Ongelukkig door gewoontes

Natuurlijk kunnen bepaalde gebeurtenissen een mens ongelukkig maken. Het verliezen van een dierbare, een ontslag of het verliezen van een dierbare. Maar helaas is het vaak zo dat veel mensen ongelukkig zijn om andere redenen dan zoals hierboven benoemd. Vaak komt het voort uit hun eigen gedrag, hun eigen gewoontes en hoe ze denken. Wij noemen een aantal gewoontes of beter gezegd gedragingen waardoor men ongelukkig wordt en blijft. Lees ze goed want ze zijn te overwinnen.

Gewoontes waar je ongelukkig door wordt

Perfectionisme

Heeft u het gevoel dat u en uw leven perfect moet zijn om gelukkig te zijn? Dan zult u niet snel gelukkig worden. Voor iedereen die zijn of haar lat te hoog legt, zal altijd wel iets vinden wat niet aan die lat voldoet, zal daardoor minder zelfvertrouwen krijgen en zich niet snel gelukkig voelen. Voor deze perfectionisten onder ons: – Ga voor “goed genoeg” hierdoor bent u in staat om zaken af te maken waar u daadwerkelijk aan begonnen bent. Niets lekkerder dan dat. Afmaken waar je aan begint – Geef u zelf deadlines om er ook daadwerkelijk voor te zorgen dat de dingen afkomen – Realiseer u dat het gras echt niet groener is bij de buren.

Negatieve vrienden

Wie met pek omgaat, raakt ermee besmet. Dus de invloed van de mensen om u heen is groot en is van grote invloed op hoe we ons voelen. Wanneer u zich omringt met mensen die negatief denken zal u dat overnemen en ook negatief denken. Ga meer om met mensen die positief zijn ingesteld dit zal u goed doen.

In het verleden leven

Mensen die alleen maar blijven denken aan hoe het vroeger was zijn vaak niet gelukkig omdat u dan niet in het hier en nu leeft. Niet geniet van de mooie momenten die er om u heen plaatsvinden. Natuurlijk is het goed om even aan uw verleden of toekomst te denken, maar probeer het meest in het nu te leven. Focus op wat u nu aan het doen bent en wat u nu heeft.

Vergelijken met anderen

Vergelijk u niet met anderen. Geen mens is het zelfde dus waarom zouden we ons met anderen moeten vergelijken. De kans is dat u zich ongelukkig gaat voelen en dat het zelfvertrouwen daalt. Zorg er voor dat u kijkt naar de zaken die u zelf heeft bereikt in de loop der tijd en wees daar trots op, dat is misschien de eerste stap in het aardig zijn voor u zelf. En ben aardig voor anderen. Veelal zullen zij dan ook aardig zijn voor u waardoor u zich weer positief focust.

Me, myself and I

Mensen die denken dat de gehele wereld om hen draait zullen bepaalde uitdagingen uit de weg gaan omdat deze mensen er vanuit gaan dat iedereen over hen nadenkt en men bang is voor wat anderen over hen denken. Realiseert u dat mensen helemaal niet zo geïnteresseerd zijn in wat u doet. Dus focus wat meer om de mensen om u heen dan enkel op u zelf, u zult dan meer naar buiten gericht gaan leven.

Het leven ingewikkeld maken

Eens; soms is het leven ingewikkeld maar maak het niet nog moeilijker voor u zelf. We kunnen ons zelf nieuwe gewoontes aanleren die het leven iets eenvoudiger maken. Zorg ervoor dat u niet teveel dingen tegelijkertijd doet. Het hebben van teveel spullen maakt het leven ingewikkeld dus gooi, of geef, weg wat u niet meer gebruikt. Communiceer met anderen en spreek dingen uit en verzin geen dingen. Stress hoort bij deze maatschappij maar ga er niet volledig in op. Zorg voor afleiding en neem zo nu en dan tijd voor u zelf en bedenk dan wat echt belangrijk is in het leven.

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief