Slapeloosheid

  • #1

    Hoi, ik ben nu 16 jaar en kamp al een tijdje met slapeloosheid, ik slaap heel slecht of helemaal niet. Wanneer ik eindelijk in slaap val is dit meestal tegen een uur of 4, half 5 terwijl de wekker om half 8 weer gaat, dit is voor mij niet bijna niet meer vol te houden aangezien ik ook gewoon naar school moet en nu in mijn examenjaar zit. Ik heb al een hoop geprobeert maar tot nu toe heeft nog niks geholpen, gewoon rustig blijven liggen is niet te doen, maar van een boek lezen word ik ook niet moe. Ook geen tv en cafeïne voor het slapen bleek niet te helpen. Het kan niet aan de stress liggen, aangezien ik daar eigenlijk geen last van heb, ook sport ik regelmatig en fiets ik elke dag een uur naar school en weer terug. Ik eet normale hoeveelheden en niet te veel ongezond.
    Ook heb ik het er al met mijn mentor over gehad, maar die kon mij ook niet helpen. Ik heb het er nog niet echt met mijn ouders over gehad en ben er nog niet mee naar de huisarts geweest, ik durf het gewoon niet ofzo. Overdag slaap ik niet, maar ben ik wel erg moe, 's nachts slaap ik dan ook niet waardoor ik de vermoeidheid niet kan inhalen. Ik lig nu 's nachts gewoon voor mij uit te staren waarbij ik me wel moe voel maar geen oog dicht doe.
    Ik hoop dat iemand mij kan helpen aangezien ik mij gewoon weer fit wil voelen en mij goed wil kunnen concentreren op school.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je er toch goed aan doet, om met de klachten naar de huisarts te gaan. Er gaat duidelijk iets mis.

    Reageer
    #3

    Je voeding is belangrijk. Beter matig met de snelle suiker en met name geraffineerde suikers. Beter zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler blijft, wat beter is voor de aanmaak van je neurotransmitters.
    Daarnaast kan je wat extra voedingsstoffen nodig hebben; vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Stoffen als magnesium, vitamine B, C en D en omega 3 helpen de aanmaak van neurotransmitters als serotonine en melatonine. Aanvullend kan je nog denken aan een middel als 5htp of theanine. Ook schijnt cbd-olie te kunnen helpen. Verder natuurlijk ook zorgen voor voldoende daglicht. Bewegen doe je al.

    Reageer
Reageer op: Slapeloosheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief