Angst en nog eens angst

 • #1

  Even een berichtje van een bange meid. Ik heb afgelopen 6 jaar 4 paniekaanvallen gehad uit het niks. Verder nooit meer bij stil gestaan en verder gegaan met leven zonder enige klachten. Tot die ene dag in november. Ik lag in mijn bed en kreeg een suizend oor. Ik bleef daar hele tijd bij stil staan tot ik een enorme vloed van paniek over mijn hele lijf voelde. Zware druk op de borst, krop in keel en echt het gevoel van mijn laatste minuut is geslagen, ik ga dood. Rennend naar buiten in mijn lingerie om 2 uur snachts, bijna willen bellen naar 112 maar de paniek nam de overhand. Uiteindelijk is het gezakt, maar de onrust bleef die nacht heeeeele tijd, met tot gevoel dat deze angst de weken/maanden daarna ook bleef tot en met de dag van vandaag. De “echte paniekaanval” is uitgebleven. Overdag zijn de lichamelijke klachten nogal te doen, maar vanaf ik savonds rustig in de bank zit begint het hele rotspel weer. Soort druk op de borst, begin vanalles te voelen. Krijg hartkrampen, overslagen, tintelend gevoel in been of arm. Soms super veel last van pijn links in schouderblad langs achter. De angst begint echt heel hard te verergeren als ik in bed lig. Het is echt het ergste dan. Ik ervaar dit dus als een onveilige plek. Ik ben by een psycholoog en die zegt dat ik een angststoornis heb ontwikkeld en krijg er de nodige therapie voor. Herkennen mensen dit? Ik ga wel dinsdag naar de cardioloog voor een check up omdat mijn papa mama en broer wel cardiaal belast zijn dus ik will echt zeker zijn. Heb soms echt het gevoel dat ik gek word.

  Reageer
  #2

  Dat zijn klachten van hyperventileren en dat past bij een angststoornis. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  De ademhalingsoefeningen doe ik al, maar helpen op dat moment vrij weinig omdat ik er echt in word gezogen in het moment. Hopelijk word het beter met de dag, maar om je leven zo ineens te zien veranderen in de slechte zin is vreselijk.

  Reageer
  #4

  Je zou het met een "hyperfree" kunnen proberen

  Reageer
Reageer op: Angst en nog eens angst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief