Ritalin en blowen

 • #1

  Ik had november vorig jaar Ritalin gekregen maar was hier uiteindelijk na 2 weken mee gestopt omdat ik veel last van mij hart kreeg en de pyschiater wilde dat ik eerst onderzoeken ging doen. Laatste paar maanden begin ik mezelf wat meer te leren kennen en begon ik heel veel last van mijn ADHD te krijgen en wilde ik gewoon “normaal” zijn en rust in mijn hoofd krijgen. Aangezien ik het niet lang had gebruikt had ik nog medicijnen over dus ik ben het weer gaan nemen. In die tussentijd zijn er veel dingen gebeurt en ben ik veel gaan blowen (voor 2 maandjes nu sowieso elke dag en de laatste 2-3 weken van 3 tot maximaal 6 jointjes op een dag) ik weet dat het combineren niet goed is maar ja ik kan niet opeens stoppen met beide. Ik merk dat 10 mg soms echt niet meer helpt en soms neem ik ook gewoon 20 mg in 1x omdat het dan pas werkt en ik me moet concentreren voor school. Kan het zo zijn dat de ritalin niet werkt door het blowen? Kan het blowen en ritalin beide een verslaving worden? en oja ik neem mijn medicijnen niet op vaste tijden omdat ik soms eerst een jointje wil roken etc.

  Reageer
  #2

  "Kan het zo zijn dat de ritalin niet werkt door het blowen?" ja dat kan. Je kunt door de combinatie psychische problemen krijgen
  "Kan het blowen en ritalin beide een verslaving worden" Het is alle twee verslavend
  "en oja ik neem mijn medicijnen niet op vaste tijden omdat ik soms eerst een jointje wil roken" dat is kansloos. het spul zit toch in je lichaam hoor.

  Reageer
  #3

  Je laat verslavingsgedrag zien. Een downer (blowen) en upper (ritalin) combineren is wat verslaafden vaak doen. En ontzettend ontregelend voor je lijf en hersenen.

  Als het je lukt, stop hier dan mee en zoek andere manieren om met jezelf om te gaan. Evt behandeling.

  Reageer
  #4

  Ik kon gewoon stoppen met metylfenidaat of is dat alleen bij kort werkend?

  Reageer
  #5

  Om Ritalin goed te laten werken zul je het toch op gezette tijden moet nemen omdat er spiegel moet worden opgebouwd. Als je dat niet doen kan het dus niet goed werken. Bovendien moet je goed zijn ingesteld op de medicijnen. Het kan dus altijd even duren voordat je de voor jou goed werkende dosering hebt.

  Je kunt beter stoppen met blowen en de medicijnen nemen zoals het hoort. Cannabis heeft namelijk ook nog een andere vervelende bijwerking:

  Je psychische toestand op het moment dat je gaat gebruiken, komt 2 x zo hard terug als de THC is uitgewerkt

  Reageer
  #6

  En een extra reden voor voorzichtigheid:

  - Cannabis kan als je er gevoelig voor bent psychotische klachten veroorzaken.
  - Ritalin kan als je er gevoelig voor bent psychotische klachten veroorzaken.

  Je zult dus maar pech hebben en je hebt dubbel kans om in een psychose te raken.

  Reageer
Reageer op: Ritalin en blowen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief