Constante benauwdheid door verkeerde ademhaling

 • #1

  Ik loop al sinds 2017 rond met constante benauwdheid. Dit is gekomen door teveel op mijn ademhaling te letten en door 3 maanden extreem spanning en hyperventilatie te hebben ervaren op kantoor. In die tijd had ik ook erg veel hyperventilatie. Ik kreeg toen een paniekaanval en vervolgens was de benauwdheid geboren. Nu heb ik dus continue benauwdheid als ik er aan denk of als ik stress heb gehad. Ook hartkloppingen komen vaak voor.

  Momenteel ben ik sinds vorige week maandag (22 maart 2021) begonnen met hardlopen. Dit is echt pittig. Ik merk dat ik ook hartkloppingen in de keel voel of dat mijn hart misschien overslaat. Alleen niet echt overslaan met een harde bonk daarna, maar dit is gewoon heel akelig allemaal.

  Iemand hiermee ervaring? Hoe bouw je weer een normale conditie op met hardlopen met deze aandoening? Ik ben veel bezig met de oorzaken van stress, maar die hartkloppingen zijn nog lang niet weg, met name bij inspanning.

  Reageer
  #2

  Je bent dus nog steeds aan het hyperventileren. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen

  Reageer
  #3

  Klopt, ik loop nu ook bij een goede fysiotherapeut. Ik krijg haptonomie. Dit werkt best goed. Ook de gesprekken helpen. Maar met hardlopen krijg ik de hartslag in de keel. Net of me lichaam tegenwerkt. Snap het ook wel omdat ik al jaren met benauwdheid rondloop, maar ik had het nooit zo ver moeten laten komen. Helaas.... het is eenmaal gebeurd, ik schrok er toen zo erg van, dat het indruk maakte. Ik kon de heuvel niet meer op lopen, niks. Alleen nog maar benauwdheid.

  Reageer
  #4

  Ik heb het dan over de zomer van 2017 op vakantie. Teveel stress zorgde hiervoor toen.

  Reageer
  #6

  Ik zou dat dan toch met de fysio bespreken. Er gaat dan toch iets mis.. Je gaat met sporten hyperventileren

  Reageer
Reageer op: Constante benauwdheid door verkeerde ademhaling
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief