Methylfenidaat/Ritalin

  • #1

    Hoii,

    Ik ben een meisje van 17 jaar oud. Ik ben deze week opnieuw begonnen aan Methylfenidaat, 2x per dag een half pilletje. Ik heb deze medicatie eerder gebruikt toen ik 11/12 jaar oud was. Ik gebruik ze nu opnieuw omdat ik erg veel stress heb en druk in mijn hoofd ben. Ook heb ik ADD & pdd nos. Nu ik ermee ben begonnen, merk ik het verschil gelijk. Het enige nadeel is dat ik er erg zweverig van word en me maar kan focussen op één ding. Heeft iemand hier misschien tips voor? Ik neem de medicatie in tijdens het eten om duizeligheid te voorkomen.

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Fijn dat het meteen zo goed werkt! voor mij was ritalin nu niet bepaald een succes.

    Heb je al eens overwogen om dit met je huisarts te bespreken? als je je focus telkens maar op één ding kan vestigen dan wordt dit op een gegeven moment een probleem denk ik.

    Groetjes

     

    Reageer
    #3

    Waarom was Ritalin bij jou geen succes? Ik merk dat mijn gedrag verbeterd maar heb wel vervelende bijwerkingen.. Ik heb nauwelijks zin in eten, ben misselijk en heb last van mijn maag. Misschien is het even weer wennen. Als ik er langer last van blijf houden zijn maagbeschermers misschien een optie.

    Reageer
    #4

    Hi,

    Ik werd er super onrustig van!

    Die klachten die jij hebt heb je wel vaker bij dat soort medicatie maar meestal neemt dit na een week of 2 af of verdwijnt het zelfs.

    uiteindelijk bleek ik overigens geen ADHD te hebben dus misschien was dat de reden dat het bij mij niet zoveel deed...

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Methylfenidaat/Ritalin


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief