Angst & Paniek

 • #1

  Hallo,

  Ook ik heb last van hyperventilatie, oftewel angst en paniek (althans dit wordt geconstateerd).
  Maar ik kan niet geloven dat alle symptomen daarmee te maken hebben.
  Zoals net zit ik achter de computer en begin ik hevig te transpireren en wordt mijn gezicht rood en mijn hart begint hevig te kloppen. Dit was zo voorbij.
  Ik krijg er een soort ziektevrees bij.
  Ik durf de dokter niet meer te bellen, omdat ik bang ben dat ik voor niks bel iedere keer. Het is gewoon heel vervelend.
  Soms is er niks aan de hand en klopt mijn hart normaal, maar voel ik mij wel benauwd en onrustig.
  Ik ben er de hele dag mee bezig. Wordt er niet goed van.

  Wie herkent dit?

  Groetjes,

  Reageer
  #2

  er zullen veel mensen zijn die dit herkennen, het belangrijkste is..
  .wat doe je eraan?
  mijn advies: kijk eens naar de stressfactoren in je leven en zoek iets wat jou af kan leiden, het liefst een sport, maar Yoga is ook heel geschikt.
  Een Klassiek Homeophaat kan jou waarschijnlijk heel goed helpen, dus maak daar eens een afspraak mee.
  Sterkte en Succes, Brenda

  Reageer
  #3

  Inderdaad een lastige situatie. Maar omdat het bij jou zoveel symptomen geeft, zou ik toch eens aan de huisarts vragen of je een keer met een psycholoog mag spreken. En ik vind het ook verstandig als de huisarts toch even een check-up doet naar onder andere je schildklier.

  Reageer
  #4

  De vraag is of er eerst angst is en dan lichamelijke symtomen, of dat er eerst lichamelijke symptomen zijn, mogelijk als gevolg van een aandoening, en dat hieruit de angst volgt. Het lijkt mij verstandig dat je hierover met je huisarts spreekt, en misschien kan inderdad een psycholoog je hierbij helpen.

  Succes, en als je meer wilt weten, dan kun je altijd proberen hier een vraag te stellen. Goed dat je hulp zoekt, want de situatie zoals die nu is, lijkt me niet fijn.

  Reageer
  #5

  6 jaar geleden aantal x in ziekenhuis gelegen binnen 1 jaar 5 stents geplaatst.Sinsdien dezelfde klachten.Je durft idd niet meer naar de h.arts.Bang dat het voor niks is en dat ze je een volgende x niet geloven.Was er dagelijks mee bezig.Kwaliteit van leven en genieten;o,o.psychologen,praatgroepen e.d.niks geholpen.Sinds half jaar doe ik nu ademtherapie [transformational breathing]Ben een ander mens geworden.Dat de oplossing zo simpel was kon ik haast niet geloven.Ik hoop dat ook jij hier mee verder kunt in het leven.Liefs

  Reageer
  #6

  Goeie tip! Ik ken een boek dat hierbij kan helpen, van psychiater Bram bakker, Verademing, breng lucht in je leven.

  http://www.brambakker.com/result-titel.asp?ISBN=9049960103

  Reageer
  #7

  Toch nog eens met je huisarts praten en aangeven dat het een serieus probleem voor je is en dat je een psycholoog hierover wilt spreken. Wil je hem echt niet lastig vallen, neem dan kontakt op met een maatschappelijk werker en hij / zij kan je ook op weg helpen.
  TIP: Als je er last van krijgt, ga dan echt iets ontspannends doen, daardoor zakt het ook vaak. Bijvoorbeeld een ademshalingsoefening: Ga op een andere stoel zitten of ga even naar een andere ruimte (je kan ook even naar het toilet gaan). Leg je handen op je buik en adem 10x bewust diep door je neus in (tel in gedachte tot 5) en krachtig door je mond uitademen (tel in je hoofd weer tot vijf). En als het maar enigzins kan wandel of fiets elke dag een half uur.

  Reageer
Reageer op: Angst & Paniek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief