Handleiding

Handleiding Dokter.nl Medisch Forum

Het Medisch Forum biedt bezoekers van Dokter.nl de mogelijkheid om gezondheidsvragen te stellen, te beantwoorden en van gedachte te wisselen met andere bezoekers en ervaringsdeskundigen over uiteenlopende medische onderwerpen. Op het Forum worden geen vragen beantwoord door artsen van Dokter.nl. Het kan dan ook niet gezien worden als een vervanging van een (medisch) consult. Raadpleeg bij medische noodsituaties altijd uw (huis)arts of bel 112.

GEBRUIKSAANWIJZING:

1. Vraag stellen

Het Medisch Forum is voor iedereen vrij toegankelijk. Als u een nieuwe vraag wilt stellen, selecteert u eerst een forumonderwerp dat het beste aansluit bij uw vraag. Daarna klikt u op “Stel nieuwe vraag” of u kijkt onderaan de pagina. Het is niet toegestaan om persoonlijke informatie, zoals uw e-mailadres, telefoonnummer, adresgegevens ed. achter te laten op het forum. Wij adviseren u om bij het invulveld “uw naam of alias” een verzonnen naam te nemen (nickname). Het is vanuit privacy oogpunt, niet raadzaam om uw eigen naam te gebruiken in het Forum. Bij het invulveld “onderwerp” kunt u kort maar duidelijk aangeven waar uw vraag over gaat (5 a 10 woorden). Hierdoor wordt uw vraag makkelijker gevonden door anderen en dus eerder beantwoord.

Formuleer vervolgens uw vraag uitgebreid en duidelijk in het grote witte invulveld. Vermeld indien nodig ook zaken als uw leeftijd, geslacht, uw medicijngebruik en overige ziektegeschiedenis. Waar zit de pijn? Hoe lang bestaat de klacht al? Heeft u zelf iets ondernomen om de klacht te verhelpen? Heeft u professioneel advies ontvangen, dat niet het gewenste resultaat heeft geboden of juist wel? Na het invullen van uw vraag klikt u op de captcha en vervolgens op “toevoegen”. Hierna wordt uw vraag geplaatst in het betreffende forum en is voor iedereen zichtbaar.

NB Boven het invulveld kunt u eventueel gebruik maken van de ’tekst editors’ om uw vraag of antwoord te verduidelijken.

2. Reactie plaatsen

Als u klikt op “reageer” of “reactie” verschijnt het invulveld om te reageren op de betreffende vraag. Hier geeft u uw naam of alias op en kunt u een reactie geven in het grote witte invulveld. Na het invullen van uw vraag klikt u op de captcha en vervolgens op “toevoegen”. Hierna wordt uw vraag geplaatst in het betreffende forum en is voor iedereen zichtbaar.

3. Klachten of vragen

Het Medisch Forum wordt beheerd door zogenaamde moderators, om te zorgen dat alle vragen en antwoorden voldoen aan de regels. Als u een klacht heeft over een gebruiker van het Forum, een niet-medische vraag heeft of een op- of aanmerking heeft over Dokter.nl, kunt u reageren onder de link “contact” onderaan ieder pagina van Dokter.nl. De moderators of medewerkers van het Dokter.nl zullen uw bericht z.s.m. in behandeling nemen.

FORUM REGLEMENT

Het is niet toegestaan om op het medisch forum van Dokter.nl:

Reclame te plaatsen
Verbaal geweld te plaatsen
E-mailadressen, adressen en/of telefoonnummers te plaatsen
Spam te plaatsen
Links naar adult pagina’s te plaatsen
Een onderwerp meerdere keren op het forum te plaatsen
Oproepen te plaatsen
Je voor te doen als dokter, doc, arts, fysio etc.
Commerciële links te plaatsen
Onzinnige antwoorden te geven op een vraag

 

Berichten die in strijd zijn met het reglement kunnen worden verwijderd. Tevens kunnen ip- adressen van forum gebruikers worden geblokkeerd.

Ga naar: Dokter.nl Medisch Forum.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief