Constant googelen

 • #1

  Hallo,

  ik ben 21 jaar en krijg al sinds vorig jaar november hulp. Ze hadden mij eerst de diagnose borderline gegeven waar ik mezelf niet in herkende en mijn omgeving dacht hier net zo over. Ik ben een tijdje heel erg bang geweest om uiteindelijk te veranderen naar iemand die borderline heeft, en ik bedoel daar niet iets slechts mee.. er is niks mis met borderline alleen ik herken me er zelf niet in, ik was bang om een totaal ander persoon te gaan worden. Nu een paar maanden later is de diagnose veranderd naar gegeneraliseerde angststoornis. Ik moet zeggen mezelf daar meer in te herkennen. Het probleem is nu dat ik me alsnog elke dag bezig hou met wat ik wel en niet heb en dan vooral wanneer ik me dan slechter voel kan ik uren op het internet googelen en alle soorten persoonlijkheidsproblematieken afgaan/testen maken etc. Ik weet niet waarom ik dit doe, en wil me er ook eigenlijk niet zo druk om maken. Ik denk zoveel na en loop zoveel te piekeren dat ik er soms gek van word. Alles wat ik tegenkom en ik herken mijzelf erin sla ik op, screen ik etc. Maar eigenlijk heb ik er niks aan, want ik blijf het door doen. Hoe kan ik hier mee stoppen, waarom doe ik dit? Het maakt me soms echt gek.

  Reageer
  #2

  Waarom je het doet is niet zo moeilijk. Dat is je angststoornis. Angst wilt altijd bevestigd worden. Daarom zoek je op google dus eigenlijk( wellicht onbewust) naar bevestiging van je angst. En google, hoe handig dat ook kan zijn, helpt daarbij. Google slaat namelijk alle zoekopdrachten en zoekresultaten op. Gevolg hiervan is dat wanneer je op iets onbenulligs zoekt, een puistje bijvoorbeeld, je dan altijd bij ernstige aandoeningen terecht komt omdat je daarnaar gegoogeld hebt of dat als zoekresultaat hebt gekregen. Zo kom je dus in feite in je eigen gecreëerde netwerk van enge ziekten en aandoeningen terecht. En je snapt het al: daar wordt dus echt niet beter van. Je angsten worden gevoed en je gaat steeds meer zoeken. En dat zou je dus juist niet moeten doen.
  Je moet dus proberen om niet op symptomen een aandoeningen te googlen. Daarnaast kan het helpen om regelmatig je zoekgeschiedenis en je cache geheugen te wissen.

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: Constant googelen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief