Ritalin (Methylinfenidaat) interessante bijwerkingen

 • #1

  Hallo internet,

  Ik ben een jongen, 516 jaar oud, en ik ben recent geconstateerd met ADD. Hiervoor kreeg ik Ritalin voorgeschreven, wat super goed werkt op korte termijn en ik vraag me af of deze bijwerkingen normaal zijn. Ik heb zo'n 30 minuten geleden een pil genomen en ik voel op dit moment alle bijwerkingen en gevoelens die ik niet zou hebben als ik niet onder invloed zou zijn. Ik schrijf alleen de bijwerkingen op die opmerkelijk zijn.

  1: Ik word heel, heel blij/hyper. Ik ben niet depressief en ik ben normaal best 'laid back', rustig enzo, maar met ritalin word ik heel blij, heel sociaal. Ik heb opgezocht of andere mensen dit ook kregen maar kon niks vinden

  2: Ik word creatief. Ik begin na te denken over bijvoorbeeld youtube video's die ik kan maken als ik dat ooit zou willen.

  3: Als de bijwerkingen weg zijn, voel ik me een beetje verdrietig en ik heb niet zin in iets, bijvoorbeeld laatst bij het avondeten met mijn familie, normaal geen probleem. Hartstikke gezellig, maar aan tafel had ik geen zin om te praten of om te luisteren naar waar ze over praatte enzo, zo ben ik normaal helemaal niet.

  Dat was het. Note: ik ben 16, dus ik zit in de puberteit, kan dit invloed hebben op hoe ik me voel onder invloed tegenover niet onder invloed?

  Bedankt voor uw tijd!

  User

  Reactie
  #2

  Het zijn toch eigenlijk wel normale verschijnselen van de ritalin. Bespreek het met je arts, het kan soms helpen om de dosering wat aan te passen om de dipjes die ontstaan te voorkomen.

  Reactie
  #3

  Als je wat zou doen aan de oorzaken waardoor je bepaalde neurotransmitters minder aanmaakt en het aanpakt met natuurlijke middelen, zou je de pieken en dalen van het medicijngebruik niet hebben.

  Reactie
Reageer op: Ritalin (Methylinfenidaat) interessante bijwerkingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief