Ritalin en voel me soms zo naar

 • #1

  Hallo, ik ben sinds afgelopen vrijdag gestart met 5mg ritalin.
  De eerste keer dat ik het innam merkte ik rust en het was zo fijn. Maar zodra het uit ging werken werd ik extreem enotioneel, janken als een gek om niks ook.
  Sinsdien is het zo dat ik ongeveer 3 kwartier na inname van de ritalin en ongeveer 2,5/3 uur daarna, dus zodra het ongeveer uit zou moeten werken ik een enorm emotioneel wrak ben. Vooral enorm veel gehuil.
  Ook had ik van mezelf al dagelijks als ik savonds op de bank zat dat mijn hart veel oversloeg (al 4 jaar voordat ik aan medicatie begon). Ecg laten maken en ik kon gewoon medicatie nemen (waarschijnlijk stress/verkeerde ademhaling). Maar ik merk ook dat de hartoverslagen erger worden wanneer de medicatie uitwerkt ineens.
  Hiervoor blowde ik om wat rustiger in mijn hoofd te worden, maar sinds ik medicatie gebruik doe ik dat ook minder.
  Ik neem nu om 8:00, 12:00 en 16:00 uur mijn ritalin en rond een uurtje of 10 voordat ik ga slapen rook ik nog een jointje.
  Zou ik daar ook mee moeten stoppen? Is het misschien de combinatie of is de stress etc gewoon nog extremer als de medicatie uitwerkt? Of is het normaal en heeft het een gewenningsperiode?

  Mvg, anoniem

  Reageer
  #2

  Dat is absoluut een slechte combi!! Ik raad je aan om het blowen toch te stoppen

  Reageer
  #3

  Oei daar hoopte ik niet op... ik rook die laatste om in slaap te kunnen vallen, zijn er wellicht andere manieren om het inslapen wat makkelijker te maken dan?

  Reageer
  #4

  Op welk tijdstip neem je der Ritalin?

  Reageer
  #5

  Ik neem het in om 8:00 uur, een om 12:00 uur en een om 16:00 uur dus zou om 8 uur uitgewerkt moeten zijn. Het jointje wordt dan meestal tussen 10 en 11 uur savonds gerookt. Dus ongeveer 3 uur na het uitwerken van de laatste.
  En ik heb de 5mg ritalin. Dus de laagste dosis

  Reageer
  #6

  Het is dan "uitgewerkt". Het spul zit wel nog in je lichaam.

  Reageer
  #7

  Oke dan moet ik er even iets anders op gaan verzinnen­čśů

  Reageer
Reageer op: Ritalin en voel me soms zo naar
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief