Positiviteit en gezondheid

We hebben allemaal wel eens iemand horen zeggen dat wanneer je gelukkig bent dat dat goed is voor je gezondheid. Dat er een link bestaat tussen positiviteit en gezondheid. Hoe werkt dat dan?

De optimisten onder ons zullen het hier zeker mee eens zijn. Echter, zij staan niet meer alleen nu er ook wetenschappelijk bewijs is die deze stelling bevestigt. Een positieve levensinstelling heeft inderdaad voordelen voor geest en lichaam.

Mogelijke gevolgen van positiviteit

Mensen die het leven positief en optimistisch bekijken, blijken namelijk veel minder kans te hebben om getroffen te worden door een hartinfarct of een beroerte. En het simpele gevolg hiervan is dat deze mensen dus ook meer kans krijgen om langer te leven. Maar het is ook zo dat positieve mensen minder vatbaar zijn voor diverse ziektes en dat een optimist eerder een keuze voor gezond eten zal maken en zal gaan sporten waardoor zij minder snel overgewicht zullen hebben.

Van nature geen optimist

Maar wanneer u van nature geen optimist bent, is er dan reden voor paniek? Nee; want er is namelijk een bijzonder simpele truc om een positieve houding aan te nemen. Waardeer wat u hebt. Kijk niet alleen naar wat u nog zou willen hebben of zou willen bereiken. Maar kijk naar de mooie dingen die u al heeft, sta daar eens bij stil. Kijk bij een boswandeling eens bewust naar de kleuren om u heen, kijk naar uw kind wanneer deze lekker zit te spelen. Want het klinkt als een cliché maar het geluk zit inderdaad in de klein dingen in ons dagelijks leven. U moet het alleen willen zien.

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief