Hyperventilatie tijdens eten

  • #1

    Hoi, ik krijg bijna altijd in zwaarte variende hyperventilatieaanvallen tijdens het eten (voortdurend tot na het eten). Kent iemand dit probleem? Hart en maag zijn uitgebreid onderzocht en in het ziekenhuis is tevens vastgesteld dat het gaat om hyperventilatieaanvallen.

    Reageer
    #2

    Dat heeft dan toch alles met je ademhaling tijdens het eten en slikken te maken. Je zou eens naar een logopedist(e) kunnen gaan.

    Reageer
    #3

    Hey, ik heb hier ook last van helaas. Tijdens het eten doe ik ook iets verkeerd en heb ik het soms echt heel erg zwaar. Vooral als ik iets eet waarbij het langer duurt om te kauwen moet ik soms echt ademhalen en kan ik mij echt heel erg verslikken.
    Jouw bericht is wat ouder maar ik ben wel benieuwd wat je verder hebt uitgezocht...

    Reageer
    #4

    iedere keer als het eetmoment daar is en ik ben eve aan het kauwen krijg ik het voedsel erg moeilijk gekauwd, heb plots genoeg en krijg een warmtevloed over mijn heel aangezicht. Heb ook erg strakke spieren in hals en kaken. De paniek slaat dan toe. Krijg dove plekken zowel n gezicht als keel. Nog bekend bij iemand?

    Reageer
    #5

    Hey hebt u nog last van hyperventilatie of ben je al genezen ik heb namelijk al 2 weken last van hyperventilatie gaat dat over

    Reageer
    #6

    ga dan beter naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen .

    Reageer
    #7

    "iedere keer als het eetmoment daar is en ik ben eve aan het kauwen krijg ik het voedsel erg moeilijk gekauwd, heb plots genoeg en krijg een warmtevloed over mijn heel aangezicht. Heb ook erg strakke spieren in hals en kaken. De paniek slaat dan toe. Krijg dove plekken zowel n gezicht als keel. Nog bekend bij iemand?"

    Ik heb al een week hetzelfde. Zodra ik iets van eten in mijn mond krijg, al is het maar een kruimeltje, word ik zo gespannen dat ik stop met ademhalen en vervolgens breekt het zweet me uit. Kamp met overspannenheid/burn out en er komen erg veel angstklachten bij. Door dat gevoel wat ik krijg bij het eten zie ik nu op tegen ieder eetmoment van de dag. Durf niet meer te eten eigenlijk.

    Reageer
    #8

    Ga dan met die klachten naar de huisarts

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik had het zelfde met eten erg benauwd en geen lucht veel kuchen tijdens eten , bij mij kwam het door burn out , gaat vanzelf over

    Reageer
    #10

    @Pluutje en anderen. Misschien een schommelende bloedsuikerspiegel, waardoor je het tijdens het eten lastiger  krijgt. Bij burn out ook denken aan extra voedingsstoffen, zodat je lichaam makkelijker kan ontstressen.

    Reageer
    #11

    Ik heb dit probleem ook al 2 dagen, lig nu wakker omdat ik moeite heb met ademhalen. Ik voel ook dat mijn hart tekeer gaat. En dit heb ik dus direct na het eten en het duurt de gehele nacht. Ik heb zeker niet te veel gegeten. Is er een van jullie met deze klachten naar de huisarts geweest?

    Reageer
    #12

    Ik heb ook moeite met slikken, ik kauw mijn eten en op het moment dat ik wil slikken dan blokkeert er iets ofzo..
    Ook merk ik dat ik mijn adem helemaal vastzet, dit is een jaar geleden begonnen in een stressvolle peroide. Er zijn tijdens geweest dat eten een drama was en momenten dat het beter ging. Maar nu een jaar later ben ik er nog niet van af..

    Reageer
    #13

    Ben je met de klachten ook al bij je huisarts geweest?

    Reageer
    #14

    Ja de huisarts zegt ook stress, maar ik vind het wel erg lang duren.. Herkent u het? Niet meer kun en slikken door stress (overbelaste halsspieren, kaakklemmen globusgevoel ect) het is daarbij ook nog erger in gezelschap of tjjdens uit eten, omdat bet dan MOET..ik blijf het raar vinden. Kauwen.. klaar om te slikken -> error.

    Reageer
    #15

    Hallo iedereen,
    Ik heb dit precies ook, mijn advies: emdr therapie!! Het eetmoment geeft je een paniekreactie en met deze therapie haal je deze emotie weg. Het werkt echt!! Ik heb gewoon weer met grote groepen kunnen eten en uit eten, wat ik nooit meer had kunnen dromen :). Wanneer je merkt dat de spanning terugkomt (een terugval) gewoon weer emdr doen!

    Reageer
Reageer op: Hyperventilatie tijdens eten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief