (volwassen) kind in de problemen is. U vraagt wat te doen, maar u ziet ook dat zij en haar gezin in nood is.

    Problematiseer het gedrag. Blijf erop terugkomen. Geef niet op en laat je niet wegsturen. Ga gewoon naar binnen en naar de WC. laat je niet bepalen door de stoornis van een ziek 'kind', maar zoek naar manieren om haar de realiteit te voelen.

    Reageer
    #3

    Toegeven aan haar dwang zal haar in ieder geval niet helpen, maar het is natuurlijk wel een dilemma

    Reageer
    #4

    ja ze raakt helemaal overstuur als wij niet aan haar wens voldoen. Het is haar huis. Haar man gaat wel mee in haar dwang, zo wordt hij ook dwangmatig vind ik.

    Reageer
    #5

    Is er geen sprake van autisme dan?

    En hoe kalmeer je een kind dat irreele angsten heeft zonder daarin mee te gaan?

    Reageer
    #6

    Nou ze heeft mij 1x behoorlijk in elkaar geslagen , nadat ik haar kamer had opgeruimd wat 1 grote chaos was. Ik kom dus niet weer zomaar in haar zone, bang voor haar reactie.

    Haar vader is autist, medisch specialist , hoogbegaafd en mijn beide dochters zijn hoogbegaafd, hij zegt ook dwang te hebben, heeft een geordende grote chaos in zijn werkkamer

    Jongste dochter heeft onlangs de diagnose autisme gekregen, heeft soms paniekaanvallen en gebruikt er medicatie voor. Ze valt er een ander niet mee lastig. Verder herken ik geen autisme eigenschappen bij haar.

    Mijn oudste dochter ,waar het hier overgaat, is 1x opgenomen in psychiatrie, nadat ze tijdens haar studie in Amsterdam helemaal was doorgedraaid Zij heeft toen de diagnose OCD gekregen.

    Al met al een groot probleem en moeilijk te doorbreken.

    Reageer
    #7

    mijn dochter zit nu in een intensief traject voor haar dwangstoornis en er zit vooruitgang in. Binnenkort gaan wij naar haar toe en mogen in haar huis om te oefenen.

    Ben hier zeer blij mee.

    Reageer
    #8

    zeker ook voor haar.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    👍🏻 Fijn!

    En ik hoop dat de feestdagen prettig zijn! Het is niet weinig waar u mee dealt.

    Reageer
    #10

    mijn dochter  heeft nu intensieve therapie in Nijmegen, ze moet de uitdaging om mensen in haar huis te ontvangen aangaan. Wij zijn nu bij haar in huis geweest en  het ging goed! Het voelt als een hele grote opluchting.

    Reageer
    #11

    🥳

    Reageer
Reageer op: dwangstoornis dochter


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief