Stress en slapeloosheid

 • #1

  Beste Lezer(s),

  Ik ben een jongen van 16 jaar met verslavingsproblematiek (wiet en hasj). Ik ben na mijn examens dit jaar flink gaan gebruiken en dit heeft tot problemen geleid, waarvoor ik nu CGT (Cognitieve Gedragstherapie) krijg.

  Ik ben altijd al een beetje een angsthaas geweest (van binnen) en kan slecht tegen een grote ruimte met veel mensen (bijv. Aula van school). Dit is bijvoorbeeld op een concert of fesitival dan weer niet het geval. Sinds 2 maanden kom ik moeilijk in slaap, zelfs al heb ik geblowd en dwalen mijn gedachten overal heen. Ik heb de laatste tijd veel last van stress en piekeren en het lijkt eerder erger dan minder te worden.

  Mijn vraag is: Wat moet ik ermee? Ik heb veel gelezen over SSRI's die helpen tegen angstgevoelens (mijn moeder slikt deze) maar daar wil ik echt niet aan beginnen! Wat zou dan wel een optie zijn? En doe ik er goed aan om dit met mijn huisarts te bespreken? Ik ben normaal anti farmaceutische dingen, maar misschien is het toch beter?

  Reactie
  #2

  Ik zou vooral zorgen voor evenwichtige voeding, met complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Biogene aminen als histamine en tyramine kunnen ontregelend werken en angsten uitlokken. Verder kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren je hele gezondheid helpen ondersteunen en je neurotransmitters in balans brengen. Zo kunnen stofjes als magnesium en vitamine B je zenuwstelsel ondersteunen.  Blowen zorgt voor een tekort aan magnesium dus zeker aanvullen. Wel een organische verbinding.

  CBD is de tegenhanger van THC en kan helpen je angsten en de gevolgen van het blowen te verminderen.

  Reactie

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
Reageer op: Stress en slapeloosheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief