Angst of gek?

 • #1

  Ik ben 25 en loop sinds 2018 met angst en paniek klachten. Het begon met hartkloppingen, duizeligheid en de welbekende lichamelijke klachten. Ik heb mezelf toe aangepraat dat er lichamelijk iets aan de hand zou zijn. Ik had last van derealisatie en depersonalisatie soms. Ik heb in die periode regelmatig xtc gebruikt en dat heeft me angstiger gemaakt. Ik ben veel gaan lezen over angsten, en wat xtc met je kan doen en kwam erachter wat een psychose was door al het gegoogle. Tot 2020 heb ik veel lichamelijke klachten gehad en onzeker en bang wat mensen van me vonden. Ik heb geen xtc gebruikt meer sinds januari 2018 alleen af en toe speed (alleen op festivals) in 2020 dacht ik weer eens een xtc pilletje te nemen en merkte dat ik een dag later helemaal angstig was en me onwerkelijk voelde. Sinds dien is het eigenlijk weer heel ernstig. Kwam ziek thuis te zitten van het werk en werk nu nog steeds niet. In ben in een vicieuze cirkel belandt. Zit alleen maar binnen en me wereld wordt steeds kleiner. De lichamelijke klachten zijn er nog steeds zoals deinend gevoel en duizelig maar ik weet dat er lichamelijks niks aan de hand is. Het is nu heel erg mentaal geworden, ik voel me rot, ben continue angstig. Angst voor de angst. Weet eigenlijk zelf niet echt wat er nou is. Alleen dat ik me heel rot voel alsof het nooit meer weg gaat, in houd continue me gedachtes in de gaten en bang om psychoses te krijgen. Voel me onwerkelijk, heb gedachtes zoals wat als ik alles inbeeld, wat als ik hallucineer en alles nep is. Ik weet wat mensen met psychoses denken dus die gedachtes ga ik dan testen of ik dat ook kan hebben. Ik loop al even bij de ggz maar dat helpt niet echt. Ik blijf angstig. Ben me werk aan het opbouwen maar het voelt allemaal zo doelloos, ik ben onzeker, bang wat mensen van me denken. Mezelf continue van een afstandje aan het bekijken. Heb het gevoel alsof ik nooit meer mezelf wordt ):

  Kan iemand me alsjeblieft geruststellen (Okal helpt me dat ook niet)

  Reageer
  #2

  Hoi D25,

  Derealisatie en depersonalisatie komt voor bij erge angstklachten. Het is het gevoel vervreemd van jezelf te zijn, als een toeschouwer naar jezelf en de wereld te kijken bijna als in een droom. Het is geen psychotisch symptoom, maar een dissociatief symptoom, en het gevoel gek te worden gaat er vaak mee samen.

  Het lijkt erop dat de XTC het heeft geluxeerd, en het daarna chronisch is geworden. Erg erg rot voor je.

  Heeft de GGZ het over behandelmogelijkheden gehad? Lichaamsgerichte therapie bv?
  Of iets om meer contact met jezelf te herstellen, zoals je hoofd in koud water, zingen, enz.

  Nee, je bent niet gek.. Soms veroorzaakt sederende medicatie (lorazepam ed) of erge stress (trauma ed) het ook.

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Stop met gedachtes testen. Welke baten kan je ervan hebben, wat voor goed doet het? Waarom ben je xtc gaan gebruiken? Als het voor de kick was, zoek dan iets anders wat je een kick geeft. Dan ben je misschien daaraan verslaafd, dan wel een verslaving die een stuk gezonder is. Als je rookt: vervang de sigaret voor een lolly, a la Cruijff.

  Reageer
  #4

  Ik heb op internet gegoogled om zelf wat meer inzicht te krijgen. Dan post ik ook gelijk maar wat ik gevonden heb waar je een kcik van zou kunnen krijgen: achtbanen, games, sex met je partner, sportprestaties, muziek, intellectuele dingen, winnen, iets bereiken, flink optrekken in de auto, een vervaarlijke sport als motorcross.

  Reageer
Reageer op: Angst of gek?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief