Schrik hart

  • #1

    Ik ben wat ik paniek ivm hart/bloedvaten.

    MIjn vader heeft vandaag een stent gekregen in de kransslagader in zijn linkerborst. Hij is met klachten van pijn tussen oksel en borst en het gevoel dat keel dichtgeknepen word tijdens inspanning naar de cardioloog geweest. Bleek een verstopping te zitten.
    Nu heb ik ook al zowizo 2 jaar (weet niet of ik dit ervoor ook had) ook die klachten. Alleen die rare pijn tussen de oksel en borst. Dit is ook niet elke dag. Ik heb met stress bv heel snel een vaste nek/schouders. Mijn dokter noemt het ‘beton’ als ze tussen mijn nek en schouders duwt. mijn keel voelt alleen raar aan als ik een tijdje aan het lopen ben (ik ben totaal geen fan van lopen😂) met andere inspanning niet.
    Dokter heeft dit altijd afgeschreven als ‘het is je spier die pijn doet’ maar met het voorval van mijn papa heb ik nu wel veel schrik.
    Mijn vader heeft jaren gerookt en is nu sinds 2020 niet meer aan het roken.
    Ik ben 25 en rook ook. Misschien toch opnieuw dokter gaan?

    Reageer
    #2

    Het zullen toch vooral angst stress klachten zijn.
    En als je er dan toch al bezorgd over bent, vraag ik me af waarom je nog rookt. Dat levert immers een verhoogd risico op hart en vaat ziekten

    Reageer
Reageer op: Schrik hart


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief