Wellicht MS symptomen?

 • #1

  Hallo, ik Wilde graag even een mening vragen van mensen op dit forum. Excuus alvast het is een lang verhaal. Normaal Ben ik absoluut geen paniekzaaier, maar ik begin nu een beetje te twijfelen.

  Ik kamp nu Al enige tijd met allerlei vage klachten. De optelsom van deze klachten heeft mij doen besluiten contact te gaan zoeken met medische specialisten. Anyway, mijn verhaal is als volgt.

  Ik heb nu al geruime tijd veel vage neurologische klachten. Het begon afgelopen zomer met veel onderrug pijn die uitstraalde naar mijn spieren in mijn heupen en bovenbenen. Daarna begonnen ook de tintelingen in mijn voeten en vingeren en huidpijn in mijn bovenbenen. Vervolgens kreeg ik in Oktober een buikgriepje. Daarna begonnen allerlei rare problemen met mijn zicht. Ik had bij het bewegen en draaien van mijn ogen ontzettend veel pijn aan mijn oogbollen en veel pijn bij de slapen. Dit was na 6/7 dagen weg en toen viel mij op dat ik een lichte oogruis had, als of hele dagen door een niet goed afgestemde analoge televisie keek. Daarnaast had ik in mijn linkeroog duidelijk ineens waziger zicht en had ik last met kijken naar bijvoorbeeld erg felle kleuren. Dan had ik heel erg het idee dat ik mijn ogen moest sluiten.

  Daarnaast had ik in November nog twee gekke dingen. Ik had een lichte blaasontsteking met pijnlijke steken in de linker balzak (zaten witte bloedlichaampjes in urine) en werd ik vlak daarna wakker met een gevoelloze rechter onderarm. Van elleboog tot pols was de huid gevoelloos en had ik alleen een branding/pijnlijk gevoel bij aanraking.

  Ik heb naar aanleiding van mijn oogproblemen een fundusfoto laten maken en deze was helemaal goed. Ben namelijk ook type 1 diabeet (gediagnosticeerd op 30 jarige leeftijd) en moet dus vaker voor een foto naar de oogarts.

  Maar goed, ik begin nu toch bepaalde links te leggen tussen zaken. Er schijnt ook een flink verhoogde kans te zijn op MS als DT1 op late leeftijd zichzelf ontwikkeld?

  Ben erg benieuwd naar jullie mening(en).

  Thanks alvast, VS.

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Mijn mening is dat je op een forum, waar geen artsen,oogartsen of andere specialisten zijn, geen beter advies zult krijgen dan van bovengenoemde artsen.
  Als je twijfelt over je diagnose, vraag dan een second opinion bij een andere arts.
  Daar zul je meer aan hebben dan aan de mening van mensen op een forum.

  Reageer
  #3

  Hallo,

  Dank voor je bericht. Uiteraard is de medische wereld raadplegen de beste optie. En dat is ook al in gang gezet. Mijn bericht is ook bedoeld om te sparren, daar leent een forum zich beter voor.

  Daarnaast is er geen diagnose gesteld over bovenstaande, enkel dat er niks mis was met mijn oogfunctie tgv de diabetes.

  Reageer
  #4

  Voordat je nou verkeerde links gaat leggen en verkeerde aannames doet, lijkt het me toch beter om dit met de huisarts te bespreken, doe je dan zou kunnen doorverwijzen naar de neuroloog. Want zonder neurologisch onderzoek zal niemand daar o antwoord op kunnen geven

  Reageer
Reageer op: Wellicht MS symptomen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief