Verkeerde ademhaling verhelpen

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik heb sinds 2014 vaak last van hyperventilatie en paniekaanvallen. (in 2014 heb ik voor de eerste keer een heftige paniekaanval gehad).

  Ik heb volgens mij ook altijd wel een oppervlakkige ademhaling gehad om de een of andere reden.

  Helaas heb ik sinds begin vorig jaar behoorlijk wat stress en heb ik hierdoor ook lichamelijke klachten gekregen. Zoals hartkloppingen, vaak duizelig, misselijk, opgejaagd zenuwachtig gevoel etc. En ik weet dat het door de ademhaling komt. Nu heb ik al een paar dagen veel last van een zenuwachtig gevoel, het gevoel in je keel en borstkas als er iets spannends staat te gebeuren. Ik begin dan meteen te denken dat ik misschien door de stress iets aan het hart heb gekregen.

  Dus het wordt tijd dat ik mijn ademhaling aanpas, alleen als ik zulke oefeningen doe word ik juist licht in mijn hoofd.

  Iemand die hier ook last van heeft? Is er iets wat ik fout doe of is het normaal in het begin? Dat ik gewoon even moet doorzetten. Verdere tips om makkelijker van stressgevoelens enzo af te komen zijn ook zeker welkom.

  Aub alleen reageren als je echt goede tips hebt ofzo. Een antwoord als: ga naar een psycholoog sta ik niet zo op te wachten.

  (Vorig jaar verwijzing gekregen voor een psycholoog, helaas een lange wachtlijst. En 3 maanden geleden pas een mail gekregen dat ik een intake kon krijgen via skype. Daar stond ik niet op te wachten dus heb ik het allemaal afgezegd)

  Reactie
  #2

  Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan voor goede en gerichte ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen

  Reactie
Reageer op: Verkeerde ademhaling verhelpen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief