Angst voor verschillende dingen

  • #1

    Beste,
    ik heb al verschillende keren op deze site een vraag gesteld. En aangezien het me al vaker heeft geholpen doe ik het opnieuw. Dit is allesinds beter als gewoon op google te zoeken, aangezien ik een grote hypochonder ben.

    Ik zit weer met angsten. Het is even goed gegaan, maar ja hoor, ze zijn er weer. En ik merk dat ik sneller angstiger word als ik thuis zit. Als ik weg ben of bij vrienden thuis ben heb ik dit minder snel. Ik heb nu in totaal een jaar in de psychiatrie gezeten. Heb hier cognitieve gedragstherapie gekregen. Maar ik heb het gevoel dat het niet heeft geholpen. Dit was vooral voor mijn borderline. Maar de angst voor mijn hart blijft. Ik heb ook , sinds 4 jaar geleden, hartoverslagen. Ofja, toen pas ontdekt. Verschillende keren laten onderzoeken en steeds hetzelfde antwoord :' juffrouw, u hart is gezond. Ieder gezond mens heeft dit. Alleen voelt niet iedereen het'. Maar iets in mijn gedachten zegt dat ik het niet mag geloven. Dat er weldegelijk wat ernstigs aan de hand is. Elk pijntje, steekje of duizeligheid steek ik op mijn hart. als ik mij bv wat slap voel denk ik meteen 'ja hoor, dat is mijn hart! ff mijn bloeddruk meten'. En zo ben ik wel 20 keer per dag bezig. Mijn bloeddruk schommelt tussen de 11/6, 12/6, 11/7, 12/7 en soms wat hoger soms wat lager maar zie meestal deze cijfers. Deze baren mij ook zorgen, ik vind ze te laag. Zeker mijn onderdruk..
    Nu denk ik steeds dat ik een hartaanval, infarct, stilstand etc krijg. Dat ik hartproblemen heb, en ieder moment ga sterven.
    Ik ben pas 22. Heb nog geen kinderen en heb zo een mooie toekomstplannen, Maar de angst zorgt er gewoon voor dat mijn toekomstplannen vervliegen. Ik kan nietmeer gelukkig zijn. Ik wil leven zoals de meeste van mijn leeftijd. Maar de angst houd me tegen. Ik durf niet naar fuiven, naar de film, overal waar veel mensen zijn of harde muziek is..
    Het verpest mijn leven.
    Ik weet nietmeer wat ik moet doen, ben radeloos. ik verlang naar bevestiging, maar ook deze helpt maar even.
    De laatste tijd heb ik ook weer meer zelfmoordgedachten. Omdat ik denk dat dit de beste oplossing is, want zo wil ik niet leven.. ๐Ÿ™
    Sorry voor mijn lange bericht. Ik wil u hier niet mee storen. Maar ben op het moment gewoon radeloos

    Reageer
    #2

    Dag Julie.

    Je zit duidelijk met een ernstige angststoornis. Je bloeddruk is volgens mij normaal. Daar is heus niets mis mee. Het is perfect normaal dat je bloeddruk gedurende de dag schommelt.

    De hartoverslagen die je hebt zijn extra systolen. Zowat de helft van de bevolking heeft dat. Je kunt er 100 jaar mee worden. Mogelijke triggers voor extra systolen zijn stress, koffie en chocolade. Ik heb ze ook gehad en ben twee keer naar een cardioloog gegaan waar ik alle testen gehad heb en een 24h holterbakje heb gehad. Alles was normaal. De klachten die je hebt zijn puur te wijten aan je angst. Je moet echt proberen om het los te laten. Bij mij heeft het meer dan 2 jaar mijn leven verpest. Ik ben nu dankzij de hulp van een psycholoog en meditatie stilaan aan de beterhand.

    Reageer
    #3

    "En zo ben ik wel 20 keer per dag bezig. Mijn bloeddruk schommelt tussen de 11/6, 12/6, 11/7, 12/7 en soms wat hoger soms wat lager maar zie meestal deze cijfers. Deze baren mij ook zorgen, ik vind ze te laag. Zeker mijn onderdruk.." Je praat jezelf een probleem. Je bloeddruk is gewoon goed. Maar dit is wat er gebeurd met een angststoornis.

    "En ik merk dat ik sneller angstiger word als ik thuis zit. Als ik weg ben of bij vrienden thuis ben heb ik dit minder snel." Ook dit geeft duidelijk aan dat er niets mis met je hart is. Maar als je thuis bent en tijd hebt om te piekeren komen er ook snel klachten.

    Er is niets mis met je hart of je bloeddruk. Maar het is de angst die jou dit doet denken

    Reageer
Reageer op: Angst voor verschillende dingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief