klachten die wijzen op MS?

  • #1

    Hallo, sinds 1,5 jaar ben ik dagelijks duizelig/licht in het hoofd. Daarbij merk ik een krachtsverschil tussen linker- en rechterbeen. Het is net of de signalen vanuit mijn hoofd maar deels naar mijn linkeronderbeen/voet gaan. Vaak kost het lopen mij moeite en heb ik last van een doof gevoel in 1 of meer tenen. Daarnaast blijft bij het lachen voor mijn gevoel mijn rechtermondhoek wat hangen. Vorig jaar eind juni een CT-scan gehad, hier is niets uitgekomen. In januari dit jaar zag ik gedurende 1 minuut bijna niets meer (ogen konden niet focussen). Daarna nog 2 x bij een neuroloog geweest, daar testjes gedaan en zij zagen geen aanleiding voor MS. Daarbij vaak het gevoel dat alle indrukken met een vertraging binnenkomen, voel mij net een robot soms. Ook KNO-arts en oogarts al bezocht en zij konden ook niets vinden. Ik heb het gevoel dat er iets kapot gaat/is gegaan in mijn hersenen. Heb me suf gepiekerd hoe dit nu allemaal kon ontstaan. Terugkijkend zie ik wel dat de klachten begonnen vlak nadat ik was gevallen met de ATB met gevolg een gescheurde kuitspier. Ik herinner mij nog dat te zien was dat er allemaal oud bloed was gezakt naar mijn enkel en dat ik 's nachts vaak wakker werd met een pijnlijke/opgezette kuit. Kan het zijn dat er wat bloed naar de hersenen is geschoten oid?

    Reageer
    #2

    Hey,

    Ik zou eerder denken aan een ( verwaarloosde ) hersenschudding als je deze klachten sinds die val hebt.
    Heb je de neuroloog ook verteld dat je toen bent gevallen en dat daarna de symptomen begonnen zijn?
    Dit is voor de neuroloog waarschijnlijk wel belangrijk om te weten!

    Reageer
    #3

    Bij zo'n val kan je atlas verschoven raken. Zelf een (energetische) atlascorrectie gehad. Sowieso kan je rug wat gaan scheefstand na een klap of val. Denk dan aan osteopathie. Als het inderdaad nog is van de hersenschudding, doe je er misschien niet zoveel aan.

    Daarnaast kan een natuurgenezer naar je hele gezondheidssituatie kijken. Misschien bepaalde voedingssupplementen en denk ook aan je voedingspatroon.

    Reageer
    #4

    Klinkt plausibel wat mensen zeggen.
    Maar je vraagt misschien ook naar hersenschade?

    Ik heb dit jaar een ct scan met contrast van mijn hoofd gehad. Was goed en ik werd ontslagen met diagnose mogelijke TIA.

    6 weken later kreeg ik voor de zekerheid nog een MRI en toen werd ik meteen gebeld. Zat er toch een stolsel. Gelukkig had ik geen hersenschade: mijn vaten hadden zelf al een nieuwe weg gemaakt. Maar ik kreeg (lekker laat) wel andere medicatie. Achteraf zagen ze het nu toch wel op de CT (een beetje).

    Waarom ik het zeg, is omdat de CT scan gewoon goed kan zijn, maar dat die blijkbaar minder specifiek is. Soms is er dan wel iets maar niet op de CT. Dus ik zou vragen (want mijn verhaal is echt gebeurd) of je een MRI kunt krijgen. Stel dat die ook goed is, dan hoef jr je ook geen zorgen meer te maken. Dat was ook mijn insteek toen.

    Reageer
    #5

    Dank voor jullie reacties. Ik heb idd een MRI scan aangevraagd, dit wordt niet eerder dan december..

    Reageer
    #6

    Ik zie in een andere post van jou dat je de hele tijd last had van branderige ogen. Dit heb ik ook, mijn ogen zijn ook continu roder dan normaal. Ben je met de medicatie er weer bovenop gekomen?

    Reageer
Reageer op: klachten die wijzen op MS?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief