Ongewild continu opgewonden

Sommige mensen zijn ongewild continu seksueel opgewonden en dat is minder leuk dan het misschien lijkt. Door de voortdurende genitale spanning, kunnen deze mensen niet meer normaal functioneren. Hun leven wordt erdoor beheerst.

Eerste medische melding

In 2001 is er voor het eerst in de medische literatuur melding gemaakt van een aantal vrouwen die, tegen hun zin in, opwindende gevoelens in hun geslachtsorgaan ervaren. Zij noemde deze aandoening het Persistent Sexual Arousal Syndrome (PSAS). Toen later bleek dat seksuele verlangens hierbij niet optraden, veranderde zij de naam in Persistent Genital Arousal Disorder (PGAD).

Later is er aangetoond dat de niet-gewenste gevoelens aan de geslachtsorganen vaak gepaard gaan met een rusteloos gevoel van de benen (restless legs syndrome) en een frequent optredende drang om vaak te moeten plassen (overactive bladder syndrome). Volgens Prof. Waldinger hoort PSAS of PGAD, rusteloze benen en een overactieve blaas thuis in één overkoepelend syndroom.

Wat is PGAD?

Mensen die lijden aan PGAD voelen zich voortdurend seksueel opgewonden. Er is (nog) geen Nederlandse benaming voor, maar de letterlijke vertaling zou zijn: syndroom van voortdurende seksuele opwinding. Het is nog niet helemaal duidelijk of de oorzaak psychisch of lichamelijk is al wijzen steeds meer onderzoeken in de richting van lichamelijke oorzaken: zenuwen, hormonen en bloedvaten.

Deze continue staat van opwinding heeft niets te maken met gevoelens van liefde, romantiek of lust. Het heeft ook niets te maken met hyperseksualiteit.

De mensen die hier last van hebben zijn vooral vrouwen tussen de 40 en 65 jaar en deze aandoening kan zo maar opduiken. Lange tijd heeft men gedacht dat alleen vrouwen rondom deze leeftijd getroffen werden door de aandoening. Hoewel deze groep nog steeds het grootste deel vertegenwoordigt (ongeveer 70%), is inmiddels duidelijk dat ook jonge vrouwen, mannen en zelfs kinderen erdoor getroffen kunnen worden.

Deze patiënten kunnen vaak geen normaal leven meer leiden. Autorijden, fietsen, winkelen of gewoon zitten verergert de symptomen namelijk. En een baan is vaak ook niet meer mogelijk. Veel patiënten raken door dit alles in een sociaal isolement. Daarnaast speelt schaamte een grote rol. Veel patiënten komen met hun verhaal niet naar buiten doordat ze vaak niet serieus genomen worden. En daardoor is ook niet bekend hoeveel vrouwen precies aan dit syndroom lijden. Naar schatting zijn dat er ongeveer 400. Mannen kunnen er ook last van hebben.

Oorzaken van PGAD

Ondanks het feit dat PGAD sinds 2001 officieel als syndroom te boek staat, bestaat er nog altijd veel onwetendheid over. Zo ook over de oorzaken. Wanneer vrouwen eenmaal naar hun arts durven te stappen, worden zij vaak volledig binnenstebuiten gekeerd. Ze krijgen een uitgebreid bloed- en hormonenonderzoek. Helaas wordt hierbij de oorzaak niet gevonden. Er blijken een aantal factoren die van invloed zijn:

Een verstoring van de neurosensoren

Wetenschappelijk onderzoek van Prof. Waldinger en zijn collega’s heeft aangetoond dat het Restless Genital Syndrome wordt veroorzaakt door een aandoening (een sensorische neuropathie) van een korte dunne zenuw, de nervus dorsalis clitoridis. Deze zenuw is een eindtak van een langere zenuw, de nervus pudendus, en ligt links en rechts naast de vagina en clitoris.

Medicijnen

Er is door onderzoek aangetoond dat er een relatie bestaat tussen het stoppen met bepaalde antidepressiva en het ontstaan van de aandoening. Het gaat hierbij om de zogenaamde SSRI antidepressiva waar onder andere Prozac en Zoloft onder vallen.

Doorbloeding van de seksuele organen

Bij seksuele opwinding wordt er veel bloed naar het bekkenbodemgebied gestuurd, na bevrediging wordt het bloed weer afgevoerd naar andere delen van het lichaam. Bij vrouwen met PGAD lijkt dit niet te gebeuren waardoor het genitale gebied voortdurend in een staat van opwinding blijft.

Verandering van vrouwelijke hormonen

Er zijn vrouwen die vlak voor de menstruatie of in het begin van de zwangerschap, op dat moment is het progesteron gehalte in het bloed hoog, last krijgen. Maar ook rondom en tijdens de menopauze. En bij behandeling met anti-oestrogenen (deze medicijnen worden voorgeschreven bij de behandeling van borstkanker)

Behandeling van PGAD

Helaas is er nog geen oplossing voor deze aandoening gevonden. Mensen die last hebben van PGAD krijgen nu in veel gevallen rustgevende medicijnen waardoor alle gevoelens worden getemperd. Dit is alleen geen echte oplossing van het probleem. In het geval van een hormonale oorzaak wordt hormoontherapie gegeven wat bij sommige patiënten goed aanslaat.

Een aantal andere behandelingen zoals met onder andere voorgeschreven medicijnen, TENS-behandeling, Osteopathie, acupunctuur en zenuwblokkade hebben, afhankelijk van de oorzaak en persoon in kwestie, zijn als positief beoordeeld. Daarnaast is het advies om over PGAD te praten met iemand die je vertrouwt en daarnaast is het contact met lotgenoten voor heel veel patiënten erg belangrijk. En ondanks het feit dat de meeste huisartsen niet alles weten over PGAD, toch is het heel belangrijk om medische hulp te zoeken. Hierdoor kan eventueel voor (tijdelijke) verlichting van de symptomen worden gezorgd.

En het is goed om te onthouden dat het syndroom niets met seks te maken heeft. Het is geen hyperseksualiteit of nymfomanie. Schuldgevoelens zijn niet nodig. Verder houden veel PGAD patiënten de symptomen in bedwang door afleiding te zoeken en niet toe te geven aan de seksuele drang. Ook het vermijden van bepaalde houdingen die de symptomen verergeren kan soms helpen.

 

Bronnen: Medical News Today, Regs-psas

Delen:  
36 reacties op “Ongewild continu opgewonden
 1. Hallo

  Zeer interessant voor mij om dit te lezen.Heb al jaren,last van verhoogde spierspanning Vooral in het begin was het alleen de nek,annex spierspanning hoofdpijn,en lage rugpijn.Met al deze pijnen bouw je stress op.Ook heb ik erge slaapproblemen.Krijg hiervoor 2mg lorametezapam.Om alles de baas te blijven werd mij 125 mg seratraline
  voorgeschreven. Eerst leek het te helpen,maar na het afbouwen van de lorametezapam kwam het in zeer sterke mate weer terug.ook ik[ben verder een gezonde man van 73 jaar]Kreeg last van hevige erecties
  ,buikpijn en spanning op de blaas,en de plas niet kunnen ophouden.Een met ander zeer lastig. Zonder dit gelezen te hebben begon ik ook te vermoeden dat de Seratraline hier een rol speelde.
  Mijn Psichiater ontkent dit,net zoo goed dat ik ook blauwe plekken heb.Serataline is dus een antidepresive.Ben nog vergeten dat ik ook onrustige benen heb

  Geschreven door Marten Olivier op
  • Als man van 80 heb ik al jaren dagelijks veel erectie’s , met mijn vrouw zou ik iedere keer wel sexs willen.
   Heb nooit sex met anderen. Het grote probleem is dat ik humeurig word, kort lontje, zelfs verbaal, in
   mijn hoofd gebeurt er iets (onprettigs) wat de relatie en harmonie NIET ten goede komt.
   Dit is al 50 jaar zeer onaangenaam, deze sexdrive, zelfs het advies te masterberen helpt niet. Het is toch anders als samen elkaar aanraken, samen het orgasme beleven! Zelfs meermalen achter elkaar masterberen veranderd niets aan het verlangen naar: SAMEN opwinding/orgasme beleven!!
   Je geluksgevoel door oxytose of wat voor hormoon in je hersens, doet mij er veel jonger uitzien/uitstralen/voelen, die opmerking hoor ik al jaren.
   LEVENSLANG is dit een duidelijk ernstig probleem tussen ons samen, verdwenen harmonie. OOK voor de mensen in onze omgeving die deze “buien” uitwerkingen meemaken/aanvoelen.

   Geschreven door Rooie Rogers op
 2. OK, nou net als Maarten heb ik dit ook, ben altijd opgewonden, ben altijd beschikbaar (meerdere keren en zonder rustpauze, laatste 5 jaar wel rustpauze) daar heb ik dus gebruik van gemaakt! Dit is zo sinds ik 15-18 jaar was ben nu 34 niks verandert. Tot dat ik een baan, trainen, en minder libido / geen vriendin had. Heb ik er erg moeilijk mee. Geil gevoel (vaak zonder erectie tot ik er aan overgeef)dus moest ik dat compenseren door zelf of meerdere keren seks te heben. Afleiding is zeker een oplossing maar niet als je alleen woont. tot dat je er afhankelijk er van wordt, en z.a in het verhaal ga je moeilijk functioneren . Je moet constand er vanaf dus ook vaak zelfbevrediging slaaplozen nachten. Ben ik seksverslaafd of is dit de symptoom van hierbovengenoemd.
  En ja schaam me om erover te praten.
  Bennen worden slap penis is se latlatste 2/3 jaar minder werkzaam en snel zaadlozing . Help
  Wat is de adviez

  Geschreven door Miquel op
  • Hallo Miquel,
   Helaas heb ik geen advies, maar wilde wel even reageren omdat ik nul reacties zag.Heel vervelend voor je, hoop dat het inmiddels wat beter met je gaat.
   Groetjes, H.

   Geschreven door H op
   • Hallo ik heb dit ook na een mishandeling. Ik kreeg klapen op mijn gezicht of dat de oorzaak is? Het zou kunnen. Ik heb altijd last als ik tv kijkt en de rest van de avond/overdag niet, dan ben ik met leuke dingen bezig.

    Geschreven door Else op
 3. Mischien is yoga iets voor je . Daarmee leer je je gedachtes bewuster onder kontrole te houden .en dat geeft je meer rust voor je ziel en lichaam .

  Geschreven door Oes op
 4. Ik ben verslaafd aan seks sedert zolang ik me herinneren kan. De zin is er altijd en ook de erectie. Vroeger was het leuk maar nu ben ik de 40 voorbij en is het meer een last geworden.naast stress en zorgen beheerst mijn hoge libido , zin en harde erecties het hele leven. Alles staat in het kader van het lustgevoel. Voor mezelf kon ik besluiten dat het om aandacht gaat , geliefd willen zijn, stress en depri gevoelens verwerken door seks te hebben en bevestiging krijgen. Partners vinden het geweldig te zien hoe vaak je wel opgewonden bent, tot ze door hebben dat dat niet alleen door hen komt , ook daar duikt dan weer stress op. Laat je vooral niet afschrikken om erover te praten en schaam je niet, iedereen heeft zo zijn eigen dingetjes. Praat erover met de huisarts en leer ermee om te gaan. Sterkte aan een ieder die hetzelfde doormaakt.

  Geschreven door its better be hated for what you are, as be loved for what u are not! op
 5. hey, ik ben een man van 37jr
  ik ben blij dat er eens ergens over dit onderwerp gepraat wordt, ik zit ook met dit probleem, niet dat ik altijd aan seks denk, integendeel! maar ik heb zo vaak last van erectie’s soms al wat meer, soms ook wat minder maar over het algemeen, komen ze meestal op meest ongewilde momenten! in de kerk, op familiefeest, als ik ga zwemmen (dat is nog het meest genante) daarom dat ik regelmatig amfetamine/speed gebruik, omdat ik dan minder of geen erectie krijg, maar ik vroeg mij af of er andere, legale middelen zijn? want ik wordt er soms echt gek van, heb het al tegen men dokter gezegd, dat ik vaak met ongewilde reactie’s zit en vaak heet loop zonder het te willen, maar blijkbaar wordt het bij dokters ook nog vaak ‘weggelachen’ maar voor mij is het vaak echt vervelend.

  Geschreven door zoekend naar oplossing op
 6. Ik ben medicijnen aan het afbouwen. Sinds februari dit jaar. Toen ik ze nog 100% slikte had ik 99 van de 100 x helemaal geen zin in seks. Het gaat om het medicijn Orap. Dat is een anti psychotica. Op het ogenblik slik ik nog een 1/4 gram per dag. Die Orap heb ik iets van 17 jaar zonder toezicht geslikt. Het afbouwen is heel moeilijk!!!!! Maar het gaat wel. Ik wil gewoon doorzetten. Alleen heb ik nu dus ook constant een gevoel van opwinding. Sinds kort pas. Helemaal nieuw voor mij en ik weet niet zo goed wat ik er mee aan moet.

  Geschreven door Alice op
 7. ppppfff ben ik blij dat ik nu weet wat het is. Zelfs de Gynaecoloog hier in het streekziekenhuis had dit nog nooit meegemaakt. Mag over 2wk naar haar toe en als het kan ga ik voor de zenuwblokkade. Op hoop van zege!!
  Ik ben een vrouw van 65jr en wordt hier zeer gestoord van!!
  Jullie allemaal heel veel sterkte!
  Hoop voor de mannen dat ze ook de zenuw weten te vinden

  vr gr Elsa

  Geschreven door Elsa op
  • Hoi
   Volgens mij is het een hormonen kwestie. Vrouwen in de overgang, dan willen ze wel en dan niet. Maar merk laatste tijd in mijn omgeving dat met name mannen heel veel porno kijken, wat perversie kweekt. Als je een heel rein leven leidt als christen en zo iemand raakt jou aan gelijk zit je er ook mee. Zie het dan maar is kwijt te raken!
   Het zijn bepaalde machten die je aanvallen op sexueel gebied. Alles is zo verstoort, waardoor het aldoor moeilijker wordt om een gelijke waardige partner te vinden die ook rein leeft!

   Geschreven door Truus op
  • Hoi Elsa,

   Ik heb een aantal vragen die ik aan je wil stellen mbt PGAD, zou je contact met jou op willen nemen door mij even te mailen . Het zou mij enorm helpen. Ik hoop dat je het leest..

   Geschreven door Amber op
 8. ps Alice. Ik hoop dat je hier nog komt en dit leest. Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing, want het gaat niet vanzelf over. Ik loop er al 2 mnd mee! Misschien kort in verhouding van de reacties van hierboven maar ik wordt er gek van en super gespannen! Ik kreeg er last van na een kuur van Prednison…

  Geschreven door Elsa op
 9. Hallo Mensen, Ik ben een vrouw van 56 en heb het al 4 maanden,word er helemaal gel van,het maakt niet uit of ik loop,zit lig ,sta of fiets,heb het de hele dag en ben echt de tel kwijt.Ik ga as week naar het ziekenhuis en ben erg benieuwd wat men gaan doen,sterkte ook voor jullie allen

  Geschreven door m , Utrecht op
 10. Ik lijk dit ook te hebben, maar bij mij zit er ook vooral gevoel van continu spanning in mijn keel/borstkas. Soort van zenuwachtig opwindend gevoel. Herkend iemand dit?

  Geschreven door Ikki op
 11. Hallo sorrie dat ik zo laat reageer, Ik zelf heb er zo’n last van, weet me soms geen raad,het gaat maar door en door en door en door er komt geen einde aan,Ik heb me zelf de vraag al gesteld , hoe ik hiermee om moet gaan,er zijn al gedachten die naar mij toe komen,maar hoe je het ook went of keert,maar voor mij moet dit niet te lang duren,het beheerst mijn leven iedere dag,heb er geen controle over , er komen vreselijke gedachten bij mij op , maar voor mijzelf heb ik keuze en die zien er niet goed uit.Ik hoop niet deze stap te moeten nemen , en dat er een goed advies komt.

  Geschreven door Anoniem op
 12. Ga op zoek naar een goede bekkenbodemfysiotherapeut, deze zal met speciale ontspanningsoefeningen een groot deel van de klachten kunnen verminderen. De getriggerde zenuw komt vaak door een te hoge spierspanning van de bekkenbodemspieren. Ook kan een kubuspessarium verlichting geven, deze geeft lichte tegendruk aan de bekkenbodemspieren zodat deze beter kunnen ontspannen. Een gynaecoloog zal dit pessarium kunnen verstrekken.
  De klachten zullen misschien niet helemaal verdwijnen, maar zullen hierdoor wel (sterk) afnemen.

  Geschreven door Laura op
 13. Hey, ook mijn excuses dat ik zo laat reageer.
  Ik vermoed dat ik dit ook heb, hebt probleem daarboven is dat het ook gepaard gaat met continue mentale stress en rare beelden die ik het hoofd voorkomen. Ook op rare momenten, ik ben nogsteeds wel omringd met vrienden en sociale contacten en heb werk. (ben overigens 20 jarige man) ik zelf ben geen voorstander van seks zonder bedoelingen maar word continu gestoord door onregelmatige opwindingen door de dag heen die ik niet wil. Hevige erecties die misselijk makend zijn en veel pijn doen. Langdurige nachten waarbij ik niet kan slapen door rare dromen en ideen overdag die me misselijk maken. Al met al ik zoek echt graag een oplossing want ik word er vermoeid en echt gefustreerd van.

  Hopend op een reactie.

  Geschreven door Jason op
 14. Hallo Jason, Ik heb je verhaal gelezen en denk dat je naar je huisarts moet gaan en de situatie moet uitleggen.Ik ben vrij snel naar mijn huisarts gegaan en hij had er alleen over horen zeggen en had zelf geen ervaring met clienten binnen zijn praktijk .Loop nu in het Rijnstate ziekenhuis ,daar hebben ze ervaring mee (J.C.H. van Oostrom) Neuroloog ,Ik weet zeker dat als je naar deze arts gaat je er beter mee om kunt gaan.Ik wens je en ook de andere mensen heel veel sterkte toe, cliente van dokter van Oostrom Rijnstate

  Geschreven door Anoniem op
  • Is er al ondertussen meer bekent. Wat helpt. Zijn er al oplossingen

   Geschreven door Steph op
   • Ben als vrouw in behandeling in UZ ziekenhuis. Daar zoeken ze ook naar oplossingen. Had ook graag geweten of er mensen zijn die een goede behandeling met resultaat hebben gevonden.

    Geschreven door Blonde op
    • ik ben een vrouw van 47.
     Het is een defect aan de zenuw de Nervus pundendus. Deze zenuw is verantwoordelijk voor ook o.a de sexuele perikelen. Het is neuropathie ( pijn (defect van deze zenuwen
     zenuwen zitten in je ruggengraat de.pundendus zenuw (die dus verantwoordelijk is voor onze onderkant en zit helemaal onder aan in stuitje) en daar is een zenuw verstoord die continu verkeerde seintjes naar ons hersens door geeft. Zodat jij opwinding ervaart terwijl daar geen aanleiding toe is. Deze zenuw is geïrriteerd of kapot.

     Ik heb al 5 jaar opwindingen klachten en velen met mij. Er is geen medicatie voor!! Alleen spierontspannende medicijnen (benzodines) zoals oxazepam diazepam
     Ik gebruik deze medicijnen nu al erg lang, maar het is een medicijn waardoor je inderdaad van die klachten af bent maar het geeft intolerantie dus het is maar tijdelijk … verder is er echt niks ?voor …heb al van alles geprobeerd tot aan zenuwblokkade toe.

     Google maar eens Reggs rgs regs psas en je komt er meer over te weten het is vreselijk en vele vrouwen met mij zijn ten einde raad ..van een opdringerige gevoel en zo ongewild niet te doen. Er zijn zelfs mensen die zo waardeloos worden dat ze een doodswens hebben om aan te geven hoe klote ziekte dit is waar dus niks voor is….

     Geschreven door Mars op
  • Het is al een oud bericht .Maar voor mij heel belangrijk. Hoop dat u mij een mail wilt sturen zodat ik u iets kan vragen over deze dokter .vriendelijke groet [email protected]

   Geschreven door Anoniem op
 15. Ik ben blij dat ik dit artikel gevonden heb. Ik heb hier sinds een tijdje last van. Eerst heb ik een hele periode gekend waarin ik absoluut niet opgewonden kon zijn. Ik kwam veel gewicht bij. Op zeker moment heb ik wat voor gehad waardoor ik niet goed meer kon praten. En toen stelde ze wat rare plekjes in mijn hersenen vast, een iets van auto imuun iets werd uit een lubaal punctie aangetoond maar men kon geen echte diagnose stellen. en er was een te traag werkende schildklier. En voor dat laatste kreeg ik schildklier hormoon. Ben op zeker moment vele killo’s afgevallen. En op zeker moment ben ik me zo geil beginnen voelen dat het me ongerust maakt. Ik heb geen partner. En ondertussen leer ik na een verhuis nieuwe mensen kennen, waaronder ook mannen. En dat geile gevoel zit me dan in de weg. Ik kan toch echt niet op 5 mannen tegelijk verliefd zijn of er lust voor voelen. Die mannen zijn allemaal heel verschillend zowel qua karakter als uiterlijk. Ik kan hen wel waarderen dat zeker wel. Alleen kan ik dat extreme gevoel aan lust of overprikkeld systeem er niet aan toeschrijven.
  Soms gaat het even liggen, en dan komt het echt kei hard weer op. En eerlijk ik durf hier niet mee naar de huisarts. Ik heb pas een nieuwe huisarts door de verhuizing en dat is een jonge man. Eerlijk daar durf ik dat echt niet vertellen.
  Ik heb het voorlopig nog aan niemand voorgelegd. Ik maak me soms ongerust dat het komt door die aandoening in mijn hersenen waarvan de neurolooog die me 2 jaar geleden onderzocht eigenlijk op vele van mijn vragen geen antwoord kon geven. Bij dat onderzoek 2 jaar terug had ik dat heel frequent opgwonden zijn helemaal niet.
  Ik heb wel de leeftijd dat ik richting menopauze ga. Alleen hoor je altijd dat vrouwen die richting menopauze gaan juist vooral last hebben van een verlies aan libido.
  Misschien moet ik het voorleggen bij een gynaecoloog. Ik ben alleen bang dat men me zouden gaan opnemen in het ziekenhuis en dat ik uiteindelijk in psychiatrie zou belanden. Dat zou ik echt niet zien zitten.
  En verder probeer ik echt heel erg voorzichtig te zijn in omgang met mannen. Want ik wil niet dat ik oi van die seksdrive mensen kwets die misschien een echte duurzame relatie willen terwijl ik zelf niet duidelijk krijg of dat is wat ik dan wel wil.

  Geschreven door P. op
 16. Hallo

  Herken er mij bij, geconstateerd door professor genecologie, hij is er vrijdag pas en ik ben nu onderweg naar ziekenhuis uit mijn streek, ben eens curieus waar ze me gaan steken, welk hokje pffff totaal de weg verloren en het lijdt mijn leven terwijl ik dat niet wil. Klote ziekte ????

  Geschreven door Katje op
  • Hoi Katje, hoe heet deze professor gynaecologie?

   Geschreven door Car op
  • ik ben een vrouw van 47.
   Het is een defect aan de zenuw de Nervus pundendus. Deze zenuw is verantwoordelijk voor ook o.a de sexuele perikelen. Het is neuropathie ( pijn (defect van deze zenuwen
   zenuwen zitten in je ruggengraat de.pundendus zenuw (die dus verantwoordelijk is voor onze onderkant en zit helemaal onder aan in stuitje) en daar is een zenuw verstoord die continu verkeerde seintjes naar ons hersens door geeft. Zodat jij opwinding ervaart terwijl daar geen aanleiding toe is. Deze zenuw is geïrriteerd of kapot.

   Ik heb al 5 jaar opwindingen klachten en velen met mij. Er is geen medicatie voor!! Alleen spierontspannende medicijnen (benzodines) zoals oxazepam diazepam
   Ik gebruik deze medicijnen nu al erg lang, maar het is een medicijn waardoor je inderdaad van die klachten af bent maar het geeft intolerantie dus het is maar tijdelijk … verder is er echt niks ?voor …heb al van alles geprobeerd tot aan zenuwblokkade toe.

   Google maar eens Reggs rgs regs psas en je komt er meer over te weten het is vreselijk en vele vrouwen met mij zijn ten einde raad ..van een opdringerige gevoel en zo ongewild niet te doen. Er zijn zelfs mensen die zo waardeloos worden dat ze een doodswens hebben om aan te geven hoe klote ziekte dit is waar dus niks voor is….

   Geschreven door Mars op
 17. sinds me 9e jaar ben ik sexueel actief, wat onschuldig begon met masturbatie en sexueele activiteiten op latere leeftijd, ontaarde dit in een enorm hoog libido, ik ging er altijd vanuit dat ik pervers was omdat ik dit tijdens mijn swingers bestaan vaak te hooren krijg van diversen sex partners, het gevoel van constante opwinding is altijd aanwezig ook tijdens de momenten dat ik niet met sex bezig ben, omdat ik geen relatie hebt masturbeer ik ten tijde van het corona virus gemiddeld 4 keer op een dag, wanneer ik dit nalaat ervaar ik een constant orgasme gevoel tussen mijn benen, om het gevoel te verzachten, doe ik veel aan zelfbevrediging om mijn leven beheersbaar te maken en neerslachtigheid te voorkomen, nadat ik een orgasme bereikt dan is het normaal gesproken zo dat het gevoel verdwijnt en weg ebt, bij mij duurt dit hooguit 3 minuten, ik voel het meteen weer opkomen vanuit mijn liezen, balzak en schaam streek meestal in half slappe toestand, ik voel tintelingen en bepaalde prikkels opkomen mijn tepels worden enorm gevoelig en ik voel mijn borsten opzwellen, ik mijn jeugd ben ik hiervoor onderzocht door een arts, terwijl hij mijn balzak bevoelde en zachtjes in mijn tepels kneep ontstond er bij mij een erectie, het hoorde bij me ontwikkeling en het zou vanzelf overgaan er werd wel bij verteld dat borstvorming op middelbare leeftijd weer terug kon keren, nu iik die leeftijd hebt bereikt onstaat er naast het orgasme gevoel in me schaamstreek ook de nodige prikkels in mijn tepels, meestal probeer ik het dan van me af te zetten of ergens anders aan te denken, soms ervaar ik een kloppend gevoel in mijn sluitspier, anderzijds ontkom ik er niet aan door me af te zonderen en over te gaan tot masturberen, ik probeer dan wel zoveel mogelijk te genieten wanneer ik een zaadlozing krijg, het opmerkelijke is wanneer ik wel in de stemming ben voor sex ik mijn erectie ruim vijfuur in stand kan houden en mijn orgasme kan uitstellen tijdens het voorspel en de geslachts gemeenschap ervaar ik gemiddeld 12 keer in een uur een orgasme waar behoorlijk veel voorvocht vrij bij komt, wanneer ik ga ejaculeren dan komt er een behoorlijke hoeveelheid sperma vriij,ik ben hier in het verleden al eens voor bij mijn huisarts geweest, ik kreeg een soa test en moest maar condooms gebruiken en mijn wisselende contacten beperken, de uitslag was bovendien negatief, vooraf werd een watten sttaaf ingebracht vervolgens heen en weer bewogen en voor onderzoek naar het lab over gebracht enige tijd daarvoor heb ik een wervel operatie ondergaan waarna ik ongeveer 3 jaar impotent ben geweest, na die periode ontstonden er tot me grote vreugde erecties wat mijn sexleven weer een enorme boost gaf het orgasmegevoel is sterker en krachtiger dan ooit een beetje minder zou wenselijk zijn, mede omdat ik er nu iedere dag mee bezig ben, ik wil graag geholpen worden, ik ben bang dat mijn huidige huisarts mij niet zal begrijpen, mijn vraag is kunnen jullie mij hiermee verder helpen?

  Geschreven door dave op
 18. ik kan me voorstellen dat een aanhoudend orgasme een smet is op je bestaan en dat je er soms ongemakkelijk bij voelt om naar een arts te gaan omdat zij ook vaak niet weten hier mee om te gaan. Ik hoop voor alle betrokkenen dat er een medicijn op de markt komt zonder nare bijwerkingen dat jullie leven niet onzekerder maakt.

  Geschreven door elrich op
 19. inmiddels de stap gezet naar de dokter en mijn verhaal gedaan met het schaamrood op de kaken ik mag gebruik maken van een alternatieve geneeswijze ik gebruik cannadidol en de symptonen zijn bij mij afgenomen dat ik mijn normale leven weer hebt kunnen hervatten mijn dank is daarom ook zeer groot.

  Geschreven door dave op
 20. wat goed dat je deze stap gedaan hebt compliment!

  Geschreven door elrich op
 21. Ik 61 jaar, en heb doordat ik in mijn jeugd misbruikt ben en rond mijn 40 jaar bruut verkracht, nooit geen sexuele gevoelens gehad. Ik was wel getrouwd, maar het deed me niets. Ik deed wat ik moest doen en was blij als het over was.
  Ik woon nu alleen en sinds 1 jaar, hoef ik maar aan een man te denken en soms ook zomaar, en ik ben opgewonden en moet ik iets doen, anders is het niet uit te houden.
  Ik heb het tegen niemand verteld, ook niet tegen mijn psycholoog, omdat ik me er voor schaam.
  Ik heb sinds een half jaar een vriend en daar hoef ik maar aan te denken en ik wordt zo opgewonden.
  Hij zei ook jij kan bezig blijven. Ik schaamde me dood.
  Ik heb al het nodig meegemaakt , ik heb ptss d, dat gelukkig nu vrij goed gaat, en ik heb ook autisme.
  Dus nu dit weer dat ik aldoor opgewonden ben. Het wordt me weleens teveel..

  Geschreven door ik op
  • Hallo
   Ik denk dat ik dit ook heb sinds enkele dagen. Mijn leven is volledig veranderd en ik voel dat ik er echt aan onderdoor ga. Ik studeer nog en kan dit er echt niet bijnemen, ik slaap niet meer, eet veel minder en geniet van niets meer.
   Is er iemand dat een effectieve therapie of medicatie heeft gevonden dat je van de klachten af kan helpen? Ik wil alles doen om hier vanaf te geraken!

   Geschreven door Lizzy op
 22. Ik ben een man met een complete dwarslaesie T12. Ik heb een zgn. slappe verlamming vanaf mijn navel. Dat betekent dat vanaf mijn middel geen gevoel heb in mijn lichaam. Vergelijk het met een ruggenprik. Alleen is het permanent. Je kunt mij opereren zonder te verdoven. Dat is ook gebeurd. Het punt waar ik mee zit is dat ik geen erectie kan krijgen en ook geen gevoel heb of ik moet plassen of niet. Het lastige is dat ik wel bijna permanent opgewonden ben maar ik weet niet hoe ik daar vanaf kan komen. Het is vaak fijn maar vaak is het niet fijn en storend. Wie weet een oplossing voor mij?

  Geschreven door Jan op
 23. Na het stoppen van citalopram die ik slikte tegen de prikkels van mijn omgeving na verwijdering hersentumor Niet aangeborenhersenletsel. Nu 18 jaar geleden. Psas is geen psychische aandoening maar puur een lichamelijke stoornis veroorzaakt door medicatie. Niets helpt tot nu toe.

  Geschreven door Marjon op
 24. Wat fijn om te lezen dat ik hier niet alleen in ben!
  Ik ben 28 jaar en heb een serieuze relatie met een fantastische man en overigens ook mijn beste vriend.
  We hebben echter maar één probleempje wat blijft aanhouden en rond mijn menstruatie alsook in tijden van stress alleen maar erger wordt: Mijn veel te hoge libido!

  Als het aan mijn vagina lag, zouden we elke dag en meerdere malen achter elkaar seks hebben, wat enorm vervelend is, want ik ben ook constant seksueel opgewonden wanneer ik helemaal niet “geil” ben mentaal.
  Hoe tof ik het niet zou vinden om eens gewoon te genieten van lekker samen te knuffelen zónder seks te willen en om na een orgasme eindelijk eens gewoon te kunnen ontspannen ipv meteen voor ronde twee te willen gaan!

  Het gaat regelmatig gepaard met baarmoeder kramp, pijnlijke borsten, overgevoelige tepels (soms plak ik zowat tegen het plafond wanneer zelfs mijn kleding mijn tepels raakt bij een bepaalde beweging) en een clitoris die soms zo stijf staat, dat ik niet eens kan klaarkomen omdat de aanraking pijn doet.
  Ook word ik regelmatig opgewonden wanneer ik boos, bang of gestrest ben als ik er niks aan doe om van mijn opwinding af te geraken (vingeren op het toilet op werk, bij familie of achter het stuur gaat wel héél ver en is lang niet altijd een mogelijkheid) dan leidt het meestal tot pijn in mijn clitoris en baarmoeder.

  Het heeft zelfs (gecombineerd met mijn hormoon disbalans door mijn implanon die ik intussen heb laten verwijderen) geleidt tot een serieuze depressie waar ik nog dagelijks mee stoei.

  Dat gezegd hebbende, zou het mijn ego ook serieus strelen als ík niet constant afgewezen zou worden wanneer ik mijn partner probeer te verleiden, maar zelf ook eens “nee” zou kunnen zeggen.
  Ik ken ook verder niemand die mijn “aandoening” kent of zelf ook heeft, want mijn vriendinnen klagen dan weer regelmatig tegen mij dat hun vriend te vaak seks wil en dat ze zelf gewoon met rust gelaten willen worden – WAAROM IK NIET?!?!?!

  Hopelijk leest en herkent iemand wat ik nu allemaal heb gedeeld.. want ik word er zo moedeloos en wanhopig van! 🥺😥

  Geschreven door T op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief