MS symptomen?

 • #1

  Hallo,

  Ik heb hulp nodig.
  Al maanden loop ik rond met (vage) klachten. De huisarts heeft al meerdere keren lichamelijk onderzoek gedaan, hartfilmpje gemaakt en vingerprik gedaan.

  Doorverwijzingen die ik heb gehad: buikecho’s, darmonderzoek, gesprek uroloog en gesprek internist. Laatste heeft nog longfoto laten maken en uitgebreid bloedonderzoek. Alles lijkt goed te zijn, maar blijf wel flink last van mijn klachten te houden:

  - vermoeidheid. Slaap al 6 maanden slecht. Soms gewoon hele nachten niet.
  - zenuwpijnen door hele lichaam. Armen, onder oksels, onderrug, linkerknie. Dit is ook constant aanwezig.
  - middenrif lijkt af en toe strak te zitten. Ademen is dan lastiger en met zitten voelt het alsof er iets knel zit in de bovenbuik.
  - heb in korte tijd (2,5 maand) 4 blaasontstekingen gehad.
  - last van obstipatie (daarom darmonderzoek)
  - af en toe last van ogen. Ik draag normaal alleen bril als ik achter de computer werk maar soms heb ik zoveel last dat ik de hele dag een bril draag. Krijg dan wat hoofdpijn achter mijn ogen.
  - altijd koude voeten en handen. Mijn handen tintelen ook snel. Met name snachts last van en overdag als ik op m’n telefoon kijk.

  Nou denk ik inmiddels zelf aan MS? Had er dan in mijn bloedonderzoeken iets moeten afwijken? Bloed is namelijk heel uitgebreid onderzocht maar dat is niks afwijkend in gevonden. De huisarts heeft het zelf nog niet over MS gehad, maar misschien zijn mijn klachten daarvoor nog te vaag.

  Hoop dat iemand iets kan zeggen hierover. Ben met name benieuwd of er iets zichtbaar had moeten zijn in het bloed.

  Reageer
  #2

  Ms word niet gezien in het bloed, maar doormiddel van mri en lumbaalpunctie

  Reageer
  #3

  Dat had ik inderdaad gelezen. Was met name benieuwd of er dan bijvoorbeeld ook hoge ontstekingswaarden zouden moeten zijn.
  Of kan het totale bloedbeeld geen enkele afwijking hebben maar dat je toch MS hebt?

  Reageer
  #4

  Helaas kan je niet zoveel uit het bloed halen als het om ms gaat, geen verhoogde ontstekingswaarden.
  het kan dus inderdaad dat je ms hebt zonder afwijkend bloedbeeld.
  ms kan alleen uitgesloten worden met een mri van je  hersenen en ruggenmerg, en een lumbaalpunctie, met de lumbaalpunctie kijken ze dan naar afwijkende eiwitten in het hersenvocht, er bestaat dus helaas geen test om ms te zien in het bloed

  Reageer
  #5

  Hmm bedankt voor je antwoord!
  passen de genoemde klachten bij het ziektebeeld van MS? Ik heb al heel veel onderzoeken gehad en ben bang dat ik niet meer realistisch kan zijn. Of moet ik dit toch bespreekbaar maken bij de huisarts?

  Reageer
  #6

  Dat zijn toch geen MS klachten. MS kan ook niet worden vastgesteld met een bloedonderzoek.
  Heb je veel stress of spanningen? Ben je vaker bang voor enge ziekten ?

  Reageer
  #7

  Ik heb gelezen dat een aantal van mijn klachten wel gelinkt kunnen worden aan ms, zeker als vroege symptomen, zoals last van de ogen (wazig zien, oogpijn), zenuwpijn in hele lichaam,  tintelingen, darm en blaasklachten, een strakke band gevoel rond de middenrif.

  ik heb in 2,5 maand tijd 4 keer een blaasontsteking gehad die niet te verklaren zijn door huisarts en uroloog.

  ja ik ben nu bang voor enge ziektes. Er is al veel uitgesloten met de onderzoeken die ik heb gehad, maar ik heb zoveel last van de klachten, dat ik ervan overtuigd ben dat er iets niet goed is. En ik bedoel daar niet mee dat ik er van overtuigd ben dat het MS is, maar het zou een verklaring kunnen zijn voor de klachten.

  Reageer
  #8

  Stress en spanningen kunnen dit soort klachten echter ook veroorzaken

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Dit zijn klachten die ook bij een b12 tekort kunnen horen.  De moeite waard om eens te lezen bij de b12 tekort stichting

  Reageer
Reageer op: MS symptomen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief