Hyperventilatie/eten

 • #1

  Hallo, ik heb al mijn hele leven last van hyperventilatie. Ik heb nooit veel aanvallen gehad, behalve als ik mij echt zorgen maakte over mijn gezondheid. Ik ben dan ook best een hypochonder. Echter kwamen de aanvallen vooralsnog niet veel
  voor. Alleen in grote stresssituaties. Sinds een aantal weken heb ik echter steeds vaker last van aanvallen. Deze vinden voornamelijk tijdens het eten plaats. Ik ben namelijk erg bang om tijdens het eten te stikken. Ik denk dat dit is ontstaan doordat er een keer ‘n stukje chips bij mijn keel bleef hangen. Dit in combinatie met hypochondrie zorgt er denk ik voor dat ik nu tijdens het eten erg bang ben om te stikken. Mijn hyperventilatie maakt dit er ook niet minder op. Elke keer als ik wat eet en ik heb een aanval, voelt het alsof ik echt gestikt ben. Het voelt alsof mijn eten niet goed zakt in mijn keel en ik ben dan bang dat dit ervoor zorgt dat ook mijn luchtpijp wordt geblokkeerd.

  Heeft iemand tips hoe ik van deze angst af kan komen? Ik weet dat ik niet zomaar kan stikken, maar door de hyperventilatie tijdens het eten ben ik telkens bang dat er wel iets mis is met mijn keel/luchtpijp waardoor ik nooit ontspannen kan eten.

  Reactie
  #2

  Je moet met dit probleem naar een psycholoog gaan

  Reactie

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: Hyperventilatie/eten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief