Rare angsten

 • #1

  Hoi, ik ben een meisje van 20 jaar oud en studeer aan de universiteit van Gent en heb bijna 3 jaar een vaste relatie. Sinds dat ik in november eens een pil vergeten was en we allebei met heeeel veeeel schrik hebben gezeten, kan ik het niet meer loslaten. Ik ben continu bang voor zwangerschap. We hebben de laatste maanden niet zo veel seks meer. Ik heb al veel zwangerschapstesten gedaan. Soms denk ik dat ik zwanger zal worden als ik net na m’n broer naar de wc ga... sinds kort heb ik een nieuwe angst erbij. Ik deed stage in een ziekenhuis en dan had ik schrik dat ik misschien pillen zou hebben ingenomen en dat mijn anticonceptiepil niet meer zou werken. Zo was ik op bezoek bij familie gister en daar lagen ook wat pilletjes, nu heb ik schrik dat ik er daar misschien eentje van ingenomen heb en zwanger ga worden. Hoe kan ik mezelf hiervan verlossen??

  Reageer
  #2

  Praat zo snel mogelijk met een psycholoog.

  Hoe langer je ermee wacht hoe meer dingen je kunt bedenken.

  Reageer

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #4

  zou het mogelijk zijn dat ik die pillen heb ingenomen zonder dat ik het me kan herinneren? Terwijl ik net bang ben om medicatie binnen te krijgen?

  Reageer
  #5

  Dat is toch erg onwaarschijnlijk

  Reageer
  #6

  Hi,

  Het komt over alsof je alles onder controle wilt houden en bang bent iets te doen terwijl je dat eigenlijk niet wilt, dit is erg vervelend. Ik zou met bovenstaande klachten naar de huisarts gaan en een doorverwijzing vragen naar een psycholoog.

  Succes!

  Reageer
  #7

  ik heb voor mezelf de redenen opgelijst waarom ik dit niet gedaan zou hebben:

  • mijn familie wachtte op mij in de leefruimte toen ik de pillen zag in de keuken
  • ik heb soms zelfs schrik om medicatie aan te raken, uit schrik dat ik het dan via resten op mijn handen in mijn mond breng + schrik om met mijn vingers mijn mond aan te raken, dus als je medicatie in je mond steekt, dan raak je dat toch een beetje aan
  • ik kan niet goed pillen slikken zonder water, en ik heb geen water genomen. ik weet daar de glazen niet staan en drinken van de fles in andermans huis, dat doe ik niet
  • ik heb enkel cola gedronken aan tafel, niets anders, nergens anders
  • ik kan mij niet herinneren dat ik "een keuze" zou gemaakt hebben in welke pillen ik zou inslikken
  • om welke reden zou ik dit wel gedaan hebben??

  Hoe groot achten jullie de kans dat ik ze wel ingenomen heb?

  Ik durf hiermee niet naar een huisarts gaan, ik schaam me er echt voor. Ik weet ook niet hoe dit zo ver is kunnen komen. Als iemand me dit een jaar geleden zou vertellen, dan zou ik denken dat die gek was.

  Reageer
  #8

  Je hebt geen pillen genomen hoor

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hey John, ik apprecieer je antwoord! Hoe kan ik mezelf hiervan overtuigen? Ik durf namelijk geen seks hebben nu 🙁

  Reageer
  #10

  Lees  nou zelf  nog eens wat je schrijft, waarom je ze dus niet genomen zou hebben....

  Reageer
  #11

  John, wat kan ik doen om over deze angst te komen zonder een psycholoog in te schakelen?

   

  Reageer
  #12

  Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik niet denk, dat je daar zonder professionele hulp zomaar vanaf gaat komen

  Reageer
  #13

  Ik heb een afspraak gemaakt bij een psycholoog... ik kijk er echt tegenop, ik kom over als een gestoord persoon

  Reageer
  #14

  Tja, echt heel normaal is het inderdaad niet maar we zijn nu eenmaal mensen. En die psycholoog hoort iedere dag heel erg veel verschillende verhalen, en geloof mij maar dat er genoeg mensen zijn die het veel bonter maken.

  Reageer
  #15

  Je hoeft helemaal niet bang te zijn om naar de psycholoog te gaan. Ze zijn er om je te helpen. Ze gaan niet oordelen over jou en over je angsten maar ze gaan proberen om je te helpen. Succes.

  Reageer
Reageer op: Rare angsten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief