Nog steeds geen diagnose???!

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben al enige tijd onderweg in psychologenland. Ik ben al 5 maanden bezig en heb al 5 verschillende psychologen gezien. Op dit moment loop ik al 2,5 maand bij de ggz in mijn buurt, maar ik heb nog steeds geen diagnose. Ik snap niet waarom ik nog steeds geen diagnose heb en ik vroeg mij af hoe dat bij jullie ging? Zelf ben ik natuurlijk ondertussen al het hele internet afgegaan om erachter te komen wat er mis is met mij. Ik weet zelf niet zo goed wat het zou kunnen zijn. Wat denken jullie? Dit zijn mijn klachten

    -Overspannen gestopt met opleiding

    -Heel veel stress en angst

    -Angst om flauw te vallen

    -Heel onzeker zijn, negatief zelfbeeld en veel zelfhaat

    -Op dit moment doe ik niks op mijn dagen en wil ik het liefste zo veel mogelijk in bed liggen.

    -Geen hoop op ooit nog een goede afloop

    -Slaap slecht, lig vaak tot 3 uur 's nachts wakker

    -Heel bang zijn om weer te gaan studeren, want alles wat mij aan mijn opleiding herinnerd geeft mij angst (want het was echt een verschrikkelijk studiejaar en ik wil dat nooit meer meemaken).

    Mijn psycholoog denkt wel op dit moment dat ik een sociale angststoornis heb, maar ik denk eerlijk gezegd dat dat niet zo is. Ik vind het bijvoorbeeld helemaal niet eng om naar feestjes te gaan of om met mensen te bellen ed. En als het wel een sociale angststoornis is, dan verklaart dat alsnog niet al mijn klachten.

    Ik heb het idee dat het zo ontzettend breed is. Ik zit er over na te denken om naar een andere psycholoog te gaan, maar voorlopig zal ik hier nog niet terecht kunnen door de inmens lange wachtrijen deze dagen. Daarom plaats ik dit nu maar hier.

     

    Groetjes Julie

    Reageer
    #2

    Het lijkt toch echt op een angststoornis. En je klachten passen daar toch wel bij

    Reageer
    #3

    Hey Tandor bedankt voor je reactie. Ik denk ook dat ik wel iets van een angststoornis heb, maar ik heb gewoon niet het gevoel dat ik pas in 1 van de angststoornissen. Dat is waar ik vooral mee zit nu. Want een deel is sociale angst, maar niet alles. Wat denk jij dat mijn klachten verklaard?

    groetjes Julie

    Reageer
    #4

    Een gegeneraliseerde angststoornis.
    Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

    Reageer
    #5

    Bedankt ga ik doen~!

    Reageer
Reageer op: Nog steeds geen diagnose???!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief