Slecht slapen door stress

  • #1

    Beste iedereen,

    Ik slaap nu dik een week heel erg slecht. 5 tot 3 uur per nacht. Ik ben wel moe, maar ik zodra ik mijn ogen sluit. Ga ik nadenken over de klachten die ik nu heb(maagproblemen, bang dat ik sociaal geisoleerd ben, alleen voelen, slecht eten, geen plezier meer in het leven op dit moment) Om een lang verhaal kort te maken, 5 maanden geleden heb ik een buikgriep gehad en sindsdien is mijn maag niet meer in orde. Eerst beinvloedde dit mijn tevreden prive-leven niet, maar nu wel. Ik kan bijna geen leuke dingen meer doen zonder ergens last van te krijgen. Ben nu alleen thuis omdat mijn ouders 2 weken op vakantie zijn, voel zo alleen en ik tel de dagen af dat mijn ouders weer terug komen. Ik hoop dat ik dan weer beter ga slapen en eten, maar ik betwijfel het.

    Heb ook veel stemmingswisselingen: Ene moment denk ik dat ik alleen ben en daarna verweer ik dit en denk ik dat het eigenlijk helemaal nergens op slaat. Zo heb ik dat ook soms met zelfmoord :S. Ene moment denk ik: Ik heb hier geen zin meer in in spring van een gebouw en daarna denk ik: dit wil ik helemaal niet, want het komt allemaal wel goed. Op dit moment denk ik: Ik wil geen zelfmoord plegen, maar dit kan over 5 min wel weer veranderen en zo gaat het de hele tijd door.

    Als ik gewoon goed kan slapen dat is de helft van mij klachten een stuk minder erg. Daar ben ik overtuigd van. Ergens weet ik wel dat het goed komt, als ik weer naar school ga, als ik mijn basketball competitie weer begint. Ik wil weer gewoon goed slapen en eten.
    Ik ben 1,97 en ben 3 kilo afgevallen in een week. Ik was al mager maar ik weeg nu 73 kilo! Ik drink wel goed.

    HELP!!!

    Reageer
    #2

    Ik herken jouw gevoelens, en ik vind ze helemaal niet zo vreemd. Als jonge man heb je klaarblijkelijk nog niet zoveel levenservaring dat je deze zaken gemakkelijk kunt relativeren, en het hoofd kunt bieden. Je klinkt me als een zeer redelijk mens, en ik ben benieuwd wat jij zelf vandaag al voor oplossing of als eerste stap kunt bedenken om uit deze impasse te geraken. Laat graag horen. Als je een lijstje kan maken van verstandige dingen die je nu kunt doen die goede zelfzorg bevatten, is dat al een eerste stap.

    Reageer
    #3

    Je wilt niet weten hoe goed het mij doet dat deze gevoelens niet vreemd zijn. Wat ik nu al doe is vrienden uitnodigen om film te komen kijken etc. Ik sms of ze willen basketballen. Mijn zus en haar vriend waren hier gisteren, heb goed gegeten. Maar vannacht dan toch weer slecht geslapen door gedachtes. Moet eerlijk zeggen als er mensen om mij heen zijn ben ik afgeleid en voel ik me een stuk beter en eet ik normaal, maar toch slaap ik slecht. Ik heb nu bijvoorbeeld niet echt zin in eten, terwijl ik normaal rond deze tijd zo 4 tosti's met gemak achterover schuif. Ben vannochtend naar afdeling radiologie geweest, krijg morgen uitslag van mijn maag.

    Wat mijn lijstje zou zijn:
    - beter dingen relativeren
    - de knop omzetten en gewoon accepteren dat mijn maag niet meer de oude is en dat mijn leven daar niet daadwerkelijk minder van wordt.
    - werken na de vakantie( ik begin volgende week maandag als vakantiemedewerker voor 4 weken)

    Reageer
    #4

    Super! Werken is altijd goed, want zoals men wel eens zegt: 'Ledigheid is des duivels oorkussen'. En zoals jij bezig bent is eigenlijk best heel goed. Je zou nog op tijd naar bed kunnen gaan en op tijd opstaan, je zou jouw gevoelens aan jouw familie en vrienden kunnen vertellen, en natuurlijk, duimen dat de uitslag goed is van je onderzoek, want dat geeft je ook onzekerheid waar je nu even niets aan kunt doen behalve afleiding zoeken en vinden!

    Laat de komende dagen even weten hoe het (beter) gaat met dit lijstje...

    Reageer
    #5

    Ik was net naar mijn opa en oma geweest om me wat minder alleen te voelen, maar het hielp niet echt, ben nu weer thuis en voel me weer zo kloten :(. Het is zo raar.. Er komen vanavond 2 vrienden om gewoon lekker een film te kijken.. DAN BEN JE TOCH NIET ALLEEN? Als er toch mensen zijn die graag leuke dingen met je doen, dan ben je toch niet alleen. Ik word er zo gek van. Dan voel ik me weer goed, dan weer kut. Hier heb ik nooit eerder last van gehad? Hoe kan dit? Wat als ik hiervan af kom en ik ga op kamers? Wat als ik er dan ook last van krijg?? Ik heb wel vaker dat ik denk dat ik wat heb en heb wel eerder zelfmoordgedachtes gehad toen ik dacht dat ik MS had. En daar ben ik ook vanaf gekomen. Maar dit is zoooo anders. zucht

    Reageer
    #6

    Als ik dit zo lees, dan ben jij volgens mij een hypochonder.

    Reageer
    #7

    Klopt, maar vader denkt ook altijd dat hij wat heeft. Ik ook, maar nu weet ik bijna zeker dat ik niks heb met mijn maag. Ik wil van de psychische klachten af!!!

    Reageer
    #8

    Ruben, maak eens een afspraak met een Klassiek homeopaat. Deze kan vaak in dit soort gevallen heel goed helpen. Als je aanvullend bent verzekerd, krijg je het meestal vergoed. Ik heb er mooie resultaten van gezien.
    Het beste, Brenda

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb net bericht gekregen van de dokter over de echo en alles was goed. Het begint er toch steeds meer op te lijken dat mijn maagklachten een gevolg zijn van mijn psychische klachten die zich nu pas uiten en daar al 5 maanden vast zaten. Ik heb liever een maagzweer dan dit, ik weet dat ik daar vanaf kan komen.

    Reageer
    #10

    Als het van de stress komt kun je o.a.twee dingen doen:
    1. Zoeken naar de oorzaken van je stress en kijken of je daar iets aan kunt doen of
    2. Kijken of je beter met de stress om kunt gaan. Dat kan bijv. door te gaan hardlopen of naar goede muziek te luisteren en als je er helemaal niet uit komt, kun je altijd nog een training stressreductie volgen. En dat helpt.

    Reageer
Reageer op: Slecht slapen door stress


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief