Help mijn vriend krijg ad medicijnen

  • #1

    Hoi, ik heb even een vraag. Mijn vriend heeft al sinds zijn 17de (hij is nu 32) last van bepaald angst en dwangstoornissen. Hierdoor is hij ook regelmatig depressief. Hij heeft er niet altijd last van maar hij heeft zijn momenten.

    Ongeveer 6 jaar geleden heeft hij hier hulp voor gezocht maar dit sloeg niet aan. Hij kreeg medicijnen en groepstherapie. Door zijn angststoornis is hij nooit aan de medicijnen begonnen. Groepstherapie heeft hem nooit geholpen. Hij voelt zich dan niet zo op zijn gemak.

    Nu heeft hij de afgelopen 5 jaar redelijke met zijn stoornissen/depressie kunnen leven, met behulp van oxacepam. Door bepaalde omstandigheden ging het de afgelopen tijd niet zo goed met hem. Ik had al een paar keer voorgesteld om samen hulp te gaan zoeken maar dit wou hij steeds niet. Tot het een keer erg mis ging. Toen heeft hij zelf aangegeven dat hij hulp nodig heeft.

    Nu heeft hij vorige week een gesprek gehad bij Psyq en gisteren met een dokter. Nu heeft tot onze grote schrik 2 verschillende soorten medicijnen voorgeschreven gekregen. Toen het gesprek afgelopen was wist hij niet wat hij hier mee aan moest. Hij had het gevoel een beetje in het diepe gegooid te worden. Hij krijgt absoluut geen goede begeleiding. De medicijnen zijn Cipramil en Risperdal. Ik ben het gelijk op het internet opgezocht en ik kwam er achter dat het vrij heftige medicijnen zijn. Heeft iemand hier ervaring met deze medicijnen? Ik ben zo bang dat de bijwerkingen straks heftiger worden dan zijn problemen. Hij gaat vandaag met zijn medicijnen beginnen.
    Dit is zijn dosis:
    Cipramil 20 mg
    Risperdal 0.5 mg

    Sorry voor het lange verhaal, maar ik maak me toch wel een beetje zorgen.
    Gr. Mira

    Reageer
    #2

    ik kan mij voorstellen dat je op deze medicijnen niet zit te wachten, maar ze worden niet voor niets voorgeschreven! Hij zal ze echt nodig hebben. Er zijn vele duizenden mensen die ze slikken.
    Het kan een paar weken duren voordat je vooruitgang merkt, ook kun je wat last van bijverschijnselen krijgen de eerste weken.
    Geen alcohol gebruiken en voorzichtig in het verkeer, als je merkt dat hij verward of slaperig ervan wordt.
    Gewoon goed blijven overleggen met de specialisten!
    Veel sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    hoi mira
    niks mis met deze medicijnen hoor. ik slik zelf sertraline en wil over naar cipramil. risperdal heb ik in het verlede ook geslikt. ik heb geen bijwerkingen....alleen hartkloppingen vandaar dat ik over wil stappen op cipramil. je merkt verder niks aan mij.......ik slik het al 10 jaar en werk gewoon en doe alles.....op stap enz.
    dus niks te help!!!!! zie het positief! depressie en angst is echt heel erg!
    gr. Meggy

    Reageer
    #4

    Hallo Mira,

    is er wel degelijk van alles mis met deze medicijnen en daarbij bieden zij geen oplossing.
    Als je op het net hebt gezocht zul je duizenden reacties zijn tegengekomen van ervaringsdeskundigen.
    Velen zullen tevreden zijn maar...zij zijn slechts tevreden omdat ze tijdelijk de juiste dosering hebben gevonden zodat ze net niet psychisch doordraaien of lichamelijk ziek worden.
    Maar het is slechts tijdelijk, de bijwerkingen zullen hun tol gaan eisen.
    Deze mensen zullen dit geen jaren volhouden en dan...moeten ze afbouwen, combineren of verhogen met alle gevolgen van dien(net als je vriend dit zal gaan doen...)
    Een door de chemicaliën nog zwakker geworden lichaam blijft er over en het psychisch probleem is nog net zo hard aanwezig als voordien....

    Grofweg kan je vriend kiezen tussen de twee volgende mogelijkheden;

    1.chemicaliën die lichamelijk nog meer reserves opmaken en tekorten veroorzaken maar wel een tijdelijke psychische verdoving bieden.
    of 2. Essentiële mineralen en vitamines nemen, bewegen, de frisse lucht opzoeken en blijven zoeken naar de oorzakelijke oplossing die de gedragssymptomen zouden kunnen verklaren en wegnemen...

    Het laatste is makkelijk gezegd maar het zal wel moeten Mira.
    Zorg voor een goede eigenwaarde voor je vriend.
    Zorg ervoor dat hij het geloof en de deskundigheid in zijn eigen psyche zal erkennen, de GGZ doet dit niet voor hem en kan dit ook niet(de deskundigheid van de GGZ is zelfbenoemd).
    Benadruk zijn eigen verantwoordelijkheid en verplichtingen, bied hem een doel in het leven en geef hem vertrouwen!

    Reageer
    #5

    Officiële waarschuwingen tegen Antipsychotica:
    http://www.bijwerkingenpsychiatrischemedicijnen.nl/antipsychotica.htm

    Officiële waarschuwingen tegen Antidepressiva:
    http://www.bijwerkingenpsychiatrischemedicijnen.nl/antidepressiva.htm

    Reageer
    #6

    ben verliefd op man die risperdal neemt, maar heb nog geen relatie met hem. Wat moet ik doen zoveel mensen zeggen van op te letten met hem maar daar kan hij toch niets aan doen. Is een relatie mogelijk? ik weet het niet wil hem niet in de steek laten en wil er voor hem zijn. Wie kan er mij raad geven. ik ben 19jaar en dit is mijn eerste relatie die ik zou aangaan.

    liefs Anoniempje

    Reageer
    #7

    hoi hoi anoniempje,

    om te beginnen is risperdal niet tegen adhd.
    maar goed dat terzijde.
    ja dat kan 🙂
    bespreek het met hem, vraag waarom hij t slikt, waarvoor t nodig is. dan kun je zelf erachter komen of je dat wel of niet aankan.
    en of je t wel of niet moet doen? zoveel mensen zoveel meningen, maar de enige die ertoe doet is de jouwe. luister naar je intuitie en wees eerlijk naar jezelf, dat is voldoende 🙂
    veel plezier met of zonder diegene

    groetjes

    Reageer
Reageer op: Help mijn vriend krijg ad medicijnen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief